حافظوا علی الصّلوات و الصّلوه الوسطی و قوموا لله قانتین.
در انجام همه نمازها و نماز میانی (ظهر) كوشش و مواظبت كنید، در حال عبادت و خضوع كنان برای خدا به پا خیزید.«بقره ، 238»
شأن نزول
جمعی از منافقان گرمی هوا را بهانه برای ایجاد تفرقه در صفوف مسلمین قرار داده بودند و در نماز جماعت شركت نمیكردند و به دنبال آنها نیز بعضی دیگر از شركت در جماعت خودداری كرده بودند و جماعت مسلمین تقلیل یافته بود پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ از این امر بسیار ناراحت شد و آنها را تهدید به مجازات شدید كرد زید بن ثابت نیز نقل میكند كه پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ در گرمای فوقالعاده نیمروز نماز (ظهر) را با جماعت میگذارد و این كار برای یاران او بسیار سنگین بود كه آیه فوق نازل شد و اهمیت نماز ظهر را به خصوص بیان كرد.
بر نمازهای واجب در اوقات و اركان آنها مداومت كنید.
نماز وسیلهای است كه انسان را با آفریدگار جهان مربوط میسازد و در صورتی كه با شرایط صحیح انجام گیرد دل را لبریز از عشق و محبت خدا میكند.
در پرتو نماز انسان بهتر میتواند خود را از گناهان و آلودگیها و نافرمانی پروردگار حفظ كند، لذا این آیه تأكید میكند كه مسلمانان در به پا داشتن این فریضه بزرگ كوشا باشند و آن را با خشوع و خضوع و توجه كامل را بجا آورند مخصوصاً روی نماز وسطی تكیه كرده به محافظت آن دستور خاص میدهد.
تأكید این آیه بر نماز شاید سرش این باشد كه مبادا امور دنیوی و طبیعی كه مهم آنها همان امر ازدواج است شما را از یاد خدا غافل گرداند این است كه میفرماید: بر حفظ تمامی نمازهای پنجگانه و بالخصوص نمازی كه در وسط نمازهای پنجگانه واقع است بكوشید.
ارجمندی دعا در حال قیام به هنگام نماز
امام باقر ـ علیه السّلام ـ میفرماید: و القنوت، هو الدعاء فی الصّلوه فی حال قیام. قنوت، دعا در نماز، در حال قیام است.
نمازگزار را امر به مداومت و استقامت و ایستادگی و پایداری بر تمام نمازها میكند كه جداً بایستی مراعات نمازها را بنماید.
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2901308
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396