| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
استفتائات نماز مسافر
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : یک شنبه 15 بهمن 1391 

سؤال 1: مسافر باید نماز ظهر و عصر و عشاء را با هشت شرط، شكسته به جا آورد یعنی2 ركعت به جا آورد لطفاً آن شرایط را بیان فرمایید؟
جواب: 1ـ آن كه سفر او كمتر از هشت فرسخ شرعی نباشد2ـ آن كه از اول مسافرت قصد هشت فرسخ را داشته باشد3ـ آن كه در بین راه از قصد خود برنگردد4ـ آن كه نخواهد پیش از رسیدن به هشت فرسخ از وطن خود بگذرد، یا ده روز یا بیشتر در جایی بماند5ـ آن كه برای كار حرام سفر نكند6ـ آن كه از صحرانشینهایی نباشد كه در بیابانها گردش می‌كنند و هر جا آب و خوراك برای خود و حشم‌شان پیدا كنند می‌مانند و بعد از چندی به جای دیگر می‌روند.7ـ آن كه شغل او مسافرت نباشد8ـ آن كه حد ترحض برسد یعنی از وطنش یا جایی كه قصد كرده ده روز در آن جا بماند، به قدری دور شود كه دیوار شهر را نبیند و صدای اذان آن را نشود. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, ص708 الی732)

سؤال 2: كارمند اداره‌ای هستم و برای انجام كار اداری بایستی همه روزه با وسیله شخصی و یا عمومی به خارج از حد مسافت شرعی سفر نمایم به طوری كه هیچ وقت از سال نمی‌توانم ده روز كامل در منزل و یا در محل كار بدون سفر توقف نمایم و در طول ماه نیز چندین بار به مراكز شهرستان و استان بایستی سفر نمایم بفرمایید تا زمانی كه تابع شرایط فوق الذكر باشم نماز و روزه در منزل چه حكمی‌ دارد و نماز و روزه اینجانب در سفر به مراكز شهرستان و استان و سایر نقاط ایران خارج ار كار اداری چه حكمی دارد؟
جواب: اگر منزل وطن شما است نماز و روزه در منزل تمام و صحیح است و نسبت به مسافرت شغلی به خارج از وطن و مراكز شهرستان و استان نظر مراجع متفاوت است به نظر مقام معظم رهبری، مكارم شیرازی، صافی، سیستانی، و بهجت و بعضی دیگر نماز شما در سفر شغلی تمام و روزه صحیح است و به نظر بعضی دیگر نماز شكسته است. مرجع تقلید خود را تعیین فرمایید تا مطابق نظر ایشان پاسخ داده شود. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع, ج1, ص726 و727)

سؤال 3: راننده هستم و شاید در ماه اصلاً مأموریتی پیش نیاید آیا نماز و روزه‌ام درست است یا نه؟
جواب: اگر معمولاً در شهر رانندگی می‌كنید و اتفاقاً سفر خارج از شهر برای شما پیش می‌آید در مسافرت نماز شكسته است و روزه صحیح نیست. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م 1311)

سؤال 4: تكلیف نماز و روزه خلبانان هواپیماهای شكاری كه اغلب روزها از پایگاه پرواز می‌نمایند و مسافتی خیلی بیشتر از حد شرعی را طی نموده و مجدداً مراجعت می‌نمایند چیست؟
جواب: حكم راننده را دارند یعنی نماز آنها كامل و روزه آنها صحیح است. (ر.ک استفتائات جدید امام خمینی(ره), ج1, ص239, س362)

سؤال 5: اینجانب باشغل كامیون داری و رانندگی امرار معاش می‌نمایم و نمازم را تمام خوانده و روزه‌ام را می‌گیرم ولی گاهی كه كامیون خراب می‌شود و احتیاج به تعمیر دارد برای به دست آوردن لوازم آن مجبور می‌شوم با ماشین كرایه، به تهران یا شهرستانهای دیگر بروم و لوازم مورد لزوم كامیون را پیدا و خریداری كنم آیا این كار جزء شغل من محسوب است یا نه؟ چون تاكنون نمازم را درست خوانده‌ام و روزه‌ام را می‌گرفتم؟
جواب: شغل محسوب نمی‌شود و احكام مسافر دارد و روزه‌هائی كه گرفته باید اعاده و نمازهایی كه تمام خوانده به صورت قصر (شكسته) قضا شود. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, ص243 س370)

سؤال 6: برادرانی كه در سپاه كارشان گشت می‌باشد یعنی با اتومبیل در یك محدوده می‌گردند تا امنیت برقرار باشد، حكم نماز و روزه‌شان به چه صورتی است؟
جواب: اگر شغلشان گشت در مقدار مسافت شرعی است نمازشان تمام و روزه صحیح است. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, ص247, س381)

سؤال 7: كسی كه شغلش مسافرت است اگر برای كار دیگری سفر كند مثلاً برای زیارت یا حج سفر كند نماز او به چه شكل است؟
جواب: باید نماز را شكسته بخواند ولی اگر مثلاً راننده اتومبیل خود را برای زیارت كرایه بدهد و در ضمن خودش هم زیارت كند، باید نماز را تمام بخواند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م 1307)

سؤال 8: كسی كه شغلش مسافرت است اگر ده روز یا بیشتر در وطن خود بماند یا در غیر وطن خود بماند خواه قصد ماندن ده روز را داشته باشد یا نداشته باشدحكم او چیست؟
جواب: باید در سفر اولی كه بعد از ده روز می‌رود، نماز را شكسته بخواند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م 1312)

سؤال 9: كسی كه در شهرها سیاحت می‌كند و برای خود وطنی اختیار نكرده نماز او به چه صورتی است؟
جواب: باید نماز را تمام بخواند. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م 1315)

سؤال 10: در جایی هستیم كه نمازمان شكسته است اگر یقین به اینكه قبل از غروب آفتاب به وطن خود برسیم آیا ضرورت دارد نماز شكسته را نیز ادا نماییم و اگر آن را ادا نمودیم تكلیف ما در ارتباط با نمازمان در دیار خودمان چیست؟
جواب: نماز اول وقت فضیلت دارد و اگر نماز را در سفر شكسته خواندید كفایت می‌كند و وقتی به وطن خود رسیدید وظیفه دیگری ندارید. (ر.ک استفتائات امام خمینی(ره), ج1, ص301, س565)

سؤال 11: اگر ما نماز ظهر را نخوانیم و به مسافرت برویم و در آنجا نماز بخوانیم نماز ظهر و روزه‌مان را چگونه انجام دهیم؟
جواب: اگر نماز ظهر را نخوانده باشید و به مسافرت بروید در سفر باید نماز را شكسته بخوانید ولی روزه شما در صورتی كه بعد از ظهر به سفر بروید در آن روز صحیح است. (ر.ک توضیح المسائل امام خمینی(ره), م 1367 وم1721)



::
 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2901303
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396