از مقدمات نماز يكى طهارت است و اين طهارت يا ظاهرى است و يا باطنى. طهارت ظاهرى از شرايط صحت نماز است و طهارت باطنى از شرايط مقبوليت نماز. البته منظور از آن طهارتى آه در رساله هاى عمليه آمده است، لا صلوة الا بطهور « . همان طهارت ظاهرى )بدن و لباس( است آه در روايت نيز آمده .« اگر بدن و لباسمان در نماز پاك باشد، نمازمان از جهت فقهى صحيح است، اما اين آه مورد قبول درگاه احديت ان اللّه ينظر « : واقع شود يا خير، مربوط مى شود به طهارت باطن. پيغمبر اآرم صلى الله عليه وآله وسلم مى فرمايد الى قلوبكم لا الى صورآم .«
» خداوند به د لهاى شما مى نگرد، نه به صور تهايتان .«
فاسئلوااللّه ربكم بنيات صادقه و قلوبٍ طاهره « : و در خطبه شعبانيه مى فرمايد .«
.با انگيزه و نيت صادقانه و دلى پاك و روحى وارسته از خدا مسئلت کنيد.
لذا اگر صفاى باطن و قلب طاهر داشتيم، مورد قبول هستيم و در اين حال است آه خدا رحمت خويش را شامل .حالمان مى آند اگر در خانه دلمان خباثات و صفات شيطانى و حيوانى بود، جاى نزول رحمت نيست، چرا آه وقتى م ىخواهند در ظرفى خوردنى و آشاميدنى بريزند، اول نگاه مى آنند آه ظرف تميز و بهداشتى باشد. حال اگر دلمان بهداشتى و ب ا طهارت بود، جاى نزول رحمت است و نمازمان مورد قبول يگانه خواهد بود. حضرت فاطمه زهرا)س( من اصعد الى اللّه خالص عبادته اهبط اللّه عزّوجلّ اليه افضل مصلحته « : مى فرمايد .«
آسى آه عبادت هاى خالصانه خود را به سوى خدا فرستد، پروردگار بزرگ، برترين مصلحت او را به سويش فرو خواهد فرستاد .«
طهارت آه از مقدمات نماز شد، نمازگزار مواظب حدث و خبث خواهد بود و بهداشت ظاهرى خود را حفظ
.خواهد آرد و آن چه برخلاف موازين شرعى است از آن اجتناب خواهد آکرد نمازگزار اگر بخواهد نمازش مورد قبول خداى متعال واقع شود، بايد درونش را از آثافات قلبى چون شهوت، غضب و حسد پاك آند. وقتى خباثات حيوانى از خانه دل پاك شد و بت هاى درون شكست، انسان خالص خواهد شد و اگر در يك جامعه اسلامى فرد فرد افراد، مواظب نماز خود شدند، مفاسد و زد و خوردها و ناهنجارى ها از جامعه رخت برمى بندد و مدينه فاضله اى آه در خيالات و اوهام و نيز در اوراق آتاب ها از آن ياد مى آنند، تحقق .عينى پيدا مى آند
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2901234
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396