100 آداب نماز
... و لا تجهر بصلاتك و لا تخافت بها و ابتغ بين ذلك سبيلا
... و تو در نماز نه صدا را بسيار بلند و نه بسسيار آهسته گردان بلكه حد متوسط را اختيار كن . (اسراء، 110)
101 اذان
و اذا ناديتم الى الصلوة اتخذوها هزوا و لعبا ذلك بانهم قوم لا يعقلون
اينان وقتى شما اذان نماز مى گوييد آن را وسيله تفريح خود گرفته بازيچه اش مى پندارند، و اين براى اين است كه مردى بى خردند. (مائده ، 58)
102 فلسفه وضو، تيمم و غسل
يا ايها الذين آمنوا اذا قمتم الى الصلوة فاغسلوا وجوهكم و ايديكم الى المرافق و امسحوا برؤ ؤ سكم و ارجلكم الى الكعبين و ان كنتم جنبا فاطهروا و ان كنتم مرضى او على سفر او جاء احد منكم من الغائط او لمستم النساء فلم تجدوا ماء فتيمموا صعيدا طيبا فامسحوا بوجود هكم و ايديكم منه ما يريد الله ليجعل عليكم من حرج و لكن يريد ليطهر كم و ليتم نعمته عليكم لعلكم تشكرون
اى كسانى كه ايمان آورده ايد هنگامى كه براى نماز بپاخاستيد صورت و دستها را تا آرنج بشوييد و سر و پاها را تا مفصل (يا برآمدگى پشت پا) مسح كنيد و اگر جنب باشيد خود را بشوييد (غسل كنيد) و اگر بيمار يا مسافر باشيد يا يكى از شما از محل پستى آمده (قضاى حاجت كرده ) يا با زنان تماس گرفته باشيد (آميزش جنسى كرده ايد) و آب (براى غسل يا وضو) نيابيد با خاك پاكى تيمم كنيد و از آن بر صورت (پيشانى ) و دستها بكشيد، خداوند نمى خواهد مشكلى براى شما ايجاد كند بلكه مى خواهد شما را پاك سازد و نعمتش را بر شما تمام نمايد شايد شكر او را بجا آوريد. (مائده ، 6)
103 جهت قبله هنگام نماز
و من حيث خرجت فول و جهك شطر المسجد الحرام و انه للحق من ربك و ما الله بغافل عما تعملون
از هر كجا (و از هر شهر و نقطه اى ) خارج شدن (به هنگام نماز) روى خود را به جانب مسجدالحرام كن . اين فرمان دستور حقى است از طرف پروردگار تو، و خداوند از كردار شما غافل نيست .
104 اخلاص در نماز
قل ان صلاتى و نسكى و محياى و مماتى لله رب العالمين # لا شريك له و بذلك امرت و انا اول المسلمين
بگو همانا نماز و تمام عبادات و زندگى و مرگ من همه براى خداوند پروردگار جهانيان است # شريكى براى او نيست و به همين دستور يافته ام و من نخستين مسلمان هستم . (انعام ، 162 و 163)
105 محافظت بر نماز
و الذين هم على صلوتهم ، يحافظون ، اولئك هم الوارثون
و آنها كه از نمازها مواظبت مى نمايند، آنها وارثانند. (مؤ منون ، 9و10)
106 خداوند نماز گذشته را قبول مى كند
و كذلك جعلناكم امة وسطا لتكونوا شهداء على الناس و يكون الرسول عليكم شهيدا و ما جعلنا القبله التى كنت عليها الا لنعلم من يتبع الرسول ممن ينقلب على عقبيه و ان كانت لكبيرة الا على الذين هدى الله و ما كان الله ليضيع ايمانكم ان الله بالناس لرؤ ف رحيم
همان گونه (كه قبلا شما، يك قبله ميانه است ) شما را نيز، امت ميانه اى قرار داديم (در حد اعتدال ، ميان افراط و تفريط) تا بر مردم گواه باشيد، و پيامبر هم بر شما گواه است . و ما، آن قبله اى را كه قبلا بر آن بودى ، تنها براى اين قرار داديم كه افرادى كه از پيامبر پيروى مى كنند، از آنها كه به جاهليت باز مى گردند، مشخص شوند. و مسلما اين حكم ، جز بر كسانى كه خداوند آنها را هدايت كرده ، دشوار بود. (اين را نيز بدانيد كه نمازهاى شما در برابر قبله سابق ، صحيح بوده است ) و خدا هرگز ايمان (نماز) شما را ضايع نمى گرداند، زيرا خداوند نسبت به مردم ، رحيم و مهربان است . (بقره ، 143)
107 تعقيب نماز
فاذا قضيتم الصلوة فاذكروا الله قياما و قعودا و على جنوبكم فاذا اطماننتم فاقيموا الصلوة ان الصلوة كانت على المؤ منين كتابا موقوتا.
و هنگامى كه نماز را به پايان رسانيدند خدا را ياد كنيد در حالى ايستادن و نشستن و به هنگامى كه به پهلو خوابيده اند، و هرگاه آرامش يافتيد (و حالت خوب زايل گشت ، نماز را به صورت معمول ، انجام دهيد، زيرا نماز وظيفه ثابت و معينى براى مؤ منان است . (نساء، 103)
108 وقت نماز صبح و ظهر
اقم الصلوة لدلوك الشمس الى غسق الليل و قران الفجر ان قران الفجر كان مشهودا
نماز را از زوال خورشيد تا نهايت تاريكى شب (نيمه شب ) برپا دار، و همچنين قرآن فجر (نماز صبح ) را، چرا كه قرآن فجر مورد مشاهده (فرشتگان شب و روز)است . (اسراء، 78)
109 نمازهاى پنجگانه
فا صبر على ما يقولون و سبح بحمد ربك قبل طلوع الشمس و قبل غروبها و من اناى الليل فسبح و اطراف النهار لعلك ترضى .
بنابراين در برابر آنچه گويند صبر كن و قبل از طلوع آفتاب و پيش از غروب آن و همچنين در اثناى شب و اطراف روز تسبيح حمد پروردگارت را بجا آور تا خشنود شوى . (طه ، 130)
110 اهميت نماز ظهر و مراقبت بر نمازها
حافظوا على الصلوات و الصلوة الوسطى و قوموا لله قانتين
در انجام همه نمازها و نماز ميانى (ظهر) كوشش و مواظبت كنيد، در حال عبادت و خضوع كنان براى خدا به پا خيزيد. (بقره ، 238)
111 نماز و وقت شناسى
فسبحان الله حين تمسون و حين تصبحون . و له الحمد فى السموات و الارض و عشيا و حين تظهرون
منزه است خداوند به هنگامى كه شام مى كنيد و صبح مى كنيد. و حمد و ستايش مخصوص اوست در آسمان و زمين ، و تسبيح و تنزيه براى اوست به هنگام عصر و هنگامى كه ظهر مى كنيد. (روم ، 17)
112 اشاره به نماز عصر
والعصر
به عصر سوگند. (عصر، 1)
113 ثابت بودن وقت نماز
فاقيموا الصلوة ان الصلوة كانت على المؤ منين كتابا مؤ قونا
نماز را بر پا داريد كه راستى نماز وظيفه ثابت و معينى است براى مؤ منان . (نساء 103)
114 تحريم نماز در حال مستى
يا ايها الذين آمنوا لا تقربوا القربوا الصلوة و انتم سكارى حتى تعلموا ما تقولون
اى كسانى كه ايمان آورده ايد در حالى كه مست هستيد به نماز نزديك نشويد تا بدانيد چه ميگوئيد.
(نساء، 44)
115 نماز از روى كسالت
ان المنافقين يخادعون الله و هو خادعهم و اذا قاموا الى الصلاة قاموا كسالى يراؤ ون الناس و لا يذكرون الله الا قليلا.
منافقان مى خواهند خدا را فريب دهند، در حالى كه او آنها را فريب مى دهد و هنگامى كه به نماز بر مى خيزند با كسالت بر مى خيزند و در برابر مردم رياى مى كنند و خدا را جز اندكى ياد نمى نمايند.
(نساء، 142)
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2897567
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396