خداوندا،
از تو بخشنده تر کیست؟ از تو پوشاننده تر چه کس است؟ از تو در گذرنده تر کدام است؟ ما حیا نمی کنیم از گناه کردن و تو حیا می کنی از نبخشیدن. ما حیا نمی کنیم از نیامدن و تو حیا می کنی و از در نگشودن، به ما ذره ای حیا عنایت کن. خداوندا، بحر بی نهایت کرمت وسیع تر از برکه حاجات ماست. تو به سخاوت شهره تری تا ما به نیاز. تو به بخشیدن راغب تری تا ما به تکدّی. فقط تویی که سزاوار خواستنی و خواهش. فقط از آستان توست که رواست.
یاد سبز شکفتن
ای ماندگار، ای جاودانه ترین عشق، ای جدا از من و با من، اکنون در این دل شب، قلم قلبم را با قطره های اشکی که بر گونه دارم، آغشته می کنم و بر صحیفه دعا، خط استغفار می کشم. خدایا، بار گران گناه، پشتم را خمیده و گردباد دلبستگی ها، ساقه های وجودم را می شکند.
ای بی نیاز، زنگار دلم را بزدا، به من بال پرواز و پای رفتن عطا کن.
ای منتهای آرزویم، از خودم چه بگویم که همه را دانی و از تو چه بگویم که فراتر از آنی. من تو را می خوانم که راز هرچه عشقی. تو را می خواهم که خوش بوتر از هرچه عطری.
زمزم دعا
خداوندا، دل های سنگ آسا را بشکن تا مگر در شکستگی ها نشانی از تو بیابند که خود فرموده ای: «اَنَا عَندَ القُلوبِ المُنْکَسِرَه»
خدایا، ما به تو شائق تریم تا گناه. از سر اکراه گناه می کنیم. اما هماره مشتاق رجعت به سوی توایم. بندهای شیطان را از دست و پایمان باز کن.
خداوندا، مهر تو پیش و بیش از قهر توست. تویی که مهرت را از دشمنانت [هم] دریغ نمی کنی. قهرت را بر دوستانت روا مدار.
خدایا، به هرکه میوه سنگین عشق می دهی، شاخه وجودش را می شکنی. تو خود مرهم شاخه های شکفته باش.
خداوندا، عشقِ پریدن و عطشِ رسیدن، شدت گرفته است. اکنون که روزنه های شهادت بسته است، راهی به سوی خودت بگشا.
آب حیات
دوش، وقت سحر از غصه نجاتم دادند واندر آن ظلمت شب، آب حیاتم دادند
چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی آن شب قدر که این تازه براتم دادند
حافظ
همبازی کودک یتیم
امشب سر مهربان نخلی خم شد مهتاب گرفت، شهر در ماتم شد
در خانه دور، بیوه ای شیون کرد همبازی کودک یتیمی، غم شد
قیصر امین پور
مثل حضرت علی
ماه، ماه روزه است
روز، روز ضربت است
از مصیبت علی
در دلم قیامت است
روزهای ماه ر
گرچه روزه بوده ایم
ما به لقمه های چرب
روزه را گشوده ایم
هیچ شب نگشته ایم
با یکی دو رنگ سیر
در کنار نان، علی
لب نزد به ظرف شیر
توی سفره اش علی
شربت خنک نداشت
در کنار نان جو
او به جز نمک نداشت
زرق و برق سفره ه
کم نمی شود ولی
کاش زندگی کنیم
مثل حضرت علی
افشین عل
شب وصل
شب وصل است و طی شد نامه هجر سلام فیه حتی مطلع الفجر
دلا در عاشقی ثابت قدم باش که در این ره نباشد کار بی اجر
برآ ای صبح روشن دل خدا را که پس تاریک می بینم شب هجر
دلم رفت و ندیدم روی دلدار فغان از این تطاول، آه از این زجر
عروج انسان
شب قدر شب عروج انسان است از حفیض خاک تا اوج افلاک. شب قدر شب نزول رحمت است بر قلب انسان های شب زنده دار. شب پرواز روح است و تعالی آن. شبی است که خداوند به بندگانش مباهات می کند و فرشتگان به انسان رشک می برند. شبی است که فضا با یاد و نام «او» معطر گشته است. شبی است که درهای آسمان باز است و انسان با دعا و راز و نیاز به درگاه خداوند در رقم زدن سرنوشت خود سهیم می شود.
اجابت دل
شب قدر شب ملاقات اهل آسمان و زمین است. شبی است که عرشیان به میهمانی زمینیان فرود می آیند. چه ضیافت با شکوهی! گویی آسمان با تمام وسعتش پایین آمده است. یاد روح بخش «او» زمین را پر کرده است. همه کائنات همدل و هم نوا به یک سمت و یک مبدأ رو کرده اند؛ اشک می ریزند، راز می گویند، تسبیح می گویند و ناله می کنند. نگاه کن! حتی درختان با قامتی افراشته ایستاده و دست هایشان را به قصد قنوت به سمت او بلند کرده اند و با هزاران زبان به ذکر او مشغولند. امشب شب اجابت آرزوی دل هاست. بیایید ما نیز با دستانی لرزان به سمت وسعت بی انتهای او رو کنیم و او را بخوانیم «با زبانی که از فرط گناه الکن شده و با قلبی که از شدت آلودگی هلاک شده با او راز گوییم».
باران نگاه تو
خدایا، در این شب قدر که همه چیز و همه کس به سمت تو رو کرده است، گویی کائنات مرا به وسعت دشت های رحمتت و به دریای مغفرتت و به توبه ای نصوح می خوانند.
خدایا، امشب تمام جاده ها مرا به راه های ناشناخته می خوانند؛ به ملکوت آسمانها. گویی دست مرا گرفته اند و در معنویتی بی کران سیر می دهند. دل های بی قرار و خاک گرفته، دل های غبارآلوده و خسته، همه و همه در این شب قدر به درگاه تو روی آورده اند. باران نگاه تو چقدر جاری است.
کتاب تقدیر
امشب دست خدا کتاب تقدیرمان را می گشاید و آن را پیش چشم مولایمان حضرت مهدی(عج) می نهد. امشب چشمان آن عزیز گریان است و چون همیشه برای ما دعا می کند. دعا می کند که از چنگ شیطان نفس رها شویم و از شعله های ملتهب آتش گناهانمان نجات یابیم. پس در این شب بی کران که درهای آسمان باز است، بیایید ما نیز برای او دعا کنیم و دست هایمان را به سمت آسمان بلند کنیم و از خداوند بخواهیم که فرج او را نزدیک کند؛ چرا که فرج او نجات ماست.
خدایا، چشمان بی فروغ ما را به نور وجود آن عزیز بینا کن و دل مرده ما را با ظهورش سرشار از حضور گردان.
پرواز در هوای تو
خدایا! در این شب قدر هوای پرواز چقدر مناسب است، با بال هایی که تو به من داده ای. درها را باز می کنم، با مفاتیحی که صالحانت برای ما به یادگار گذاشته اند. می خواهم در این شب بیکران به جنگ شیطان بروم؛ با جوشنی از ملکوت: الغوث... الغوث... الغوث. به راستی خدایا! جز تو کیست که مرا از آتش معصیت نجات بخشد؟
بهشت جاری
زلال رحمتت، بر سر و رویمان می بارد. خدایا در این شب قدر از برکتت لب ریز می شویم؛ در لطفت نفس می کشیم؛ از فیضت پر می شویم؛ در استجابتت قرار می گیریم. رحمت، فیض و لطف بر سر و رویمان می باری. این بارش قطع نمی شود؛ چرا که لحظات، لحظات فیضان توست.
خدایا، در این شب قدر می خواهیم دل کوچکمان را برای مواهب سترگت، رحمت فراوانت و نعمت های بی پایانت دریایی کنیم. بر می خیزیم و در این همه نور شست و شو می کنیم و از این بهشت جاری وضو می سازیم. دلمان را سر سجاده نیاز می نشانیم و دست هایمان را به سمت آسمان بی انتهایت بلند می کنیم. خدایا، از ما اسیران هوا و زندانیان هوس چه بر می آید جز این که به سمت تو رو کنیم و با تو راز گوییم و اشک ریزیم؟
نام تو
«خدایا، در این شب قدر دهانمان به ذکر نام تو معطر گشته، مگذار بوی ذکر دیگران گیرد. الهی، در این شب عزیز، بیناتر از من کیست که تو را می بینم و شنواتر از من کیست که سخن تو را می شنوم و گویاتر از من کیست که از تو سخن می گویم و داراتر از من کیست که تو را دارم. خدایا، چرا بگریم که تو را دارم و چرا نگریم که منم».
شب قدر، قلب پاک پیامبر
شب قدر شب نزول یکباره قرآن است بر وسعت قلب پاک پیامبر، شبی است که یاد وحی در آن زنده می شود. شبی است که خاطرات عظیمی از بزرگ ترین انسان ها در دل خود جای داده است. امشب صدای زمزمه های دعای فاطمه تا صبح از فراسوی زمان به گوش می رسد و دست های او آب را با صورت کودکانش آشنا می سازد. این شب، پیامبر را فراموش نمی کند که همواره در چنین شب هایی به مسجد مدینه می آمد تا در دل شب قدر به عبادت و شب زنده داری مشغول شود. پس ما نیز به تأسی از آن عزیزان، اکنون بر می خیزیم، وضو می سازیم و رو به سوی قبله تا صبح می نشینیم و یاد و نام او را در دل جاری می سازیم. امید که به درک فیض این شب عزیز نائل آییم.
شب قدر، بهار دعا
در وجه تسمیه این شب به «لیلة القدر» علما آرای گوناگونی دارند. عده ای معتقدند این شب را از آن رو شب قدر نام نهادند، که تقدیر حوادث سال تا شب قدر آینده از قبیل مرگ و زندگی و روزی و جز آن در این شب رقم می خورد. و از این جاست که اهمیت دعا در این شب که بهار دعاست، آشکار می شود.
آتش دل سوختگان
امشب شبی است که عاشقان و دل سوختگان آتش اشتیاق را با یاد او شعله ور می سازند و وصل می طلبند و رحمت او را جست و جو می کنند و راه نجات می خواهند. از پیامبر روایت شده است که فرمود: «حضرت موسی علیه السلام فرمود: الهی، من قرب تو را می خواهم. خداوند فرمود: قرب من برای کسی است که در شب قدر بیدار باشد. عرض کرد: الهی رحمت تو را می خواهم. فرمود: رحمت من برای کسی است که به فقرا در شب قدر رحم کند. گفت: خدایا من گذشتن از صراط را می خواهم. فرمود: این برای کسی است که در شب قدر به فقیری صدقه دهد. گفت: خدایا نجات می خواهم. فرمود: از آتش؟ گفت: آری. فرمود: این برای کسی است که در شب قدر استغفار کند.
سلامت از گناهان
امشب تا طلوع فجر بر ما سلام می بارد و درهای آسمان به روی بندگان باز است و رحمت خداوند شامل حال بندگانی می شود که به سوی او روی آورده اند. در این شب خداوند متعال بسیاری از شب زنده داران توبه کار را می آمرزد و بدین گونه آنان را از آتش جهنم رهایی می بخشد و کدام «سلام» از سالم ماندن انسان از پیامدهای گناهانش در دنیا و آخرت بهتر است. و خداوند در این شب عافیت و سلامت انسان را مقدر می سازد. و به راستی که بهترین رزق برای انسان عافیت و سلامت اوست از بیماری های ظاهری و امراض باطنی.
شب قدر در کلام امام صادق علیه السلام
از حسان بن ابی علی نقل شده که گفت: از امام صادق علیه السلام از شب قدر پرسیدم، فرمود: «در نوزدهم رمضان و بیست و یکم و بیست و سوم آن را بجوی». و از روایاتی دیگر استفاده می شود که شب قدر، شب بیست و سوم است و اگر آن را معین نکرده اند، به منظور تعظیم امر آن بوده است.
کافی به سند خود از زُرارِه روایت کرده که گفت: امام صادق علیه السلام فرمود: «تقدیر در شب نوزدهم، اِبرام در شب بیست و یکم و اِمضا در شب بیست و سوم است».
منبع : گلبرگ > آبان 1381، شماره 35
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2903234
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396