| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 
اهمیّت نماز جمعه
نويسنده : محبوب خدا
تاريخ : یک شنبه 6 اسفند 1391 

در این زمینه، احادیث بسیارى نقل شده كه در اینجا مجال پرداختن به آنهانیست.(533)
رسول خدا صلى الله علیه وآله نماز جمعه را «حج مساكین» دانسته(534) و آنرا موجب آمرزش گناهان شمرده است.(535)
نماز جمعه، نمایش وحدت و قدرت مسلمانان و میعاد نمازگزاران مؤمن است.
رسول خدا صلى الله علیه وآله در آغاز هجرت، وقتى به مدینه رسید، اوّلین نماز جمعه را براى مردم بپا داشت و این اجتماع شكوهمند و سازنده را پایه گذارى كرد.
این نماز، بعد سیاسى و حكومتى دارد. خطیب و امام جمعه، یا حاكم مسلمین است، یا كسى كه از طرف رهبرى، به این سمت منصوب شده است. بركات و آثار سازنده تربیتى و اجتماعى این عبادت سیاسى بسیار است، كه به چند نمونه اشاره مى‏شود:

1- تقویت روحیّه اخوت و برادرى‏
چرا كه همه، از هر جا، در یك مجمع و مصلاّ گرد مى‏آیند و با رنگ‏ها و نژادهاى مختلف كنار هم مى‏نشینند. آنچه در نماز جماعت بود، به مراتب بیشتر و قوى‏تر در نماز جمعه، این تجمّع هفتگى مسلمانان وجود دارد.
2- تشكّل نیروهاى اسلام‏
این عبادت، به نوعى مسلمانان را بر محور عبادت و نماز، تكشّل و یكپارچگى مى‏بخشد و مایه ارعاب دشمنان اسلام و خنثى شدن توطئه‏هاى تفرقه افكنانه و شایعه‏هاى آنان است.
3- رشد فكرى - سیاسى مسلمان‏
به مقتضاى مطالب آگاهى بخشى كه در خطبه‏هاى جمعه بیان مى‏شود، مردم از مسائل سیاسى كشور خود و جهان با خبر مى‏شوند و با آشنایى به وظایف اجتماعى خویش، در صحنه اجتماع حضور بیشتر مى‏یابند.
4- تقویت روحیه جمعى‏
این نیز از آثار نماز جمعه است كه قطره‏هاى پراكنده افراد انسانى را در یك اقیانوس، گرد مى‏آورد و همه با ارتباط متقابل و شناسایى هم، روحیه اجتماعى پیدا مى‏كنند و انزوا و فردگرایى از بین مى‏رود.
5 - مركزیّت بسیج مردم‏
سنگر نماز جمعه، بهترین جاى دعوت مردم به بسیج شدن براى جهاد و دفاع و حلّ مشكلات اجتماعى و یارى رسانى به دیگران است. این قدرت عظیم مردمى كه در نماز جمعه متجلّى مى‏شود، همواره مورد توجّه بوده و در صدر اسلام نیز، رسول خدا صلى الله علیه وآله و امیرالمؤمنین علیه السلام از مساجد و پس از خطبه‏ها، افراد را بسیج كرده و به جبهه ‏هاى جهاد، مى‏فرستادند.
و بسیارى آثار دیگر...(536)

 533) به منابع زیر مراجعه كنید: بحارالانوار، ج 89، ص 122. وسائل‏الشیعه، ج 5، ص 1. من‏لایحضر، ج 1، ص 409، كنزالعمال، ج 7، ص 707 و ج 8، ص 368.
534) الجمعة حجّ المساكین، بحارالانوار، ج 89، ص 199.
535) وسائل‏الشیعه، ج 5، ص 3.
536) درباره نماز جمعه، جزوه «نماز شكوهمند جمعه...» از انتشارات در راه حق، براى مطالعه مفید است.



::
 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2899661
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396