مصاحبه با حجتالاسلام والمسلمين عباس دشتي :
امام جماعت موفق، امام جماعتي است كه دغدغه مسجد و مأموم را داشته باشد
بسمه تعالي
1- وضعيت اقامه نماز در دانشگاه خود را به طور مشخص چگونه ارزيابي مي كنيد؟
ستاد اقامه نماز در دانشگاه علوم پزشكي بوشهر ستاد فعالي است و كارهاي خوبي انجام داده نمازهاي جماعت در همه مجموعههاي آموزشي، خوابگاهي، ساماندهي نمازخانهها حتي بيمارستانهاي آموزشي، برگزاري مسابقات فرهنگي با موضوع نماز، شعارنويسي و فرهنگ سازي در جماعات، برگزاري نشستها و كارگاههاي نماز و دهها فعاليت ديگر، لكن براي خود بنده رضايت بخش نيست، بنده معتقدم همه فعاليتها و كارهاي فرهنگي در دانشگاه صورت ميگيرد بايد ثمرهاش نمازخوان كردن همه دانشجوها و پررنگ كردن نماز جماعت باشد. لذا ما وقتي بايد خودمان را موافق بدانيم كه بينماز در دانشگاه نداشته باشيم يا در هنگام جماعتي كسي را كه در جماعت شركت نكرده، نداشته باشيم و بر همين اساس بايد همه همتمان را براي اقامه نماز در دانشگاهها بگذاريم.
2- پيشنهاداتي كه به نظر شما مي توان از آن به عنوان نقاط قوت براي بهبود وضعيت اقامه نماز در دانشگاهها بهره جست را ، شامل چه نكاتي مي دانيد؟
يكي از نقاط مثبت و قوت در بهبود نمازهاي جماعت كه بايد روي آن اصرار داشت و برنامهريزي بيشتر و دقيقتر كرد همين سفرهاي زيارتي دانشجويان و اساتيد از جمله سفر عمره مفرده، عتبات عاليات و حتي زيارتگاهاي داخل كشور است كه حقيقتاً تحول خوبي را در انسان ايجاد ميكند و ثمرات معنوي فراواني داد.
دومين نقطه مثبت، طرحهاي فراگير فرهنگي مانند طرح ضيافت انديشه در سال 89 و 90 هست كه هم فضاي دانشگاه را معنوي ميكند و هم توفيقات دوستان را در جماعات زياد ميكند.
سومين نقطه مثبت، جلسات و نشستهايي كه در مناسبتها و اياما... برگزار ميشود و عمده مردم در آن شركت ميكنند مانند جلسات محرم، شبهاي قدر، جشنهاي مواليد ائمه و ... .
3- به نظر شما يك امام جماعت موفق و برتر صاحب چه مولفه ها و ويژگي هايي است؟
امام جماعت موفق، امام جماعتي است كه دغدغه مسجد و مأموم را داشته باشد يعني نگران ناشد كه مبادا مسجد از رونق بيفتد، نكند مأموم از رفتار من ناراضي باشد، اگر اين گونه شد وقت بگذارد، آبرو ميگذارد، مطالعه ميكند، دنبال مطالعه ميرود، دنبال مأموم ميرود، نوآوري خواهد داشت، اخلاق نيك خواهد داشت، مردم داري ميكند، برنامهريزي براي مسجد خواهد داشت و مسجد را مأمن نسل جوان خواهد كرد.
امام جماعت خوب از تعطيل شدن نماز جماعت ناراحت ميشود، دلش ميسوزد، امام جماعت خوب براي برپايي نماز جماعت لحظه شماري ميكند و قبل و بعد از نماز در مسجد ميماند.
4- نظر شما در خصوص بيداري اسلامي در منطقه و نقش امام جماعت و مسئولان فرهنگي در تبيين اين موضوع براي قشر دانشگاهي چيست؟
از زمان صدر اسلام مسجد پايگاه بيداري اسلامي و بصيرت دهي به مسلمانان بوده و نونه آن را ما در انقلاب شكوهمند اسلامي خودمان ديديم، انقلاب ما كه اولين بيداري اسلامي در منطقه بود از مسجد و نمازهاي جماعت شروع شد و امام جماعت كه محور مسجد است نقش اصلي را در اين بيداري داشته و اين خصيصه امروز هم در پايگاه مسجد ميتواند وجود داشته باشد، يعني بصيرت بخشي نمايد نسبت به آنچه در منطقه در حال اتفاق است و پايگاه فكري و فرهنگي براي حمايت از اين نهضتها باشد البته شرط اين كه امام جماعت فردي آگاه، با بصيرت و اهل تحليل و تجزيه مطالب سياسي و اجتماعي باشد.
5- آثار سياسي، اجتماعي نماز را در مواجهه با جنگ نرم دشمن را شامل چه نكاتي مي دانيد؟
در جنگ نرم، دشمن اعتقاد و ايمان نسل جوان ما را هدف قرار داده و به دنبال اين است كه حق و باطل عوض شود. بهترين ابزار براي مبارزه با دشمن در اين جنگ نماز است. زيرا نماز ارتباط با خداست، نماز موجب تقرب اسنان است و اين ارتباط و تقرب، ايمان و اعتقاد جوانان ما را راسح خواهد كرد و از طرفي هم چنان كه قرآن كريم ميفرمايد: نماز بازدارنده از فحشاء و منكر است يعني با نماز ابزار دشمن كه ترويج منكرات است خنثي ميشود.
6- مقام معظم رهبري فرمودند "انتخابات نبايد امنيت كشور را به خطر بياندازند" نظر شما دراين خصوص چيست؟
انتخابات آگاهانه مردم در پشتيباني و حمايت از نظام است كه ثمرهاش تقويت نظام در انظار مجامع بينالمللي و امنيت در داخل كشور بايد باشد، در حقيقت پيام انتخابات اين است مردم اين شيوه حكومت، اين تفكر را قبول دارند و حق حاكميت ميدهند. بنابراين معنا ندارد كسي به خاطر منافع خودش و دوستانش اين حق را ناديده بگيرد و ايجاد ناامني كند، بنابراين ايجاد ناامني بعد از انتخابات و تبديل كردن فرصت به چالش خيانت است.
7- با توجه به بيستمين اجلاس سراسري نماز با عنوان "نمازو مسجد طراز اسلامي" نقش محوري مسجد در دانشگاه شما ملموس است ؟ با عنايت به اين موضوع ، چه برنامه هاي فرهنگي با توجه به نقش مسجد در دانشگاه انجام مي گيرد؟
تنظيم وقت كلاسها و برنامهريزي درسي به طوري كه با وقت نمازها تداخل نداشته باشد و شركت تمامي اساتيد به همراه دانشجويان و كارمنداني كه عذري ندارند در نماز جماعت و حداقل تعطيلي كلاسها به مدت 20 دقيقه براي نماز جماعت ميتواند به اهميت جلوه داردن نماز كمك شاياني نمايد.
بحث فرهنگي نياز به كار مداوم دارد و حتي بايد از خانوادهها شروع كرد.
8- گزارش ماهيانه جلسات ستاد اقامه نماز دانشگاه خود را براي ستاد عالي اقامه نماز ارسال مي كنيد؟ لطفا شرح دهيد؟
گزارشات تشكيل جلسات به طور منظم ارسال ميگردد.
9- اگرخاطره جالب تلخ و يا شيرين، از دوره اقامه نماز و حضور در دانشگاه و مسجد داريد بفرماييد؟
خاطره تلخ اينجانب به عدم حضور بعضي از اساتيد و دانشجويان در نماز جماعت در وقت اقامه نماز جماعت ميباشد تا جايي كه دلم به درد ميآيد.
10-اگر يك تجربه جالب در خصوص دعوت به نماز و برپايي نماز داريد بفرماييد؟
استفاده از تمام ظرفيت براي جذب روحاني و طلبهاي كه بتواند دانشجويان و اساتيد را به سوي كارهاي فرهنگي سوق دهد.
11-در انتها اگر نكته اي را مدنظر داريد كه امكان دارد در پيشبرد امور تاثيرگذار باشد بفرماييد؟
تشويق و ترغيب به نماز جماعت با يك روز و چند روز نميشود كار فرهنگي مستلزم تداوم و استمرار ميباشد و ما نبايد در اين مسير اگر با مشكلي روبرو شديم دلسرد نشويم.
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2901284
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396