| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 

مصاحبه با آقاي دكتر حيدري رئيس دانشگاه علوم پزشكي بوشهر:

برنامه‌ريزي براي حضور مستمر مبلغين و اساتيد در بين دانشجويان بايد تداوم داشته باشد

بسمه تعالي

 1-    وضعيت اقامه نماز در دانشگاه خود را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

در شروع كار خود در دانشگاه براي جذب دانشجويان و كاركنان به نماز به چند مسأله توجه كرديم:

الف) شناسايي هدف

ب) شناسايي كامل مخاطب

ج) توجه به وضعيت زيرساختهاي نرم افزاري آن

خوشبختانه با هماهنگي نماينده محترم ولي فقيه در دانشگاه از نظر فضاي فيزيكي تغييرات زيادي انجام شده است كه وجود فضاي مطلوب اين امكان را براي نمازگزار جهت انجام يك نماز دلنشين فراهم مي‌آورد. زيباسازي وضوخانه‌ها وگسترش فرهنگ نماز از دانشگاه به شبكه‌هاي بهداشتي، درماني نيز كشيده شده است. استفاده از حضور مبلغين حوزه علميه قم نيز در گسترش فرهنگ نماز مؤثر بوده است. برنامه‌هاي فرهنگي در مساجد و نمازخانه‌ها و برگزاري جلسات اقامه نماز استاني در شهرستانها با حضور امام جمعه آن شهرستان در فعاليتهاي مربوطه هم از جمله اقدامات بوده و نسبت به رفع مشكلات مؤثر بوده است. ضمن اين كه گردهمايي ساليانه دبيران ستاد اقامه نماز كل استان برگزار و از فعالين عرصه تبليغ نماز تجليل مي‌شود.

2-  چه پيشنهاداتي داريد كه بتوان از آنها به عنوان نقاط قوت براي بهبود وضعيت اقامه نماز در دانشگاههاي كشور بهره‌برداري نمود؟

پيشنهاد مي‌شود باتوجه به حضور دانشجويان كه از افراد نخبه و جوان جامعه محسوب مي‌شوند، بتوان با برنامه‌ريزي لازم فرهنگ نماز و خصوصاً نماز جماعت را در بين دانشجويان نهادينه نمود و از طريق دانشجويان اين عمل به يك فرهنگ عمومي تبديل شود. فعاليتهايي نظير توجه و اهميت به فعاليت‌هاي پژوهشي پيرامون زمينه‌هاي مختلف گرايش يا عدم تمايل دانشجويان به نماز نيز از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

برنامه‌ريزي براي حضور مستمر مبلغين و اساتيد در بين دانشجويان بايد تداوم داشته باشد. استفاده از ظرفيت اساتيد و محققان حوزه علوم اسلامي دانشگاهها در برگزاري همايش‌هايي نظير اجلاس سراسري نماز و حضور دانشجويان در كميته‌هاي علمي اين همايشها پيشنهاد مي‌شود.

3-  نظر شما در خصوص بيداري اسلامي در منطقه و نقش مسئولان دانشگاهي در تبيين اين موضوع براي اقشار دانشگاهي چيست؟

ما در دانشگاه داراي نخبگان و فرهيختگان زيادي هستيم و بايد از اين پتانسيل‌ها در جهت نشر انديشه اسلامي و غني خود استفاده نمائيم، چرا كه هدف ما سعادت بشري است. باتوجه به نگاهي كه به جهان داريم و سعادت انسانها را ملاك خود قرار مي‌دهيم و نه منافع شخصي خود، وظيفه ما حمايت از اقدامات اسلام گرايانه و حق طلبانه مي‌باشد. هم اكنون در اين دانشگاه وبلاگي با عنوان بيداري اسلامي طراحي شده است و آخرين تحولات پيرامون بيداري اسلامي را در فضاي اينترنت اطلاع‌رساني مي‌كنند و آدرس آن www.elamebidar.mihanblog.com مي‌باشد.

4-    آثار سياسي، اجتماعي نماز و بالاخص نماز جماعت را در مواجهه با جنگ نرم دشمن، شامل چه نكاتي مي‌باشد؟

باتوجه به عصر ارتباطات و اين كه افراد از طريق مختلف تحت تأثير و نفوذ اطلاعات و اخبار مختلغ در طول روز قرار مي‌گيرند و عنايت به قدرت بالاي فني رسانه‌هاي غربي كه با تكيه بر ابزار مختلف، افراد جامعه را تحت تأثير قرار مي‌دهند، در صورت وجود محل و جايگاهي مثل مسجد كه افراد فطرتاً تمايل به حضور در آن مكانها را داشته، در صورتي كه امام جماعت و برگزار كنندگان نماز جماعت بتواند؛ علاوه بر اطلاع از علوم ديني بر مسايل روز جامعه نيز مسلط باشند، مي‌توان با ارائه اطلاعات صحيح و به روز مانع از تحت تأثير قرار گرفتن شركت كنندگان در نماز جماعت، از رسانه‌ها و تبليغات بيگانه شوند.

5-  مقام معظم رهبري فرمودند "انتخابات نبايد امنيت كشور را به خطر بياندازند" به نظر شما در اين خصوص در دانشگاهها چه فعاليت‌هايي بايد انجام داد؟

در دانشگاه باتوجه به وجود صاحبظران، مخصوصاً وجود انجمن‌هاي مختلف مي‌توان با فعاليت‌ها و روشنگري متناسب و شفاف خود با مطرح كردن سئوالات معيشتي، سياسي اجتماعي و فرهنگي عنوان نمايندگان فكري دولت اسلامي جهت دهي درست و شايسته را در فضاي انتخاب داشته باشيم. وجود شاخص‌هاي مهم از قبيل ارزش‌هاي انقلاب اسلامي مورد تأكيد مقام معظم رهبري به عنوان ابزار بسيار مهم و باتوجه به نقشه جامعه علمي كشور و سند توسعه كه ايران اسلامي به عنوان رتبه اول در همه عرصه‌هاي علمي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ترسيم شده مي‌توان روحية فرهنگ كار و تلاش و سازندگي را در كشور ايجاد نمود و به زودي كشور ما به عنوان يك كشور توسعه يافته با الگوي اسلامي ايراني در جهان معرفي خواهد شد.در پايان با توجه به اهميت و ويژگي خاص انتخابات لازم است، برنامه‌ريزي و هماهنگي لازم در دانشگاه صورت پذيرد تا انشاءا... موج اين هماهنگي نتيجه مثبتي را براي نظام و انقلاب اسلامي به همراه داشته باشد.

6-  با توجه به بيستمين اجلاس سراسري نماز با عنوان "نمازو مسجد طراز اسلامي"آيا  نقش محوري مسجد در فعاليت‌هاي دانشگاه شما ملموس است ؟ با عنايت به اين موضوع ، چه برنامه‌هاي فرهنگي با توجه به نقش مسجد محوري در دانشگاه شما انجام مي‌گيرد؟

مطمئناً نقش محوري مسجد در فعاليت‌هاي دانشگاه بسيار ملموس خواهد بود و اين محورهاي در سه بخش تأثيرگذار است:

الف) سخت افزار

ب) نرم‌افزار

ج) مديريت منابع انساني

در برنامه‌هاي فرهنگي نقش محوري دانشگاه عمدتاً بر روي قوانين نشست‌هاي تخصصي آموزش سيرة ائمه اطهار (ع) براي تحكيم بنيان خانواده،‌ برگزاري دوره‌هاي آموزش قرائت و مفاهم قرآن در سطوح مختلف كه تاكنون مقبول بوده است. راه‌اندازي مدلاين براي استفاده از نرم‌افزارهاي جديد علوم ديني، به عنوان يك كانون علمي و پژوهشي در مسجد كار فرهنگي را پوشش دارد. مخصوصاً براي دانشجويان دختر كه 85% از جمعيت دانشجويي دانشگاهها را تشكيل مي‌دهد، ايجاد زمينه آشنايي هرچه بيشتر آنان با سيرة سنت دختر نبي‌اكرم (ص) حضرت فاطمه زهرا (س) را فراهم آورد كه از جمله اهداف برگزاري اين نشست‌ها مي‌باشد.



::
 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2905206
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396