مصاحبه با حجتالاسلام والمسلمين حسيني
در مناسبتها و مراسم معنوي و سياسي مثل روز قدس و 22 بهمن، مسجد در دانشگاه ما پايگاه اصلي است
مسئول دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه مازندران
1ـ خداوند سبحان در مضمون كلي آيه 45 سوره مباركه عنكبوت فرمودند نماز را اقامه بداريد كه باعث ميشود انسان از زشت و منكر دور شود و بيترديد ذكر خدا آرامش ميآورد.
ـ در تفسير سورة مباركه آمده است: من نزد بندگان مؤمنم هستم اگر كسي از من ياد كند از او ياد ميكنم و اگر كسي به من نزديك شود من به او نزديك ميشوم. به هر تقدير بايد تلاش فراواني باشد و به نماز بايد اهتمام بيشتري ورزيد و براي جوانان و قشر دانشگاهي بحث نماز را جدي بگيريم.
ـ به بركت انقلاب اسلامي بحث نماز در دانشگاه مازندران راه يافت و به لطف خدا در ستاد مركزي دانشگاه و در پرديس دانشگاه 2 خوابگاه شامل برادران و خواهران و همين طور در دانشكده دامپزشكي آمل نيز محلي ايجاد شد كه در حاضر در مجموع 5 محل اقامه نماز داريم.
ـ نماز ظهر و مغرب و عشاء و در خوابگاه برادران هم با حضور مبلغين برگزار ميشود. نمازي كه در مجتمع آموزشي و پرديس دانشگاه برگزار ميشود پرشور است و جماعت زيادي شركت كننده هستند.
ـ نكته مهم اين است كه در دهة هفتاد مكاني را به عنوان مسجد دانشگاه ايجاد كردند اما بعداً چون با دانشكدهها فاصله داشت اين محل را به عنوان سالن اجتماعات منظور كردند. اما در سال 89 استفتايي از مقام معظم رهبري صورت دادم در اين خصوص كه، آن مكان را براي مسجد ساختند اما صيغه مسجد بر آن محل خوانده نشد و مدتي هم هست نماز جماعت در آن خوانده ميشود و حال كلي مسجد را دارد و براي عنوان مسجد ساخته شده است.
ـ ايشان فرمودند: «آن مكان با اين توصيف مسجد است»، اكنون آن محل به نام مسجد امام جعفر صادق (ع) مورد بهرهبرداري قرار دارد. با اين اتفاق و حل شدن اين مشكل اين بار رسماً حضرت آيتا... طبسي نماينده مقام معظم رهبري در استان، خطبه وقف مسجد را براي مسجد دانشگاه با حضور استاندار مازندران و ديگر مسئولان قرائت نمودند.
ـ اين مسجد از لحاظ جمعيت و فضا جمعيت 20 هزار نفري را ميتواند در خود جاي دهد و براي اولين بار مراسم اعتكاف دانشجويي در سال گذشته در آنجا برگزار شد. به هر حال به جهت اهتمام برنامههاي فرهنگي قصد داريم مراسمهاي مذهبي را در آنجا داشته باشيم و ادامه دهيم.
ـ لازم است اضافه كنم، مقصود اين است كه پيرامون برنامههاي فرهنگي براي فعال شدن مساجد دانشگاهها يك طرحي را به عنوان يك نكته از هزار يا شبيه اين عنوان، هر هفته روزهاي دوشنبه بينالصلاتين ظهر و عصر با يك سخنراني ده دقيقهاي كه شامل سخنراني اساتيد دانشگاه است صورت داديم كه از دانشكدههاي مختلف حضور مييابند. نكته مهم اين كه هم دانشجويان با اساتيد رابطه ميگيرند و هم كارهايي مثل خاطرهگوييهايي پيرامون تأثير نماز در زندگي آنها و مباحثي از اين دست هفتهاي يك روز اين كار انجام ميشود.
ـ جلسه تفسير قرآن هم هفتهاي يك روز در سالن اجتماعات دفتر هست كه مخاطبان ثبت نام ميكنند و استفاده ميكنند.
ـ جلسه تجويد و روان خواني قرآن نيز قابل توجه است و چندين سال هست كه اين جلسه در حال برگزاري است، اين فعاليت را برادر عزيزمان آقاي غفاري صورت ميدهد و همچنين مسابقات متعدد قرآني هست كه برگزار ميشود، به هر حال فضا، فضايي مثبت است.
ـ گاهي در طرح ضيافت و اعتكاف بعضي جوانان اين گونه نماز اقامه ميكنند، به حالشان غبطه ميخورم و حقيقت مطلب اين است كه باتوجه به فضاي سني آنها كه از لحاظ روحي و عقلاني در شرايط خاص هستند، اگر نگوئيم اين جوانان سرآمد تمام اقشار هستند اما در رديف بالاتري نسبت به ساير اقشار در بعد معنوي هستند و تمام اينها به بركت نظام اسلامي و نفس پاك امام (ره) و مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) است.
ـ بايد از جلسات ستاد اقامه نماز دانشگاه هم ياد كنم كه بحمداله فعال است، پشتيباني خوبي هم از سوي آقاي دكتر احمدپور رياست دانشگاه دارد.
ـ بايد در گزينش ائمه محترم جماعت اهميت به خرج دهيم. بايد اين بخش و اين قشر را فعال كنيم. اين عزيزان بايد قبل از اقامه نماز در نمازخانه حضور داشته باشند و بعد از نماز تا مدت اندكي حضور داشته باشند تا دانشجويان با ايشان درد دل كنند. مسأله بعدي كه در بعد انگيزه بخشي، مهم است اياب ذهاب ائمه جماعت است و اين موضوع كه وجهه ائمه جماعت حفظ شود.
ـ به نظر ميرسد آقاي حجتالاسلام والمسلمين مستشاري در اعزام مبلغ با جديت بالايي مشغول هستند و پيشنهاد ميشود افرادي را اختصاصاً براي بحث نماز داشته باشند تا به دانشجويان نرمافزارهاي نماز را آموزش دهند .
ـ حل معضلات ائمه جماعت و اياب و ذهاب يعني اينكه تلاش كنيم تا احساس آرامش به ائمه جماعت بدهيم تا كار بهتر انجام شود.
ـ يك فكر اساسي در تمام موارد براي ائمه جماعت انجام شود.
3ـ آراستگي ظاهري و وضعيت متين و تميز مورد اهميت است.
ـ مهم است كه امام جماعت بعد معنوي داشته باشد، رفتار او تصنعي نباشد و دروني باشد.
ـ بعد علمي خوب و آگاهي لازم را داشته باشد و به هر حال بايد بروز باشيم از لحاظ سياسي و نهاد كمك كند در زمينه ارسال كتب و نشريات تا آگاهي ائمه جماعت بروز شود چه از لحاظ سياسي و چه از جنبهي معنوي.
ـ نظم در كار خيلي مهم است بخصوص امام جماعت خوابگاهها بايد نظم را رعايت كنند.
ـ نوآوري و خلاقيت و ابتكار با همكاري نهاد در توليد طرح و برنامه نيز اهميت فراوان دارد.
4ـ خداوند را سپاس ميگويم بر سنت خداوند براي تغيير ظالمان و ستمگران.
ـ بدون شك ائمه جماعت در تبيين تئوريك دين و حوزههاي پيرامون بايد توانمندي خاصي داشته باشند. سنت خداوند آن است كه كسي اگر بر حقوق مردم و اموال آن طمع كند خدا او را نابود ميكند.
ـ دانشجويان زود اين مطالب را ميگيرند و اين بيداري اسلامي را به سايتها و لذا ملتهاي ديگر منتقل ميكنند.
5ـ در آيه اول عرض كردم خداوند فرمود فرهنگ نماز را ترويج كنيد. چرا كه امروزه جنگ نرم با شيوههاي نوين اشاعه فحشاء و منكر ميكند، چه در اعتقاد و چه در اخلاقيات، جنگ نرم مصداق كامل منكر است و در اين ميان قرآن ميگويد بايد خدا را ياد كنيم.
ـ ذكر خدا يادآوري آن است كه وقتي در موقعيت گناه هستيم تقوا به ما كمك ميكند.
ـ نماز مقابله با فحشاء است و تأثير خود را خواهد گذاشت.
ـ فلسفه انتخابات و تشكيل حكومت مردمي امنيت مردم است، در نهجالبلاغه مشاهده شده كه حضرت امير (ع) امنيت را اصلي اساسي ميدانند، اگر كسي از امنيت سوءاستفاده كند اصل انتخابات به خطر ميافتد.
ـ انتخابات بايد طوري باشد كه باتوجه واكنش درست به فتنه 1388 در اين دوره هم دانشجويان با حضور پرشور و با تحليل درست از جامعه، در انتخاب نماينده اصلح دقت كنند و ابزار دست گروهها نباشند تا افراد حافظ و نگهبان دين وارد مجلس شوند و ما هم تلاش ميكنيم كه فضاي انتخابات با حضور افراد نخبه در دانشگاه و تبيين صحيح مسائل، روند خوبي را در پيش گيرد.
ـ در عين حال مسجد دانشگاهها محور است و بسياري حركتهاي دانشجويي در اين دانشگاه از مسجد است. به طور مثال در محكوميت كشتار بحرين حركت اعتراضي دانشجويان اين دانشگاه از مسجد دانشگاه بود.
ـ در مناسبتها و مراسم معنوي و سياسي مثل روز قدس و 22 بهمن، مسجد دانشگاه پايگاه اصلي اين حركتها است. به هر حال نقش مسجد در شكلگيري حركتهاي دانشجويي بسيار مهم است.
8ـ شايد تابحال گزارشي ارسال نشده باشد، اما حتماً از اين پس گزارش فعاليتها را ارسال ميكنيم. البته به هر حال مباحث كلي در سايت دفتر نهاد منعكس ميشود، اما تابحال گزارش ماهيانه نداشتيم.
9ـ در دانشگاه علوم پزشكي وقتي در خوابگاه نماز ميخوانديم، وارد خوابگاه شدم ديدم آقاي دانشجويي با لباس راحت خوابيده و پا را به ميز تلويزيون تكيه داده بود و من به خاطر اين كه فضا را عوض كنم از مجلهاي جدولي را حل كردم و چند سؤال جدول را از او مطرح كردم. اين باعث شد صحبت با او آغاز شود و بعدها همان فرد حضور فعال در عرضه نماز جماعت داشت و مقيد در اين فريضه شد، لذا بايد اين طور وارد شويم در موضوعات تا حساسيت ايجاد نشود.
10ـ طرحي كه امور اساتيد داده كه مبلغان سخنراني مصطلح ندارند و وارد سوئيت و جمع دانشجويان ميشوند و طرح دوستي ميريزند و در لابلاي اين شبنشينيها موارد مذهبي و عقيدتي را ميگويند. اين طرح موفقي است و بايد اين را تقويت كنيم كه به خوابگاه برويم و رابطه ايجاد كنيم چرا كه حضور مسئولان در خوابگاه مهم است.
ـ اين طرح مهم است حضور فردي مسئولان فرهنگي در خوابگاهها بسيار در انگيزه بخشي مؤثر است.
ـ مطلب ديگر برگزاري اردوها و استفاده از اساتيد موجه و محبوب دانشگاه است كه بتوانند روزنهاي را براي دانشجويان باز كنند، چرا كه در اردوها همه قشر شركت ميكنند و اثرگذاري به ميزان بالايي است.
ـ اين تجربه شده كه از اردوها ، بسياري افراد جذب مسايل معنوي شدند و نهاد هم نقش مهمي در اين خصوص دارد. حتي خود نهاد محترم مجري شود در اين موضوع، در انتهاي صحبت از جناب آقاي حجتالاسلام والمسلمين شمس تشكر ميكنم. از معاون محترم فرهنگي نهاد هم تشكر ميكنم و همين طور از ارسال نرمافزار و كتب كمال تشكر را دارم. ما در همايشها از اين محصولات استفاده فراوان كرديم.
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2903595
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396