| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 


مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمين سيد سجاد بابازاده

دشمن به دنبال ايجاد خاكريز براي خود است، امام جماعت هم وظيفه دارد توطئه را كشف و خنثي كند

حجت‌الاسلام والمسلمين سيدسجاد بابازاده (مسئول دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامي بندرگز و امام جماعت آن دانشگاه) طي مصاحبه با پايگاه اطلاع رساني ستاد عالي اقامه نماز نكاتي را اظهار داشتند كه متن كامل آن به شرح ذيل است:

1-    وضعيت اقامه نماز در دانشگاه خود را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

همه امكانات خداوند بايد مقدمه تعالي باشد و  اين تعالي در عبادت ايجاد مي‌شود و همين طور بهترين عبادت نماز است كه مثل خورشيدي در ميان عبادات است و بعد از آن جماعت است كه فضيلت دارد و هيچ فضيلتي به پاي جماعت نمي‌رسد و اميد است كه ما بتوانيم بهترين جماعت را داشته باشيم. در نماز مي‌گوييم كه همگي و مجموعه، تو را عبادت مي‌كنيم. مثل اينكه در نماز مي‌گوييم السلام علينا و علي عباد‌الله‌الصالحين.

2-  پيشنهاداتي كه به نظر شما مي توان از آن به عنوان نقاط قوت براي بهبود وضعيت اقامه نماز در دانشگاهها بهره جست را ، شامل چه نكاتي مي دانيد؟

 ‌براي بهبود حضور در نماز جماعت مسئولان بايد حضور داشته باشند بايد توجه داشته باشيم كه مسئولين وقتي حضور پيدا مي‌كنند ديگران هم تشويق مي‌شوند.

3-    به نظر شما يك امام جماعت موفق و برتر صاحب چه مولفه ها و ويژگي هايي است؟

چند امر مهم است:

ـ‌ ظاهر و آراستگي امام جماعت.

ـ حضور به موقع در محل نماز و وقت شناسي و همچنين برخورد و اخلاق اسلامي با همه افراد به طوريكه با شنيدن صداي اذان انگار صداي امام جماعت به گوش مخاطب برسد.

ـ كوتاه كردن نماز و رعايت اعتدال در وقت نماز مهم است.

ـ اهميت و ارزش به نماز و تبيين اعتبار نماز جماعت براي دانشجويان، بسيار اهميت دارد.

ـ حضور مسئولين در نماز در راستاي الگوپذيري دانشجويان مي‌تواند اثر فراوان داشته باشد.

ـ مطالعه داشتن امام جماعت و آگاهي فراوان او نيز مهم است.

ـ آگاهي و بروز بودن امام جماعت اثر زيادي دارد و موجب حضور دوچندان مخاطبان و پرشور شدن نماز و همچنين ايجاد صفوف منظم و پيوسته مي‌گردد.

4-  نظر شما در خصوص بيداري اسلامي در منطقه و نقش امام جماعت و مسئولان فرهنگي در تبيين اين موضوع براي قشر دانشگاهي چيست؟

 شايد برخي سايت‌ها و منحرفين تبليغ مي‌كنند تا حركت اسلامي را به عنوان حركت ملي اعلام كنند. اين تبليغات دروغ است بلكه اين حركات منطقه با الگوي اسلامي ايجاد شده، همان طور كه در اين انقلاب‌ها مشاهده مي‌شود كه تكبير همان تكبير اسلامي است كه در انقلاب ايران مشاهده مي‌شد، ‌بنابراين حركت اسلامي است بايد قدر اين ارزش‌ها را بدانيم.

ـ‌ به نظر مي‌رسد كه ولايت پذيري الگو شده، حتي حركت‌هاي اروپا الهام از انقلاب ايران اسلامي گرفته است البته نوع شعارهايشان فرق مي‌كند، پس مي‌بينيم كه استكبار سعي مي‌كند انقلاب‌هاي منطقه را تصاحب كند، به هر حال تدين، مردم را به صحنه مي‌آورد پس بايد قدر انقلابمان را بدانيم و دوماً اينكه مسئولان بايد در ارتباط با اصل جريان‌ها باشند.

ـ دانشگاه عامل تحول است و امام جماعت بايد مسائل را تبيين كند كه موضوع به گوش مسئولان برسد و نقش امام جماعت در اين امور مهم است.

5-    آثار سياسي، اجتماعي نماز را در مواجهه با جنگ نرم دشمن را شامل چه نكاتي مي دانيد؟

امام فرمودند: «نماز كارخانه انسان سازي است». بايد توجه داشته باشيم كه  نماز دشمن درون و برون را غافلگير مي‌كند. چنانكه مشاهد مي‌كنيد نمازخوان‌ها در دادگستري پرونده ندارند يا كمتر مجرم هستند.

ـ نماز ابزاري قوي در مقابل جنگ نرم است و شايد اولين ابزار در مقابل جنگ نرم است.

ـ‌ ما دو نوع جنگ نرم داريم:

1ـ القاء يك سري دستوراتي كه ساختاري و شباهتي با فطرت انسان ندارد و جعلي است.

2ـ دشمن يك سري انحراف و خاكريزهايي ايجاد مي‌كند كه اعتقاد ما را سست كند.

ـ مشاهده مي‌شود كه كسي كه نماز بخواند دنبال منكرات نمي‌رود و در اين ميان امام جماعت البته وظيفه دارد كه اول توطئه شناسي كند و كشف توطئه كند.

ـ ‌دوم خنثي سازي توطئه غرب است با تكيه بر استدلالات عقلي و منطقي.

6-    مقام معظم رهبري فرمودند "انتخابات نبايد امنيت كشور را به خطر بياندازند" نظر شما  دراين خصوص چيست؟

مسلماً باتوجه به انتخابات88 و فتنه كه توسط عوامل غرب و با طرح‌ ريزي غرب صورت گرفت كام شيرين مردم تلخ شد، با اين كارهاي ناپخته كه صورت گرفت.

ـ در اين برخوردها امنيت و ابهت نظام را برخي افراد جاهل نظام خراب كردند. وظيفه اين است كه در شرايط كنوني كارهايي كه باعث خدشه امنيت نظام بود را مسدود كنيم تا انتخاباتي سالم كه شخصيت مردم و آگاهي مردم كشورمان را معرفي مي‌كند انجام شود تا انتخابات انشاءاله امنيت جامعه را بالا ببرد.

7-  با توجه به بيستمين اجلاس سراسري نماز با عنوان "نمازو مسجد طراز اسلامي" نقش محوري مسجد در دانشگاه شما ملموس است ؟ با عنايت به اين موضوع ، چه برنامه هاي فرهنگي با توجه به نقش مسجد در دانشگاه انجام مي گيرد؟

 

دانشگاه ما جديدالتأسيس است. پس از مرحله اول ساخت فضاي آموزشي و ورزشي كه به خوبي صورت گرفت، نمازخانه‌اي در دو سالن در همان فضاي آموزشي ايجاد كردند.

ما براي تجهيز بهترين فرش را خريديم، فضا را جذاب كرديم و امكانات در شأن دانشگاه را فراهم كرديم و در ادامه البته كه برنامه‌هاي فراوان داريم و مثلاً ماه رمضان براي اساتيد و دانشجويان مسابقه داشتيم و نتايج خوبي هم داشت.

ـ مسابقات در مورد فلسفه احكام و چيستي نماز و دربارة مسجد و شأن مسجد و از اين دست مسائل بود و بايد اضافه كنم كه در آينده نزديك ساخت مسجدي در شان دانشگاه را آغاز مي‌كنيم بحمداله امام جماعت بروز و خوبي هم داريم.

8-    گزارش ماهيانه جلسات ستاد اقامه نماز دانشگاه خود را براي ستاد عالي اقامه نماز ارسال مي كنيد؟ لطفا شرح دهيد؟

در دانشگاه دو هفته يك بار جلسه فرهنگي داريم كه دو دستور جلسه دارد: (1ـ دستور جلسه فرهنگي ـ 2ـ دستور جلسه ستاد اقامه نماز) و مصوباتي هم داريم كه مرتب تنظيم مي‌شود و در سايت نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري گذاشته شده و 3 ماه يك بار گزارش را در طرح بلاغ به ستاد مركزي ابلاغ مي‌كنيم.

9-    اگرخاطره جالب تلخ و يا شيرين، از دوره اقامه نماز و حضور در دانشگاه و مسجد داريد بفرماييد؟

روز اول كه وارد دانشگاه شدم در نمازخانه يك نفر حضور داشت كه دو نفر هم پشت سر او نماز مي‌خواندند و اين ناراحت كننده است.

ـ امام جماعت از بيرون مي‌آمد، نماز مي‌خواند و مي‌رفت و نمازخانة محقر و كوچكي بود كه از لحاظ فضا خود نمازخانه مجموعاً 20 نفر جا داشت كه من ديدم و متأثر شدم.

ـ بعد از 6 ماه نمازخانه‌اي ساختيم با مساحت 80 متر با فرش‌هاي جديد كه وقتي اولين نماز را آنجا خواندم، ياد آن روز اول افتادم، كه شيريني اين نماز باعث از بين رفتن تلخي آن روز شد.

9ـ افراد سليقه‌اي دارند. فرهنگ ديني هم با اجبار جواب نمي‌دهد و بايد با روي خوش از دوستان دعوت كنيم به نماز تا حضور يابند. مثلاً بگوييم: «امروز جاي شما را براي نماز، فرشته‌ها پر كردند و شما چه باگذشتي كه اين ايثار را در حق فرشته‌ها انجام دادي». براي دعوت به بهترين اعمال بايد در درون دل افراد جا پيدا كنيم. با عشق و علاقه برخورد كنيم.

10-اگر يك تجربه جالب در خصوص دعوت به نماز و برپايي نماز داريد بفرماييد؟

خداوند امكانات را براي بشر و بشر را براي خود آفريد و از بشر نماز خواست تا به فرمودة قرآن كريم، وقتي كه حكومت بدست آوردند، نهايت تلاششان اين باشد كه نماز را به پا دارند پس بايد نمازمان را مقدم بر ديگر امور بگذاريم.



::
 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2898861
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396