حجة الإسلام غیاث: عبادت در همه ی ادیان الهی و آسمانی بوده و خواهد بود
به گزارش سایت صلاة: با هدف بررسی جوانب مختلف نماز و شباهت نمازهایمان با ائمه (علیهم السلام) گفت و گوی کوتاهی انجام دادیم با حجة الإسلام غیاث، استاد دانشگاه که متن این گفت و گو و پرسش و پاسخ به شرح ذیل است.
پرسش: آیا نمازی که ما می خوانیم در کمیت می تواند شبیه معصومین (علیهم السلام) باشد یا در کیفیت هم می توانیم شبیه ایشان باشد؟
پاسخ: ما باید در هر دو باید از آنها الگو بگیریم، به این صورت که کارهای قبل از نماز و بعد از نماز و در حین نماز را آن طور که به ما گفته اند انجام دهیم و از خودمان چیزی اضافه و یا کم نکنیم. در همین رابطه بنده جزوه ای چاپ کرده ام با عنوان نمازی که از ما خواسته شده است، که توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ و منتشر شده است، می توانید به آن هم مراجعه کنید و اطلاعات بیشتری در این مورد را بدست آورید.
پرسش: فلسفه و راز و رمز نیایش با خداوند متعال چیست؟
پاسخ: عبادت در همه ی ادیان الهی و آسمانی بوده و خواهد بود. عبادات دو نوع فلسفه دارد، یکی فلسفه ی عمومی و دیگر فلسفه خصوصی. فلسفه ی عمومی شامل حال همه ی عبادات می شود از جمله نماز، روزه، حج، اعتکاف، عمره وغیره اما فلسفه خصوصی شامل حال تک تک این عبادات می شود هر کدام به نوبه ی خودش.
اما فلسفه عمومی عبادات چشم گفتن به ندای خداست و به تعبیری هر چقدر چشم گفتن های ما به فرامین الهی بیشتر شود به همان اندازه هویت انسانی مان متعالی تر می شود بنابراین فلسفه عمومی عبادت ها پاسخ مثبت دادن به ندای پروردگار است و پیامد آن تقویت هویت انسانی بشر.
و اما فلسفه خصوصی عبادات مثلا نماز، آن گونه که حضرت زهرا (سلام الله علیها) فرمودند "تنزیلا عن الکبر"، نماز را خداوند قرار داده تا مردم خودشان را از کبر و خودخواهی دور کنند، روزه را قرار داده "تثبیتا للإخلاص" یعنی برای اینکه کار برای خداوند متعال در نهاد انسان ها شکل بگیرد و حج را قرار داده برای شکل گیری و پایداری و سر پا بودن دین و الی آخر ...
پایگاه اطلاع رسانی صلات
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2899113
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396