| وب سایت تخصصی نماز | آغاز شد این دفتر برای کسانی که میخواهند محبوب خدا شوند ....قربه الی الله .... برای محبوب شدن نزد خدا چند قدم بیشتر فاصله نداریم .... یاعلی « ارزنـــده تـرین گــوهر مصـود نـــماز است / زیبنــده تـرین هــدیه معبـود نـــماز است / ای دوست بگـو تـا همـه ی خـلق بداننـد / مقصود حق از خلقت موجود نـماز است. »
 

به گزارش صلات: روان شناسان می گویند انسان در کودکی بهتر یاد می گیرد و دیرتر فراموش می کند لذا به نظر می رسد بهتر است که خانواده ها مسائل و امور دینی را از سنین کودکی به فرزندانشان بیاموزند تا علاوه بر اینکه بهتر و راحت آن را یاد می گیرند و به آن عادت می کنند، آن را به راحتی فراموش نکنند. با هدف بررسی چگونگی آموزش مسائل دینی به کودکان و نوجوانان، گفت و گوی کوتاهی انجام دادیم با حجة الإسلام علی خاتمی امام جمعه شهریار و استاد حوزه و دانشگاه تهران. متن این گفت و گو به شرح ذیل است:
پرسش: چگونه جوانان و نوجوانان را به نماز علاقمند کنیم؟
پاسخ: بحث علاقمند کردن جوانان و نوجوانان به نماز آن طور که از سیره ی بزرگان بر می آید باید از همان کودکی شروع شود. زمینه های ترغیب، تشویق و آموزش به گونه ای که به صورت یک عبادت جذاب در نظر آنها آدم نشان بدهد مسأله را. این خیلی کارساز است تجربه نشده، جواب هم داده.
به این معنا که مثلا نعماتی که خداوند به انسان داده در حد سن و درک بچه مثلا بگوئیم به او: ببین اینکه ما می توانیم ببینیم، راه برویم و غیره در حقیقت آثار و برکات نعمات خدا را در حد فهم بچه به او بگوئیم. بعدا به او بگوئیم می دانی برای چی نماز می خوانیم؟! برای اینکه می خواهیم از خدا تشکر کنیم. منتهی یک نکته که پدر و مادرها باید به آن توجه کنند این است که حوصله باید به خرج بدهند با آمریت تنها جواب نمی دهد فلذا وقتی این شوق را در بچه ایجاد کردند خود به خود بچه ها به این مسائل کشیده می شوند، وقتی کشیده شدند به این طرف بعدا خودشان انتخاب می کنند، البته ممکن است بعد از این بعضی از آنها نمازخوان شوند و برخی دیگر خیر چرا که عوامل دیگری ایجاد می شود.
بحث بعدی الگو بودن پدر و مادر است که در این رابطه نکته مهمی است. منتهی نکته ی دیگر آفت هاست که باید بدانیم که بچه را نباید مشروط کرد مثل اینکه بگوئیم اگر نماز بخوانی بهت شکلات می دهم اگر نماز بخوانی این خواسته ات را برایت فراهم می کنم. معمولا این هم به طور کلی جواب نمی دهد ولی چرا مؤثر هست فرض کنید آن که تشویق می کند پدر بزرگ یا مادربزرگ یا معلم باشد، مدیر باشد یا بیش نماز مسجد باشد. زمینه اش را پدر و مادر فراهم کند اما مشوق آنها باشند این یکی از عوامل مهم در این رابطه است.
هدایایی که پدر و مادر می خرندرا امام جماعت مسجد یا مسئول بسیج یا معلم بدهد در کنار اینها بحث های آموزش هم جواب داد. آرام آرام البته. مثل بحث های فواید و برکات نماز، آثار نماز اینها هم می شود در نظر گرفت.
البته در محیط های مختلف روش های مختلف جواب می دهد مثلا محیط های روستایی و شهری متفاوت است روش هایش ولی الگو بودن پدر و مادر در ضمیر ناخود آگاه بچه ها اثر می گذارد قرآن هم می گوید «قوا أنفسکم و أهلیکم» هم خودتان را بپائید و هم اهلتان را. بیایید این نیست که همش دستوری باشد که زور باشد، نماز را بخوان، معمولا دستوری هم برخورد کردن با بچه در مورد نماز جواب نداده ممکنه بچه خیلی مؤدب باشد و احتراما رعایت بکند منتهی از ته دل علاقمند به این مسأله نباشد.
 

سایت صلات



::
 
» تعداد مطالب : 2884
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2899775
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391 
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396