«اشهد ان لاالهالاّ اللّه وحدَه لا شریك له و اَشهدُ انّ محمّداً عبدُه و رسولُه الّلهمّ صَلِّ عَلى محمّدٍ و آلِ محمّد»
در پایان هر دو ركعت، و در ركعت پایانى هر نماز، باید دو زانو نشست و یكتایى خدا و رسالت پیامبر را گواهى كرد و به این دو اصل اعتقادى شهادت داد. آنگاه بر رسول خدا صلوات و درود فرستاد. این تكرار شعارها و محتواهاى اعتقادى، براى تداوم بخشیدن به این بینش و استوار ماندن در این راه است. تجدید بیعت با خدا و رسول است، اقرار و اعتراف به نبوّت نبى اكرم صلى الله علیه وآله است، شهادت دادن است، به این كه آن حضرت، «عبد» و «رسول» خداست. بنده است و پیامبر.
عبودیّت قبل از رسالت بیان شده، و این مىرساند كه بندگى برتر از رسالت است. و اساساً رسول خدا، چون بنده است، رسول شده و رسالتش ریشه در عبودیت او دارد.
پس از ذكر یكتایى خدا و رسالت رسول، صلوات بر پیامبر و آل او از واجبات است و آنكه این تحیّت و درود را نفرستد، نمازش باطل است.
خداوند در قرآن كریم به مؤمنان فرمان مىدهد كه بر پیامبر صلوات و سلام بفرستید. از آن حضرت پرسیدند، چگونه صلوات بفرستیم؟ فرمود بگویید: «اللّهُمَّ صَلّ على محمّدٍ وَ على آل محمّد ...» این كیفیتِ صلوات در كتب مهم اهلسنّت نیز آمده است.(114)
ذكر صلوات بر پیامبر وخاندانش، پس از ذكر شهادتین كه رمز اسلام است: بیانگر نبودن جدایى میان پیامبرصلى الله علیه وآله و اهلبیتعلیهم السلام است.
طبق احادیثى كه از پیامبر نقل شده، صلواتهاى ما به آن حضرت مىرسد و این صلواتها در قیامت، نورى مىشود كه راه انسان را روشن مىكند.(115)
پیامبرصلى الله علیه وآله فرموده است: هر كه هنگام شنیدن نام من بر من صلوات نفرستد، بخیل است.(116)
صلوات، سبب استجابت دعا و رضاى الهى مىشود و كارهاى مؤمن را پاك مىسازد.(117)
114) صحیح بخارى، ج 8، باب «الصلاة على محمّد».
115) كنزالعمال، ج 1، ص 488.
116) وسائلالشیعه، ج4، ص 1220.
117) بحارالانوار، ج91، ص 64.
::
» کل نظرات : 135
» بازديد کل : 2898217
» تاريخ ايجاد وبلاگ :
شنبه 30 دی 1391
» آخرين بروز رساني :
سه شنبه 19 دی 1396