بِسمِ اللّه ‏ِالرَّحمنِ الرَّحيمِ اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَ فی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا ‏وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد و کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است...
درباره ما
هزاران درود بر مهدی، هزاران درود بر امام المتقین، هزاران درود بر جاری کننده عدل در جهان، هزاران درود بر آبادگر بزرگ عالم، هزاران درود بر فرزند رسول خدا، هزاران درود بر فرزند امیر المومنین، هزاران درود بر فرزند زهرای مرضیه، هزاران درود بر دوای درد شیعیان، درود الهی بر وجود پاک و مقدس بقیه الله العظم مهـــــــــــــدی فاطمه
نویسنده
آماروبلاگ
» کل بازدید : 901441
» تعداد کل پست ها : 2815
» آخرین بروز رسانی : یک شنبه 4 شهریور 1397 
تعداد نظرات : 109 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 21 مرداد 1392  عدد
دیگر امکانات
صلوات شمار مهدوی


لوگوی دوستان

کجایید ای شهیدان خدایی

معبر شهدا2

نظرسنجی
وبلاگ مهـــــــــــــدی فاطمه را چطور ارزیابی میکنید؟

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
نوای مهدوی

امارگیر وبلاگ
مترجم وبلاگ

فراق یار



عاشورا از همان ابتدا دارای آرمان مشترک با مهدویت بوده است
+ نویسنده مهـــــــــــــدی فاطمه در شنبه 17 مهر 1395  3:04 PM | نظرات(0)
حجت الاسلام مجتبی کلباسی مدیر مراکز تخصصی حوزه در گفت گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان درباره ارتباط میان «عاشورا و انتظار» اظهار کرد: چندی پیش نشستی با موضوع «انتظار عاشورایی» برای گروهی از طلاب و مبلغین به مناسبت نزدیک شدن به ماه محرم برگزار شد که در آن همین مسئله مورد بررسی قرار گرفت که به واقع بین این دو مجموعه چه تناسب و ارتباطی وجود دارد؟

 

وی افزود: ما گاهی یک موضوع را تنها در چهارچوب گذشته تاریخی می بینیم و مطرح می کنیم در حالی که در این زمینه، نگاه ما به آینده نیز باید هم وزن نگاه به گذشته باشد.

 

مدیر مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: ارتباط عاشورا و مهدویت موضوعی نیست که بخواهیم به عنوان یک مسئله جدید آن را مطرح کنیم بلکه عاشورا از همان آغاز دارای کانال ها ی ارتباطی، تشابه، هم مسلکی و همراهی با مهدویت بوده است. به عنوان مثال در رابطه با آرمان ها؛ آرمانی که وجود مبارک امام حسین علیه السلام و اصحاب شان دنبال می کردند همان آرمان مهدوی است یعنی مبارزه با فساد و ظلم، حاکمیت عدل، حاکمیت حق و مقابله با جور همان عنصری است که ماهیت دعوت همه انبیاء، اولیاء و از جمله واقعه کربلا است و امام عصر علیه السلام نیز برای همین هدف ظهور و قیام می کنند.

 

حجت الاسلام کلباسی تصریح کرد: اگر حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام فرمودند: «خرجت لطلب الاصلاح فی امة جدیِّ» امام زمان عجل الله تعالی فرجه نیز برای اصلاح جهان قیام می کنند. بنابراین در اهداف، مبانی و مقاصد بین ظهور و نهضت حسینی کاملا شباهت وجود دارد.

 

وی با اشاره به شباهت مکانی و سیر حرکتی واقعه عاشورا و ظهور امام عصر علیه السلام بیان کرد: حتی از نظر مکانی نیز میان این دو شباهت وجود دارد. یعنی اگر حرکت امام حسین علیه السلام از مدینه آغاز می شود و سپس مکه و از آنجا به سوی کوفه و در نهایت به کربلا ختم می شود، وجود امام عصر(عج) نیز همین مسیر را در دوران ظهور دارند: از مدینه به مکه و از مکه به کوفه.

 

مدیر مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: در ادعیه و زیارات مهدوی نیز این دو موضوع به نحو شگفت انگیزی عجین شده اند. به عنوان مثال در زیارت عاشورا اگر دقت کنید موضوع «امام منصور من اهل بیت محمد» مطرح شده است. یعنی بحث یاری امام زمان(ع) و بحث انتقام خون آن حضرت(ع) و درخواست این که همراه حضر(ع)ت باشیم. این همان پیوند گذشته و آینده است.

 

حجت الاسلام کلباسی در ادامه گفت: عاشورا و نهضت سیدالشهداء علیه السلام در عمل نیز همواره در مسیر مهدویت حرکت آفرین بوده است و نمونه آن انقلاب اسلامی و نهضت و جنبش هایی است که در سایر کشورها اتفاق افتاده که الهام گرفته از عاشورا و در مسیر مهدویت است.

 

وی افزود: لذا در انقلاب مسئله نیابت امام عصر(عج) را می بینیم و امروز نیز حتی در سطح جهانی مسئله مهدویت پیوند عمیقی با عاشورا دارد و عجین بودن این دو را در اربعین و حرکت های دیگر از این دست می توان به وضوح مشاهده کرد.

 

مدیر مراکز تخصصی حوزه یادآور شد: ما وقتی می توانیم بگوییم حداقل وظیفه خود را نسبت به عاشورا و محرم انجام داده ایم که نسبت به این مسئله توجه کافی داشته باشیم هم در تبلیغات و هم در تبیین و توجیه مطلب. صرفا در گذشته حبس نشویم بلکه این گذشته را از ابعاد مختلف به مثابه چراغی برای آینده قرار دهیم.  

 

وی تصریح کرد: ما باید به مسئله پیوند عاشورا و مهدویت توجه داشته باشیم. البته این توجه وجود دارد اما گاه میزان این توجه کم و زیاد می شود. گاهی نگاه ما صرفا به گذشته هاست(عاشورای سال61 هجری) و از نگاه به آینده (مهدویت) غافل می شویم که این احتیاج به تبیین و توضیح دارد.  تا بخصوص اذهان مبلغان و مداحان و برگزار کنندگان مراسم به این مسئله جلب شود که ما اساسا وقتی می توانیم ادعا کنیم کارمان را درست انجام می دهیم که نسبت به آینده نیز نگاهی دقیق داشته باشیم و این نگاه را توسعه دهیم.