بِسمِ اللّه ‏ِالرَّحمنِ الرَّحيمِ اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَ فی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا ‏وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد و کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است...
درباره ما
هزاران درود بر مهدی، هزاران درود بر امام المتقین، هزاران درود بر جاری کننده عدل در جهان، هزاران درود بر آبادگر بزرگ عالم، هزاران درود بر فرزند رسول خدا، هزاران درود بر فرزند امیر المومنین، هزاران درود بر فرزند زهرای مرضیه، هزاران درود بر دوای درد شیعیان، درود الهی بر وجود پاک و مقدس بقیه الله العظم مهـــــــــــــدی فاطمه
نویسنده
آماروبلاگ
» کل بازدید : 899577
» تعداد کل پست ها : 2815
» آخرین بروز رسانی : یک شنبه 4 شهریور 1397 
تعداد نظرات : 109 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 21 مرداد 1392  عدد
دیگر امکانات
صلوات شمار مهدوی


لوگوی دوستان

کجایید ای شهیدان خدایی

معبر شهدا2

نظرسنجی
وبلاگ مهـــــــــــــدی فاطمه را چطور ارزیابی میکنید؟

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
نوای مهدوی

امارگیر وبلاگ
مترجم وبلاگ

فراق یار



حکومت امام عصر(عج) چه نام هایی دارد؟
+ نویسنده مهـــــــــــــدی فاطمه در یک شنبه 19 دی 1395  3:00 PM | نظرات(0)
به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین خدامراد سلیمیان در کتاب «نقش مردم در  انقلاب جهانی حضرت مهدی عليه السلام» می نویسد:

اگرچه تعبير حکومت درباره چيرگی حضرت مهدی عليه ‌السلام پس از قيام، بر کره زمين ـ در بحث‌های مربوط ـ بسيار رايج و شناخته‌شده است، اما بررسی هاي سخنان بزرگان دين، حکايت از آن می‌کند که اين واژگان در هيچ روايتی آنگاه که به اين دوره اشاره می شود، به کار نرفته است و اگر برخی مشتقات آن در روايتی به کار رفته، مقصود حکومت نيست، بلکه قضاوت و داوری است.

اما برخی تعبيرهايی که برای اشاره به دوران حکومت آن حضرت(عج) از آن بهره برده شده از اين قرارند:

 

1.مُلک

مُلک در لغت به معنای تسلط بر چيزی به گونه ای که اختيار آن به دست او باشد.  و مَلِک کسی را گويند که امر و نهی در تصرف اوست و اين ويژگی سياست انسان هاست.  پاره ای از روايات از دوران حکومت حضرت حجت(عج) با عنوان ملک ياد کرده است.  که با تعبيرهايی چون "يملک" و "ليملکن" ـ که اشاره به حتمی‌بودن دارد ـ در روايات آمده است.

 

2.خلافت

خلافت در لغت به معنای جانشين و کسی که پس از ديگری می آيد.  اين خلافت درباره حضرت مهدی عليه السلام می تواند به معنای جانشينی از رسول گرامی اسلام صلی الله عليه و آله و يا از پدران بزرگوار خود امامان معصوم عليهم السلام باشد. برخی روايات به اين دوران با واژه خلافت نام برده اند.

 

3.دولت

دولت در لغت به معنای: گشتن از حالی به حالی، گردش نيک بختی و پيروزی از شخصی به ديگری، اقبال،  امری است که از کسی به ديگری می رسد.  و نيز به معنای گذر از سختی ها و شدّت به آرامش و آسايش است.  از تعبيرهايی که کم و بيش در برخی روايات و نيز دعاها در اميدواری حضور در حکومت حضرت نقل شده، "دولت" است.

«دولت» به معنای فراگير کلمه عبارت است از جامعه ای که در آن قدرت سياسی بر پاية «قوانين اساسی» تعيين و تشريح شده است. به معنای محدودتر، دولت عبارت است از قدرتی که سرنوشت جامعه را در دست دارد. در مفهوم عمومی، دولت به معنای مجموعة سازمان های اجرايي است که قدرت ادارة جامعه به آن واگذار شده است.

 

4.سلطنت

سلطنت به معنای پادشاهی و حکومت، يکی ديگر از تعبيرهايی است که برخی روايات برای اشاره به دوران حاکميت حضرت(عج) به کار رفته است.

 

5.ولايت

اگرچه همه پيشوايان معصوم عليهم السلام دارای ولايت هستند، اما در برخی روايات برای اشاره به دوران حکومت واپسين حجت الهی از تعبير "ولايت" استفاده شده است.

بنابراين اگرچه مفهوم حکومت از برخی واژگان يادشده استفاده می شود، اما شايسته است در مجالی گسترده تر روايات مربوط، به گونه ای کامل بررسی شود.

 

زمينه‌ سازی قيام حضرت مهدی عجل ‌الله فرجه

از انجام همه کارهايي که براي بسترسازي اين انقلاب بزرگ صورت مي گيرد، مي توان به عنوان زمينه‌سازي ياد کرد. که هر حرکت اصلاح‌گرانه و تحول‌آفرين، زمانی به نتيجه می رسد که براي آن زمينه‌سازي‌هاي بايسته فراهم شده باشد و گروهي باورمند، پاک‌باخته و فداکار، آن را ياري کنند و به پيش ببرند. افزون بر بيشتر مردم که به جهت فراگيری و جهانی‌بودن اين تحوّل بزرگ، با پذيرش خود به نوعی زمينه سازی می‌کنند، برخی از سلسله قيام‏ها و انقلاب‏ها ـ كه از سوي حق پويان صورت مي‏گيرد ـ بر پاية آنچه در برخی از روايات آمده، زمينه را براي حركت جهانی حضرت مهدي عجل ‌الله فرجه، آماده مي‏ كند. اين زمينه‌سازی ـ که پس از اين، گسترده بدان خواهيم پرداخت ـ در عرصه هاي اعتقادی، سياسی، اجتماعی و نظامی و انتظامی سفارش شده است.