بِسمِ اللّه ‏ِالرَّحمنِ الرَّحيمِ اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَ فی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا ‏وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد و کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است...
درباره ما
هزاران درود بر مهدی، هزاران درود بر امام المتقین، هزاران درود بر جاری کننده عدل در جهان، هزاران درود بر آبادگر بزرگ عالم، هزاران درود بر فرزند رسول خدا، هزاران درود بر فرزند امیر المومنین، هزاران درود بر فرزند زهرای مرضیه، هزاران درود بر دوای درد شیعیان، درود الهی بر وجود پاک و مقدس بقیه الله العظم مهـــــــــــــدی فاطمه
نویسنده
آماروبلاگ
» کل بازدید : 895890
» تعداد کل پست ها : 2815
» آخرین بروز رسانی : یک شنبه 4 شهریور 1397 
تعداد نظرات : 109 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 21 مرداد 1392  عدد
دیگر امکانات
صلوات شمار مهدوی


لوگوی دوستان

کجایید ای شهیدان خدایی

معبر شهدا2

نظرسنجی
وبلاگ مهـــــــــــــدی فاطمه را چطور ارزیابی میکنید؟

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
نوای مهدوی

امارگیر وبلاگ
مترجم وبلاگ

فراق یار



منشأ امامت وراثت است یا لیاقت؟
+ نویسنده مهـــــــــــــدی فاطمه در شنبه 20 خرداد 1396  3:01 PM | نظرات(0)

به گزارش خبرگزاری شبستان: قرآن کریم می فرماید: «وَ إِذِ ابْتَلي‏ إِبْراهيمَ رَبُّهُ بِکَلِماتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قالَ إِنِّي جاعِلُکَ لِلنَّاسِ إِماماً قالَ وَ مِنْ ذُرِّيَّتي‏ قالَ لا يَنالُ عَهْدِي الظَّالِمينَ؛ و به خاطر بیاور هنگامی که پروردگار ابراهیم، او را با حوداث گوناگونی آزمایش کرد و او به خوبی از عهده آزمایش برآمد.

خداوند فرمود: «من تو را امام و رهبر مردم قرار دادم.» ابراهیم گفت: از فرزندان من نیز{امامانی قرار ده}، خداوند فرمود: «پیمان من به ستمکاران نمی رسد { و تنها آن دسته از فرزندان تو که پاک و معصوم باشند، شایسته این مقام اند.}» (1)

 

حضرت ابراهیم علیه السلام مقام امامت را برای نسل خود نیز درخواست کرد. پاسخ آمد که «این مقام عهدی است الهی که به هر کس لایق باشد عطا می شود و در میان نسل تو نیز کسانی که شایستگی داشته باشند، به این مقام خواهند رسید.» چنان که پیامبر اسلام صل الله علیه وآله از نسل ابراهیم(ع) است و به این مقام رسید؛ ولی کسانی که مرتکب کوچک ترین گناه و ستمی شده باشند لیاقت این مقام را ندارند.

 

این آیه از آیاتی است که پشتوانه فکری و اعتقادی شیعه است. شیعه بر اساس این آیه معتقد است که امام باید معصوم باشد و کسی که لقب ظالم بر او صدق کند، به مقام امامت نخواهد رسید.

 

منشأ امامت، وراثت نیست بلکه لیاقت است و آن با پیروزی در امتحانات الهی ثابت می گردد. همچنین امامت عهد الهی میان خدا و مردم است؛ امامت انتصابی است نه انتخابی. امام باید حتما از طرف خداوند منصوب شود؛ «إنی جاعلک» زیرا امام باید دارای شرایط و ویژگی هایی باشد که جز خدا کسی واقف به آن ها نیست.

 

امام باید تمام قوانین حاکم بر انسان و هستی را بداند. امام باید از نتیجه حتمی راهی که انتخاب می کند، آگاه باشد.

 

 

پی نوشت :

1. سوره بقره آیه 124

برگرفته از «پرتوی از آیات مهدوی» نوشته محسن قرائتی