بِسمِ اللّه ‏ِالرَّحمنِ الرَّحيمِ اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَ فی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا ‏وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد و کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است...
درباره ما
هزاران درود بر مهدی، هزاران درود بر امام المتقین، هزاران درود بر جاری کننده عدل در جهان، هزاران درود بر آبادگر بزرگ عالم، هزاران درود بر فرزند رسول خدا، هزاران درود بر فرزند امیر المومنین، هزاران درود بر فرزند زهرای مرضیه، هزاران درود بر دوای درد شیعیان، درود الهی بر وجود پاک و مقدس بقیه الله العظم مهـــــــــــــدی فاطمه
نویسنده
آماروبلاگ
» کل بازدید : 847753
» تعداد کل پست ها : 2815
» آخرین بروز رسانی : یک شنبه 4 شهریور 1397 
تعداد نظرات : 109 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 21 مرداد 1392  عدد
دیگر امکانات
صلوات شمار مهدوی


لوگوی دوستان

کجایید ای شهیدان خدایی

معبر شهدا2

نظرسنجی
وبلاگ مهـــــــــــــدی فاطمه را چطور ارزیابی میکنید؟

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
نوای مهدوی

امارگیر وبلاگ
مترجم وبلاگ

فراق یار



باید در خانه های ما حس و حال همدلی با اهل بیت(ع) دیده شود
+ نویسنده مهـــــــــــــدی فاطمه در جمعه 27 مرداد 1396  3:00 PM | نظرات(0)

به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان: رابطه ما با اهل بیت پیامبر خدا صل الله علیه وآله رابطه ولایی است.

 

آنان را دوست داریم، اسوه و سرمشق خویش و محبت های الهی می دانیم، برترین آفریده های خدا که جامع همه فضایل اند، می شناسیم، ولایت و محبت آنان را یک تکلیف دینی دانسته در غم آنان، غمگین و در شادی آنان شادیم، بر مصیبت هایی که بر آنان رسیده و بر مظلومیتشان اشک می ریزیم، روزهای تولد آنان را جشن می گیریم و خوشحالی می کنیم و معتقدیم اگر ما را به «موّدت ذی القربی» دستور داده اند و اجر رسالت را مهرورزی به خاندان پیامبر(ص) قرار داده اند، ثمره آن در دنیا و آخرت به خود ما برمی گردد و از این محبت و همدلی بهره مند می شویم.

اگر در ایام عاشورا و فاطمیه و روزهای وفات ائمه علیهم السلام، مجالس عزا برپا می کنیم و سیاهپوش می شویم و در ماتمشان اشک می ریزیم، به سفارش خود آن بزرگواران(ع) است.

 

اگر مزارهای آنان را در عراق، شام، حجاز و ایران زیارت می کنیم و اگر کربلا، نجف، کاظمین، سامرا، مشهد، مدینه، قم، دمشق، زینبیه و .. برای ما شیعیان جاذبه دارد و اگر غدیر و بعثت و نیمه شعبان را چراغانی می کنیم و جشن می گیریم و اگر ایام شهادت مولای متقیان(ع)، حضرت رضا علیه السلام، امام موسی بن جعفر علیه السلام و اربعین حسینی را در محافل دینی که به یاد معصومین(ع) برپا می شود، گرامی میداریم این نشانه علاقه ما به خاندان پیامبر(ص) و همدلی با اهل بیت(ع) است.

 

این همدلی ما را به همراهی می کشاند. این ابراز محبت و عشق ما را در خط آنان قرار می دهد و از لغزش و انحراف و گناه نگاه می دارد.

 

احترام به عترت پیامبر صل الله علیه وآله، احترام به خود آن بزرگوار(ص) است. رسول خدا صل الله علیه وآله فرمودند: « یها الناس! عَظِّموا اهل بیتی فی حیاتی و من بعدی و أکرِموهُم و فَضَّلوهم؛ ای مردم! اهل بیت مرا چه در حال حیات من و چه پس از من بزرگ بدارید اکرام و احترامشان کنید و آنان را بر دیگران برتری دهید.» (1)

 

امام صادق علیه السلام درباره مجالسی که به یاد عزای اهل بیت(ع) برگزار می شود، فرمودند: «إنَّ تلکَ المَجالِسَ اُحِبُّها، فَاَحیوُا أمرَنا، إنّه مَن ذکََرَنا او ذُکِرناعِندَه فَخَرَج مِن عَینَیه مِثلَِ جَناحِ الذَبابِ غَفَرَ اللهُ ذَنوبَه؛ اینگونه مجالس را من دوست دارم. پس امر(و فکر و فرهنگ) ما را زنده بدارید. همانا کسی که از ما یاد کند، یا ما نزد او یاد شویم و از چشمانش به اندازه بال مگسی اشک آید، گناهانش آمرزیده می شود.» (2)

 

فرهنگ ذکر و یاد مظلومیت اهل بیت(ع)، همبستگی عاطفی ما را با این خاندان می افزاید و ما را در مسیر پیروی از آنان مصمم تر و راسخ تر می کند. عزاداری برای اهل بیت(ع) و رفتن به زیارت قبورشان و یاد کردن از آنان هم نشانه شیعه است هم ما را نزد امامان عزیز و مورد توجه قرار می دهد و در حق ما دعا می کنند.

 

 امام باقر علیه السلام فرمودند: «مَن أحَبَنا فَهو مِناّ اهلَ البیتِ؛ هر کس دوستدار ما باشد، از ما خاندان است.» (3)

حضرت رضا علیه السلام فرمودند: «هر کس روز عاشورا روز مصیبت و اندوه و غم و گریه او باشد خداوند متعال روز قیامت را روز شادی و خوشحالی او قرار می دهد.(4)

وآن حضرت(ع) فرموده است: «پدرم موسی بن جعفرعلیه السلام با رسیدن ماه محرم دیگر خندان دیده نمی شد و غم و اندوه بر او چیره می گشت و روز عاشورا اوج گریه و اندوه آن حضرت(ع) بود.» (5)

 

امام زمان علیه السلام نیز خود از کسانی است که با ذکر وقایع عاشورا و مظلومیت اهل بیت(ع) و شهادت امام حسین علیه السلام و فرزندان و یارانش، مرثیه خوان آن حضرت(ع) است و اشک می ریزد و می فرماید: «اگر روزگار مرا به تاخیر انداخت و نتوانستم به یاریت بیایم و با دشمنانت بجنگم، اینک صبح و شام بر تو گریه می کنم و به جای اشک، خون می گریم. (6)

 

این گونه نقل ها و روایات بسیار است. معصومین علیهم السلام در ایام خاص، قبر امام حسین(ع) و حضرت زهرا(س) و پیامبر(ص) و امیر مومنان علیهم السلام را هم زیارت می کردند، هم با ذکر مصائب آنان بر ایشان اشک می ریختند، هم شیعه را به عزاداری بر این خاندان مظلوم و زیارت قبورشان و یاد فضایل شان و شادی در شادی شان و غم در ایام حزنشان دعوت می کردند و دوست داشتند که این همدلی و همراهی و همسویی با اهل بیت(ع) در شیعیان وجود داشته باشد.

 

عنایت امامان(ع)، شامل عزاداران عترت(ع) و شیعیان همدل با اهل بیت می شود. بکوشیم تا این همدلی را در خودمان و خانواده و فرزندان خود، تقویت کنیم و به عنوان تعظیم شعائر دینی ایام مخصوص به آنان را بزرگ بشماریم و آنان را از یاد نبریم و در خانه های ما حس و حال و نشانه همدلی با اهل بیت(ع) دیده شود، هم در شعائر هم در عمل!         

 

 

 

پی نوشت ها:

1. احقاق الحق، ج 5، ص42

2. ثواب الاعمال، ص 223

3. تفسیرعیاشی، ج 2، ص231

4. بحارالانوار، ج 44، ص284

5.امالی شیخ صدوق ص 111   6

6. بحارانوار، ج 98، ص238

 

برگرفته از «زندگی مهدوی (اخلاق و اوصاف منتظران)» نوشته جواد محدثی