بِسمِ اللّه ‏ِالرَّحمنِ الرَّحيمِ اللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّهِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَ عَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَهِ وَ فی کُلِّ ساعَهٍ وَلِیّاً وَ حافِظاً وَ قائِدا ‏وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیْناً حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبگاه محفوظ و متعلق به مدیر آن می باشد و کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است...
درباره ما
هزاران درود بر مهدی، هزاران درود بر امام المتقین، هزاران درود بر جاری کننده عدل در جهان، هزاران درود بر آبادگر بزرگ عالم، هزاران درود بر فرزند رسول خدا، هزاران درود بر فرزند امیر المومنین، هزاران درود بر فرزند زهرای مرضیه، هزاران درود بر دوای درد شیعیان، درود الهی بر وجود پاک و مقدس بقیه الله العظم مهـــــــــــــدی فاطمه
نویسنده
آماروبلاگ
» کل بازدید : 783517
» تعداد کل پست ها : 2815
» آخرین بروز رسانی : یک شنبه 4 شهریور 1397 
تعداد نظرات : 109 عدد
تاریخ ایجاد وبلاگ : دوشنبه 21 مرداد 1392  عدد
دیگر امکانات
صلوات شمار مهدوی


لوگوی دوستان

کجایید ای شهیدان خدایی

معبر شهدا2

نظرسنجی
وبلاگ مهـــــــــــــدی فاطمه را چطور ارزیابی میکنید؟

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه
نوای مهدوی

امارگیر وبلاگ
مترجم وبلاگ

فراق یار



نشانه مکتبی بودن منتظران/ارتباط انتظار با تکلیف گرایی
+ نویسنده مهـــــــــــــدی فاطمه در جمعه 5 مرداد 1397  3:01 PM | نظرات(0)
خبرگزاری شبستان: فرهنگ عمل به تکلیف، وقتی در جامعه و میان افراد حاکم باشد، همواره احساس پیروزی می کنند. به تعبیر قرآن کریم به «إحدَی المُحسنَینِ»-یکی از دو خوبی- دست می یابند و در مبارزات، چه کشته شوند و چه پیروز گردند، هر دو را خوب می دانند

 مکتبی بودن یک مسلمان را از آن می توان شناخت که در همه کارهای فردی و اجتماعی اش و همه برخوردها و موضع گیری هایش، به آنچه وظیفه دینی است، عمل کند و متعبد به حکم شرع باشد و در پی رضای خداوند و اطاعت اوامر او باشد و عمل کند.

 

از این رو، شناخت وظیفه و عمل به وظیفه، دو رکن مهم یک زندگی مکتبی و اسلامی است. وظیفه و تکلیف، در شرایط گوناگون فرق می کند. امامان معصوم(ع) ما شیوه های رفتار اجتماعی شان نسبت به مسائل سیاسی و حکومت، متفاوت بود. گاهی تشکیل حکومت بود، گاهی صلح، گاهی جنگ، گاهی مبارزه و زندان رفتن، گاهی پذیرش ولایت عهدی، گاهی تعلیم و برنامه های فرهنگی و ... و همه آنها بر مدار تکلیف الهی بود، نه طبق احساس شخصی یا سلیقه و ذوق، یا پسند این و آن.

 

فرهنگ عمل به تکلیف، وقتی در جامعه و میان افراد حاکم باشد، همواره احساس پیروزی می کنند. به تعبیر قرآن کریم به «إحدَی المُحسنَینِ»(1)-یکی از دو خوبی- دست می یابند و در مبارزات، چه کشته شوند و چه پیروز گردند، هر دو را خوب می دانند و در هر صورت پیروزند، چون به وظیفه عمل کرده اند و این خودش یک پیروزی است.

 

گرچه از داغ لاله می سوزیم                    ما همان سربلند دیروزیم

چون به تکلیف خود عمل کردیم                 روز فتح و شکست، پیروزیم(2)

 

امام حسین(ع) نسبت به حرکت انقلابی خود بر ضد حکومت اموی، در آغاز قیام فرمود: «اَرجُو اَن یَکونَ خیراً ما ارادَ اللهُ بِنا، قُتِلنا ام ظَفرنا»(3) (امیدوارم آنچه خدا برای ما اراده کرده و خواسته، برای ما خیر باشد، چه کشته شویم و چه پیروز گردیم)(4)

 

در پایان کار و در قتلگاه هم با جمله «الهی و رضّا بقضاءک و تسلیماً لِامرک»، تکلیف گرایی خود را نشان داد و چون به خواست الهی عمل کرده بود، خود را رستگار می دید، همچنان که امیرالمومنین(ع) هم پس از عمری تلاش و خدمت و جهاد در راه حق، وقتی در محراب عبادت ضربت خورد، فرمود: «فُزتُ و ربّ الکعبه».

 

کسی که پیرو خط امامان است، باید بر مدار دین و شرع تکلیف عمل کند، چه دیگران از او خوششان آید یا برنجند، چه تعریف کنند چه انتقاد کنند، چه در نظر مردم انقلابی به شمار آیند یا ترسو و محافظه کارشان بدانند. مهم، پسند خدا و اطاعت امر اوست.

 

امام امت در طول سال های مبارزه و به پیروزی رساندن نهضت و تشکیل حکومت اسلامی و سال های دفاع مقدس و تقدیم آن همه شهید و پذیرش قطع نامه پایان جنگ، تنها به آنچه تکلیف بود عمل کرد و از این رو می فرمود: ما از آنچه کردیم، برای یک لحظه هم پشیمان نیستیم و در دمیدن روحیه شهامت و جهاد در امت و نترسیدن از شهادت هم به سیره سیدالشهدا اقتدا می کرد و آن را یادآور می شد و می فرمود: «ما که از سیدالشهداء(ع) بالاتر نیستیم، آن وظیفه اش را عمل کرد، کشته هم شد»(5) و می فرمود: «همه ما مامور به ادای تکلیف و وظیفه ایم، نه مامور به نتیجه»(6) و این همان درس آموخته از عاشورا بود.

 

تکلیف ما در این عصر، زندگی و عمل طبق خواسته امامان و جانشینان ائمه(ع) در عصر غیبت است. تنها این را از ما می پذیرند چون اینان حجت های الهی برمایند. اگر طبق حجت عمل کردیم سرافراز و پیروزیم. در زیارت آل یاسین می گوییم: «شَقیَ مَن خالَفکم وَ سِعدَ مَن اَطاعکم»(7)  (کسی که با شما مخالفت کند بدبخت است و هرکه پیرو شما باشد سعادتمند است)

بکوشیم که برای هر عمل خود، نزد خدا «حجت شرعی» داشته باشیم. عمل طبق فتوای مراجع تقلید، برای ما حجت است. رساله ای باشیم و تابع نظر علمای دین تا به تکلیف عمل کرده باشیم.

 

 

پی نوشت ها:

1.توبه، آیه 52

2.برگ و بار، ص181

3.اعیان الشیعه، ج1، ص597

4.امام خمینی(ره)، هم فرمود: ملتی که شهادت برای او سعادت است پیروز است... ما در کشته شدن و کشتن پیروزیم.(صحیفن ر، ج13، ص65)

5.صحیفه نور، ج6، ص36

6.کلمات قصار(موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی) ص50

7.مفاتیح الجنان، زیارت آل یاسین

 

*برگرفته از «زندگی مهدوی (اخلاق و اوصاف منتظران)»؛ نوشته جواد محدثی