شاخصهای انتخابات در ‘مکتب امام’ / عدالت / رهبر معظم انقلاب: نماینده باید در درجه اول نماینده کسانی باشد که دستشان به جایى نمىرسد و محرومیت بیشترى دارند/ وقتى با تبلیغات فریبنده پُرخرج، آراءِ مردم را به سمت خود جلب کنند، رأى مردم در اینجا بازیچه شده است
نماینده مردم باید نماینده توده مردم باشد؛ بخصوص نماینده کسانى باشد که به حضور نماینده شان در سطوح تصمیمگیرى و تصمیمسازى کشور بیشتر نیاز دارند؛ آنهایى که دستشان به جایى نمىرسد و محرومیت بیشترى دارند. مجلس، نماینده همه ملت ایران است – اما در عینحال برخى از اقشار ملت ایران به حضور نماینده خود در مناطق تصمیمگیرى نیاز دارند؛ چون محرومند، چون مشکلات دارند، چون از فقر و کمبود امکانات و تبعیضها رنج مىبرند و از فسادهایى که دیگران به راه مىاندازند، آنها صدمه مىبینند. بنابراین خودتان را در درجه اول، نمایندهى اینها بدانید.
وقتى با تبلیغات فریبنده پُرخرج، آراءِ مردم را به سمت خود جلب کنند، این مردمسالارى و دخالت مردم در امور نیست؛ رأى مردم در اینجا بازیچه شده است.
بیانات در دیدار نمایندگان هفتمین دوره مجلس شوراى اسلامى – ۱۳۸۳/۰۳/۲۷
براى مردم دو چیز در درجه اوّلِ اهمیت است؛ یکى مسائل زندگى آنهاست که برایشان خیلى مهمّ است، و دوم مسأله دین و ارزشهاى اسلامى در نظر آنهاست. مردم حق هم دارند. طبقات ضعیف و مستضعف مردم گرفتاریهاى زیادى دارند. بعضیها باید این بحثهاى سیاسىِ تشنّجآور را رها کنند و به کارهاى اساسى و عملى بپردازند؛ مردم از مسؤولان این انتظار را دارند.
ما در داخل کشورمان کم گرفتارى نداریم. ریشه گرفتاریها از دو چیز است: اوّل، از غفلتها و کوتاهیها و تنبلیها و احیاناً بدعمل کردنهاى خود ماست … ریشه دوم، دشمنانى هستند که از همین مایهها و زمینهها سوءاستفاده مىکنند؛ بر این مردم تنگ مىگیرند؛ تهدید مىکنند؛ ایجاد اختلاف مىکنند؛ دو دستگى مىاندازند؛ محاصره اقتصادى مىکنند.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم – ۱۳۷۸/۱۲/۱۱
نامزدهاى انتخابات مراقب باشند خود را وامدار ثروتمندان و قدرتمندان و امثال اینها نکنند. اگر کسى وامدار دستگاهها و اشخاص و وامدار پول و قدرت شد، دیگر نمىتواند براى مردم دلسوزى کند.
بیانات در خطبههاى نماز جمعه تهران – ۱۳۸۲/۱۱/۲۴
منبع: نسیم