شاخصهای انتخابات در’مکتب امام’ /عقلانیت / رهبر معظم انقلاب: مجلس در عین حفظ آزادى در اظهارنظر، صلاح کشور و ملت و مصلحت این زمان را در نظر بگیرد/ مجلس باید آینه تمام نماى ایستادگى بر سر منافع ملى و مقابله با سلطه جویان جهانى باشد
اگر بخواهید از ابزارهاى نظارتى استفاده کنید، همه تلاش خود را بر این قرار دهید که ارتباط با دستگاههاى اجرایى و تحت نظارتتان، قانونى باشد. بعضى از ارتباطهاى مخدوش، مطلقاً به ضرر شماست. نمىخواهیم به کسى یا چیزى یا جمعى اشاره کنیم؛ اما در فرضهاى ذهنى مىگنجد که بین بخشى از نمایندگان و بخشى از دستگاههاى تحت نظارت، ارتباطاتِ مخدوش و غیرصحیحى بهوجود بیاید. این، قطعاً نظارت را مخدوش خواهد کرد و قدرت نظارت را خواهد گرفت و توانایى عظیمى که قانون به مجلس داده است، از مجلس سلب خواهد کرد؛ آنگاه مجلس دیگر اثرگذار نخواهد بود.
ملت ایران و نظام اسلامى ایستاده است و مىخواهد از هویت و استقلال و عزت ملىِ خود دفاع کند. عده ای مىخواهند بر این اراده و عزم دست اندازى کنند؛ دعوا سر این است. مجلس در این دعواى اصولى، اساسى، تعیین کننده و سرنوشتساز باید جایگاه روشنى داشته باشد؛ چون شما نماینده این ملتید. این ملت را در انتخابات مىبینید، در تظاهرات و راهپیمایىها مىبینید، در شعارها مىبینید، در درخواستها و مطالبات مىبینید؛ مىبینید این ملت، کیست و چیست. مجلس باید آینه تمام نماى اقتدار ملى و عزت ملى و ایستادگى بر سر منافع ملى و مقابله با سلطه جویان و سیطره خواهانِ جهانى و بینالمللى باشد.
مصالح منطقه ای را بر مصالح کلى ترجیح ندهید…طرحهاى نیمه تمام را در کشور زودتر جمع و جور کنید. ما چند هزار طرح نیمه تمام داریم؛ طرحهایى که باید سه سال یا چهار سال تمام مىشده، اما ده سال یا گاهى بیشتر طول کشیده. چرا؟ یک مقدار از آن مربوط به ضعف مدیریتهاست، بخشى از آن هم مربوط به کمبود منابع است. اگر بخواهیم طرحهاى نیمه تمام را تمام کنیم، باید مجدداً طرح اضافه نکنیم؛ والّا اینها هم نیمه تمام خواهد ماند.
طرحهاى منطقه اى: فلان جا فرودگاه، فلان جا جاده، فلان جا اتوبان و… . توقعاتى وجود دارد؛ نماینده هم اینها را به مجلس منتقل مىکند و از آن جا به دولت منتقل مىشود و در نتیجه، فشار. دولتىها هم بالاخره به هر دلیلى تسلیم مىشوند و زیر بار مىروند؛ اما نتیجه چیست؟ نتیجه این است که طرحهاى نیمه تمام ما اگر در حدود چهار هزار طرح است، مىشود پنج هزار، مىشود ده هزار. کار سختى است، اما باید آن را تحمل کرد.
شما هر کدام از منطقه ای انتخاب شده اید؛ شعارهایى داده اید، حرفهایى زده اید و وعده هایى داده اید؛ اینها را جمع کنید و ببینید اولویتها کدام است. این اولویتها را آنجایى که در لوایح تقدیمى دولت باید دنبال شود، آنجایى که با طرحهاى خود مجلس باید تأمین شود، آنجایى که با پاسخگویى و توضیح خواستن از دستگاه هاى دولتى باید حاصل شود، مشخص، اولویتب ندى و حتّى زمان بندى کنید؛ بعد هم به مردم گزارش بدهید و بگویید ما مىخواستیم این قانون را وضع کنیم، مىخواستیم با این مشکل مقابله کنیم؛ زمان آن شش ماه بود، سر شش ماه به اینجا رسیدیم.
بیانات در دیدار نمایندگان هفتمین دورهى مجلس شوراى اسلامى – ۱۳۸۳/۰۳/۲۷
چه قدر بجا و خوب است که وقتى نمایندگان محترم، درباره وزرایى که پیشنهاد شده اند، بحث مىکنند و مىخواهند تصمیمگیرى کنند، صددرصد روى لیاقتها و صلاحیتها فکر کنند و نظر بدهند و اگر دیدند که این آقایان، داراى صلاحیت و لیاقتند، به آنها رأى بدهند. مبادا خداى نکرده به خاطر مسایل گوناگون سیاسى یا خطى یا شخصى و یا هوى هاى نفسانى، به وزیرى رأى داده نشود تا وزارتخانه او، بدون وزیر بماند. … هر یک از وزارتخانه ها، اگر یک روز یا دو روز و یا یک هفته هم رئیس و مسؤول نداشته باشند، بخش عمده ای از کارهاى مردم بر زمین خواهد ماند و شایسته نیست که نسبت به این مردم فداکار و بزرگوار و وفادار، اینطور برخورد شود. انتظار ما این است که مجلس در عین حفظ آزادى – که حق آنهاست تا نسبت به وزرا نظر و رأى بدهند – در اظهار نظر، صلاح کشور و ملت را رعایت کنند و مصلحت این زمان را درنظر بگیرند.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم و جمعى از مبارزان شیعه لبنان – ۱۳۶۸/۰۶/۰۱
منبع: نسیم