دو هفته مانده به برگزاری انتخابات مجلس نهم، جبهه متحد اصولگرایان که برای وحدت تمام طیفهای این جناح تشکیل شد بیش از پیش دچار چند دستگی شده. یکی از اختلافها به تعریف و مرزبندی با “جریان انحرافی” مربوطست.
این سایت با «رویا» خواندن وحدت و «واقعی» دانستن اختلافات نوشت: «برخی از منتقدان، دعوای درونی اصولگرایان را جنگ زرگری و هدف آن را گرم کردن تنور انتخابات میدانند. با این همه، اظهارات برخی از شخصیتهای این جناح نشان میدهد در مواردی اختلافها میتواند واقعی باشد».
دویچه وله در ادامه به مطالب زیر اشاره می کند:
- مجتبی ذوالنوری، جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران میگوید: «جریان انحرافی مساوی با دولت نیست… و انتخاب احمدینژاد در سال ۸۸ بهترین انتخاب از میان گزینههای موجود بوده است». او در عین حال تاکید میکند که حمایت از احمدینژاد تا زمانی ادامه دارد که مطیع {آیة الله} خامنهای باشد. برخی از اصولگرایان رهبری «جریان انحرافی» را به اسفندیار رحیممشایی ، رئیس دفتر احمدینژاد نسبت میدهند.
- در همین حال نقش شماری از همکاران سابق و کنونی احمدینژاد که در تشکیل جبهه پایداری نقش اصلی را بر عهده داشتهاند نیز مورد مناقشه است. این جبهه به وسیله کسانی مانند صادق محصولی و محمد حسین صفارهرندی تشکیل شد که از وزیران برکنار شده دولت نهماند و افرادی مانند غلامحسین الهام نیز که همچنان مشاور احمدینژاد است، از چهرههای اصلی این تشکل هستند.
- بر خلاف انبوه نوشتهها و اظهار نظرها، همچنان تعریف «جریان انحرافی» و ارتباطش با دولت و جبهه پایداری مبهم مانده است. اظهارات مختلف در مورد این جریان، بیشتر شکافهای میان اصولگرایان را آشکار میکند. در حالی که تا کنون دستکم هفت لیست مختلف از نامزدان انتخاباتی اصولگرایان برای تهران منتشر شده، اختلاف در جبهه متحد با کنار گذاشتن چند چهره منتقد دولت و نزدیکان علی لاریجانی پرده دیگری از دشواری وحدت در غیاب رقیبان اصلاحطلب را به نمایش گذاشت.
- حسن غفوری فرد، عضو کمیسیون انرژی مجلس و از حذف شدگان لیست جبهه متحد، ۱۵ دی ماه در گفتگو با سایت شفاف نیوز گفته بود: «رای به جبهه پایداری نیز رای به اصولگرایان است، اما جریان انحرافی با چراغ خاموش تصاحب ۱۵۰ کرسی مجلس آینده را هدف قرار داده است».