نماینده اصلح، نماینده ای است که خدمتگزار مردم بوده و آن ها را دوست بدارد و کرامت انسانی مردم را در تمام مراحل قبل از انتخابات و پس از آن حفظ کند.
مجلس نهم :حجت الاسلام سالک، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: نماینده اصلح باید از حیث تفکر، التزام عملی به ولایت فقیه داشته باشد، این بدان معنا است که این فرد باید با ولایت فقیه انس داشته و مدافع آن باشد.
حجت الاسلام احمد سالک، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفت وگو با ندای انقلاب درباره ویژگیهای نماینده اصلح گفت: برخی معیارهای فرد صالح در قانون اساسی از اصل ۶۲ تا ۷۲ به صورت کلان مورد توجه قرار گرفته است، که بعضی از این معیارها در قانون انتخابات مطرح شده است.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) افزود: اولین ویژگی فرد اصلح تدین و معروف بودن به این امر است؛ همچنین نماینده باید دومین ویژگی نماینده اصلح را که همان صداقت است، دارا باشد، صادق بودن بدین معنا است که عملکرد، اندیشه و حرکت وی بر اساس صداقت و صادقانه باشد.
وی با اشاره به مردم دوست بودن، به عنوان سومین ویژگی نماینده اظهار کرد: نماینده باید مردم دوست باشد و در جهت احیا و تقویت مطالبات مردم حرکت کند؛ امام خمینی(ره) نیز در اوایل انقلاب فرموده اند که من با پشتیبانی این مردم، دولت تشکیل می دهم.
حجت الاسلام سالک بیان کرد: تکیه اصلی امام خمینی(ره) بر مردم بوده و بنابراین می توان گفت که نماینده اصلح، نماینده ای است که خدمتگزار مردم بوده و آن ها را دوست بدارد و کرامت انسانی مردم را در تمام مراحل قبل از انتخابات و پس از آن حفظ کند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: نکته بعدی درخصوص نماینده اصلح ارتباط وی با جوانان و اقشار مختلف جامعه است، همچنین نماینده اجازه بیان وعده های اجرایی به جامعه را ندارد زیرا این وعده ها سبب سلب اعتماد مردم می شود مردم باید بدانند که نماینده قدرت اجرایی ندارد و نماینده باید در انتخابات بر اساس قانون عمل کند.
وی با تاکید بر اینکه نماینده اصلح باید از حیث تفکر، التزام عملی به ولایت فقیه داشته باشد، گفت: این بدان معنا است که این فرد باید با ولایت فقیه انس داشته و مدافع آن باشد، بنابراین این مسئله از حیث تفکر و سیاسی محوری مورد توجه است.
حجت الاسلام سالک افزود: مقبولیت مردمی و تخصص از ویژگی های دیگر نماینده اصلح بوده و این فرد باید بیان و عملکردش برای حفظ وحدت جامعه باشد و با رفتار خود سبب شکاف در جامعه نشود؛ به صورت کلی می توان گفت که بیان، حرکت و رفتار وی باید به سوی وحدت جامعه و حول محور ولایت باشد.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اهمیت اسلام شناس بودن نماینده تصریح کرد: اسلام شناس بودن نماینده بدین معنا است که نماینده در مجلس باید تلاش کند که دین را در جامعه حاکم کند بنابراین فردی که اسلام شناس نیست نمی تواند به رسالت اصلی نمایندگی که در قانون اساسی آمده توجه کند؛ دشمن شناسی ویژگی بعدی نماینده اصلح است زیرا اگر نماینده دشمنان داخلی و خارجی را نشناسد، ممکن است در مسیر حرکت خود سبب سازش شود بنابراین دشمن شناسی و اسلام شناسی از ویژگی های مهم نماینده بوده که مردم در انتخاب خود باید به آن توجه کنند.
وی با اشاره به تاکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در خصوص توجه به قانون گرایی گفت: این بدان معنا است که نماینده باید مدافع قانون باشد و قانون را فصل الخطاب بداند و در این زمینه نیز خود به قانون عمل کند.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به وابستگی برخی از افراد به کانون های ثروت و قدرت تاکید کرد: در بحث فتنه بی تردید افرادی، این گروه را تجهیز و در این خصوص سکوت کردند، این افراد ممکن است در حوادث دیگر نیز سعی در تکرار این حرکات داشته باشد، بنابراین باید از این افراد پرهیز کرد.
حجت الاسلام سالک خاطرنشان کرد: باید در خصوص ویژگی های نماینده اصلح برای مردم اطلاع رسانی صورت گیرد، زیرا ممکن است فردی به کانون های ثروت و قدرت متصل باشد و این امر سبب می شود که نماینده وامدار این افراد باشد.