بسیاری از نمایندگان مجلس اصلاحات اهم و مهم های عرصه سیاسی را نمی شناختند.
مجلس نهم : وقتی نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان بودند، در پایتخت جمهوری اسلامی نمایندگان مجلس ششم از آمریکا می ترسیدند و پیشاپیش تسلیم را به رهبر انقلاب پیشنهاد می دادند.
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه در گفت و گو با ندای انقلاب با اشاره به ویژگی های نماینده مطلوب از نگاه امام(ره) و مقام معظم رهبری گفت: امام فرمودند مثل مدرسها را به مجلس بفرستید، شهید مدرس شجاع بود در مقابل هر فردی حتی اگر رضاخان بود، ایستادگی می کرد و مرعوب نمی شد.
وی افزود: مقام معظم رهبری در بیانات اخیرشان در خصوص ویژگی های یک نماینده مجلس شجاعت، مرعوب نشدن، در مقابل مطامع استکبار جهانی کوتاه نیامدن، نفروختن مردم و مملکت در برابر بیگانگان و کرنش نکردن مقابل بیگانگان را بیان کردند.
ذوالنور عنوان کرد: سخنان امام و مقام معظم رهبری در مورد ویژگی نماینده تایید خصوصیات شهید مدرس است، مدرس دین محور بود، پیاده شدن و تحقق مُر دین را مورد تاکید قرارمی داد، لذا هرچه که مخالف مصالح مردم، معارف دین و آموزه های دینی و فرهنگ دینی بود، این شهید مقابل آن می ایستاد.
وی افزود: به تعبیری شهید مدرس جیب خود را بسته بود و زبانش را بازگذاشته بود، در تاریخ آمده است که دختر شهید مدرس بیمار می شود و دکتر می گوید که باید محیط زندگی را تغییر دهید، خانه شهید مدرس مرطوب بود، ولی او خانه اجاره ای خود را عوض نکرد و گفت، حساب کردم در این صورت ماهی دو ریال به هزینه زندگی من اضافه می شود، یا باید زبان خود را ببندم یا سر پیش دیگران خم کنم ، یا باید از بیت المال سوء استفاده کنم، ترجیح می دهم این وضع را تحمل کنم تا زبانم برای گفتن حقایق باز بماند.
جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه اظهار کرد: مصالح ملی باید مدنظر نمایندگان مجلس باشد، نماینده مجلس باید بصیرت لازم را داشته باشد و فریب دیگران و فتنه های تو درتوی دشمنان را نخورد، نماینده باید دردکشیده باشد، قدرت تشخیص اولویت ها را داشته باشد.
ذوالنور افزود: امام خمینی(ره) نسبت به پاکی و زندگی سالم نمایندگان مجلس حساس بودند و این مسئله را به مسئولان نظام مورد تاکید قرار می دادند.
وی با اشاره به عملکرد مجلس ششم گفت: نداشتن پایه های محکم دینی یک ویژگی نمایندگان این مجلس بود، کسانی که پایه های دینی محکمی ندارند، خدا، بندگان خدا ومصالح مردم و مملکت را نیز باور نمی کنند.
جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه افزود: بسیاری از نمایندگان دوره اصلاحات بصیرت نداشتند، اهم و مهم های عرصه سیاسی را نمی شناختند، دشمن شناس نبودند در مسیر دشمن قرارگرفتند و حرف دشمن را زدند.
وی با اشاره به ضعف مبانی فکری نمایندگان مجلس ششم عنوان کرد: برخی مبانی فکریشان روشنفکری غربی بود که با مبانی نظام دینی سازگاری نداشت، لذا دچار تضاد فکری می شدند و نمی توانستند فرهنگ دینی و فرهنگ اسلامی را در برابر فرهنگ غرب برای خودشان موجه تر بدانند.
ذوالنور مجذوب شدن نسبت به فرهنگ غرب را عامل دیگر عملکرد ناصحیح مجلس ششم خواند و گفت: یکی از صفات آنها مرعوب شدن نسبت به غرب بود، وقتی آمریکا افغانستان را اشغال کرد، مجلس ششم با بیش از ۱۰۰ امضا نامه ای سرگشاده به رهبر معظم انقلاب نوشتند وگفتند امام دیر جام زهر را سر کشید، شما زودتر سر بکشید، نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان بودند و در پایتخت جمهوری اسلامی نمایندگان مجلس ششم از آمریکا می ترسیدند و پیشاپیش تسلیم را به رهبر انقلاب پیشنهاد می دادند.
جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه اظهار کرد: اگر کسانی در مبانی اعتقادی تزلزل داشته باشند،عمیق نباشند، در نوع فکرشان به غربی ها و غرب زده ها اقتدا کنند، شجاعت و صلابت لازم را نداشته باشند، طبیعی است که داشته های خود را نادیده می گیرند و سعی می کنند خود را منشابه دشمن نشان دهند.
وی با اشاره به گرایشات مجلس اصلاحات گفت: برخی گرایش به جریان نفاق داشتند، بعضی از آنها گرایش به جریانهای سیاسی مسئله داری همچون لیبرالها و گروههای ملی مذهبی که از ابتدا نیز راه خود را ازمردم جدا کردند، داشتند. باید مراقب بود مجلس ششم تکرار نشود.
جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه در پایان افزود: این جریانها در آستانه پیروزی انقلاب وقتی مردم خونشان در سنگ فرش خیابان می ریخت، در سفارت آمریکا تجمع کردند و از آمریکا می خواستند از شاه بخواهد تنها سلطنت کند، آنها از اول طرفدار انقلاب نبودند و در پی رفرم و اصلاحات بودند. بعضی از جریان هایی نیز که مجلس ششم به آن گرایش داشت، ریشه های سیاسی فاسدی داشتند، که در مسیر امام و سیاستهای دینی نبود و راه خود را از نظام و ملت جدا کردند.