منابع مقاله:
پرتال فرهنگی تحقیقاتی رضوا ، محمدی، بهروز؛
اهمیت و جایگاه مجلس شورای اسلامی و نقش حضور مردم در صحنه بر همه روشن است. هر چه از عمر پر برکت جمهوری اسلامی ایران می گذرد و مردم متعهد و انقلابی ایران اسلامی به اهمیت حضور و نقش تعیین کننده خود در تمامی صحنه های انقلاب، آگاهتر می شوند و راز دوام و بقاء انقلاب خود را بهتر در می یابند.
از آغاز انقلاب اسلامی تا کنون یکی از اهداف شوم استکبار جهانی دور کردن مردم از صحنه های انقلاب بوده و به انواع ترفندها متوسل شده اند ولی به لطف خداوند تبارک و تعالی ملت شریف و سرافراز ایران با حضور عظیم خود در صحنه های گوناگون انقلاب این حقیقت را به اثبات رسانیده اند که از وحدت و انسجام آنان چیزی کم نشده و استکبار و مزدوران آنان تا ابد حسرت گسستن اتحاد و یکپارچگی ملت ما را به گور خواهند برد.
حضرت امام (ره) ضمن اشاره به وضعیت مجلس قبل از انقلاب اسلامی به اهمیت مجلس شورای اسلامی و نقش مردم چنین می فرماید:
«ما دیدیم که اسلام و کشور ایران چه صدمات بسیار غم انگیزی از مجلس شورای غیر صالح و منحرف از بعد از مشروطه تا عصر رژیم جنایتکار پهلوی و از هر زمان بدتر و خطرناکتر در این رژیم تحمیلی فاسد (پهلوی) خورد چه مصیبتها و خسارتهای جان فرسا از این جنایتکاران بی ارزش و نوکر مآب به کشور و ملت وارد شد. از بعد از مشروطه هیچگاه به قانون اساسی عمل نشده،... اکنون که با عنایت پروردگار و همت ملت عظیم الشان سرنوشت کشور به دست مردم افتاده و وکلاء از خود مردم و با انتخاب خودشان بدون دخالت دولت و خان های ولایات به مجلس شورای اسلامی راه یافتند و امید است که با تعهد آنها به اسلام و مصالح کشور جلوگیری از هر انحراف بشود.»[1]
انتخابات نهم مجلس اولین انتخابات رسمی بعد از فتنه پیچیده سال 88 به حساب میآید و دنیا مترصد این است که ببیند چه چهرهای از ایران در این انتخابات به جهان عرضه میشود ومردم هم ضمن درک و فهم شرایط، در چهار سال گذشته در مورد عملکرد نمایندگان قبلی خود به جمع بندی رسیده اند و بر مبنای این عملکرد تصمیم خواهند گرفت اما با بررسی میزان مشارکت مردم طی روند گذشته تاکنون به جرأت می توان گفت که هم از حیث کمیت یعنی میزان مقایسه، و هم از لحاظ کیفیت یعنی زیبایی در برگزاری انتخابات، انتخابات نهمین دوره مجلس ارتقا پیدا خواهد کرد.
همیشه انتخاباتهای ایران طی 33 سال گذشته با رصد دقیق رسانههای غربی مواجه شده و آنان از تمام ابزارهای خود برای مخدوشکردن چهره نظام اسلامی در این بعد استفاده میکنند ولذا مردم هم با درک این شرایط و جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان همیشه حضور حداکثری خود را نشان داده اند.
انتخابات آتی مجلس نهم چالشها و ویژگیهای پیچیده و خاصی دارد که لازم است در قبال آن حساسیت و هوشمندی به خرج داد و در مجموع می توان چند ویژگی خاص برای آن در نظر گرفت:
1- انتخابات مجلس سال 1390 اولین و مهمترین رویداد سیاسی و رقابتی کشور پس از وقایع تلخ و فتنه پرآشوب سال 88 است لذا از جنبه های مختلفی بصیرت نخبگان، خواص و مردم را می طلبد. دشمنان نظام اسلامی مترصد ضربه دیگری به انقلاب و ملت هستند و قطعا تشدید اختلافات داخلی و اوجگیری بگومگوهای بی حاصل سیاسی، مناسب ترین بستر برای سوء استفاده و دسیسه سازی دشمن است.
2- انتخابات مجلس امسال مقدمه ای تعیین کننده در باب انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 است که تنها یک سال پس از آغاز به کار مجلس نهم برگزار خواهد شد. بنابراین جریان های سیاسی کشور و نخبگان به انتخابات سال جاری به عنوان مهمترین عرصه حیات و ممات سیاسی و آخرین عرصه جنگ بود و نبود خود می نگرند که البته این امر بر حساسیت و نحوه شکل گیری رقابت ها تاثیر گذار است.
3- در برخی از مناسبات و معادلات سیاسی کشور، شاهد وضعیتی بسیار سیال همراه با نوسانات پی در پی و نامنظمی هستیم که ناشی از رفتار رگه هایی از افراطیون و جریان انحرافی است. لازم است در ماه های منتهی به موسم برگزاری انتخابات، با بصیرت و همت والای همه دلسوزان و خواص، تندروها و منحرفان از عرصه حذف شوند و مجالی برای عرض اندام پرهزینه و پرحاشیه نیابند.
4- یکی دیگر از ویژگی های نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی انسجام ملی و توافق نخبگی در راستای نهادینه سازی "و جادلهم بالتی هی احسن" است. امروز اغلب نخبگان سیاسی خود را به شاخص های وحدت ملی ملتزم می دانند و بدان وفادارند. یکی از مهمترین شاخصه های وحدت ملی پایبندی به روش و ممشای حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری است.
پی نوشت:
[1] وصیتنامه سیاسی الهی، ص 17 و صحیفه نور، ج21