محور : اقتصاد ایران
اجرای سیاستهای آزاد سازی اقتصادی وگسترش بخش خصوصی ازجمله مسایل و رویدادهای مهم بوده که اکثراقتصاددانان برای بهبود وضعیت اقتصادی جهان طی دو دهه اخیر مطرح نموده اند. بنابراین اجرای روش های کاهش تصدیگری دولت بمنظورتحقق سیاست های توسعه ای وترویج بخش خصوصی، نیازبه اتاقهای بازرگانی فعال دارد.انجام فعالیتهای گسترده بخش های خصوصی درزمینه های مختلف اقتصادی درکشورنیاز به گسترش رقابت سالم،کاهش هزینه های تولید وقیمت تمام شده محصول، افزایش کیفی کالاها وخدمات و افزایش میزان صادرات و تولید ناخالص ملی می باشد. دراکثرکشورهای پیشرفته تعامل نسبتا" فشرده ای بین گسترش بخش خصوصی با تشکیل اتاقهای بازرگانی وجود داردوسیاستهای اقتصادآزاد درنتیجه تعامل توسعه بخش خصوصی وعدم دخالت دولت دراموراقتصادی میباشد.برای اجرای سیاستهای اقتصادی موفق نیاز به بررسی دقیق وعلمی تمامی جنبه های تئوریک وارزیابی عملکرد بنگاههای اقتصادی موثردرپیشرفت اقتصادی وبرخورد با چالش های اقتصادی میباشد.درکشورما ایران ،گسترش فرهنگ خصوصی سازی وقوت بخشیدن به آن و واگذاری شرکتها وموسسات دولتی به بخش خصوصی ازاواخر سال 1368 وهمزمان با اجرای برنامه اول توسعه اقتصادی کشور آغاز گردید.
دراین پژوهش سعی شده میزان تاثیراتاق بازرگانی برشاخصهای اقتصادی کشور وبسط وتوسعه بخش خصوصی بررسی شود. ازسوی دیگرمشارکت اعضاء درفعالیتهای اتاق بازرگانی ،کاندیداتوری اعضاء برای نمایندگی ، ارتباط اتاق بازرگانی بااعضاء ، حضور افراد درسمینارها ودوره های آموزشی ، رضایتمندی اعضاء ازفعالیتهای اتاق وهیئت رئیسه وشرایط برگزاری انتخابات وروند رسیدگی به درخواستها مورد بررسی قرارمی گیرد.
>>>
ادامه مطلب
محور : اخلاق اقتصادی
چكيده:
علم اقتصاد امروز كه بهتر است آن را اقتصاد مدرنيستي بناميم، از ايرادات و اشكالات جدي كه سالهاي سال به خاطر وجود خفقان علمي، كسي جرأت دم زدن از اين اشكالات را نداشت. فقر اخلاقي اقتصاد، عدم توجه به واقعيتها، فردگرايي افراطي، با تكيه بر انتزاعيات و … از جملهي اين مشكلات به شمار ميآيد. آمارتياسن دانشمند بزرگي است كه با استفاده از موقعيت خويش، عملاً خفقان را شكست و تيغ تيز انتقادات خود را متوجهي جريانات اقتصادي نمود.
آثار او چنان در دنيا با استقبال مواجه گرديد كه اهداي جايزهي نوبل سال 1999 اقتصاد به او امري طبيعي مينمود. در اين مقاله، اندكي از اشكالات وارد بر علم اقتصاد را با تكيه بر آراي آمارتياسن مورد بحث و بررسي قرار خواهيم داد
>>>
ادامه مطلب
محور : توسعه اقتصادی
(كليه حقوق مادي و معنوي اين سند, كه بخشي از يك گزارش مفصل ميباشد, متعلق به سازمان همياري اشتغال فارغالتحصيلان ميباشد)
مقدمه
از ساليان بسيار دور, با افزايش سطح دانش و فهم بشر, كيفيت و وضعيت زندگي او همواره در حال بهبود و ارتقا بوده است. بعد از انقلاب فرهنگي-اجتماعي اروپا (رنسانس) و متعاقب آن انقلاب صنعتي, موج پيشرفتهاي شتابان كشورهاي غربي آغاز گرديد. تنها كشور آسيايي كه تا حدي با جريان رشد قرنهاي نوزده و اوايل قرن بيستم ميلادي غرب همراه گرديد كشور ژاپن بود. بعد از رنسانس كه انقلابي فكري در اروپا رخ داد, پتانسيلهاي فراوان اين ملل, شكوفا و متجلي گرديد اما متاسفانه در همين دوران, كشورهاي شرقي روند روبهرشدي را تجربه نكرده و بعضاً سيري نزولي طي نمودند. البته بعضاً حركتهاي مقطعي و موردي در اين كشورها صورت گرفت اما از آنجاييكه با كليت جامعه و فرهنگ عمومي تناسب كافي را نداشت و مورد حمايت واقع نگرديد, به سرعت مزمحل گرديد. محمدتقيخان اميركبير در ايران, نمونهاي از اين دست است.
مباحث توسعه اقتصادي از قرن هفدهم و هجدهم ميلادي در كشورهاي اروپايي مطرح گرديد. فشار صنعتيشدن و رشد فناوري در اين كشورها توام با تصاحب بازار كشورهاي ضعيف مستعمراتي باعث شد تا در زماني كوتاه, شكاف بين دو قطب پيشرفته و عقبمانده عميق شده و دو طيف از كشورها در جهان شكل گيرد: كشورهاي پيشرفته (يا توسعهيافته) و كشورهاي عقبمانده (يا توسعهنيافته).
>>>
ادامه مطلب
محور : تجارت
اين کلمات کلماتی هستند که احساس بدی به مشتری میدهند. ناخودآگاهی انسان نسبت به اين کلمات عکسالعمل منفی نشان میدهد! تا جايی که ممکن است از اين کلمات استفاده نکنيد ولی اين تاکيد نبايد دست و بال شما را ببندد! از اين کلمات میتوانيد در قسمتهايی از آگهی که در مورد رقيبان مشتری بالقوه شما است يا واقعيتهايی که سهلانگاريهای ديگران (مثلا دولتها) به سر شرکتها آورده است استفاده کنيد. در ضمن در تيتر آگهی میتوانيد از ترس خواننده استفاده کنيد. مثلا بنويسيد "10 اشتباه خطرناکی که ديگر نبايد انجام دهيد!"
بعد از نوشتن آگهی: هرگز بعد از نوشتن آگهی آن را منتشر نکنيد. آن را بارها و بارها با صدای بلند بخوانيد. بعد اين سوالات را از خود بپرسيد:
1 - آيا میتوانم موثرتر از اين بنويسم؟
2 - آيا میتوانم مفيدتر از اين بنويسم؟
3 - آيا میتوانم مختصرتر و واضحتر از اين بنويسم؟
4 - آيا میتوانم سود بيشتری برای مشتری بالقوه خود تدارک ببينم؟
5 - آيا میتوانم قسمتهای ترديدآور را طوری اصلاح کنم که مجاز بودن خدماتمان را معرفی کنم؟
6 - آيا میتوانم خواننده را بيشتر از اين به طرف خريد متمايل کنم؟
7 - آيا تاييديههای لازم را در آگهی به خواننده ارائه کردهام؟
8 - آيا پاراگراف آخرم را میتوانم بهتر از اين بنويسم طوری که مشتری بيشتر ترغيب شود؟
9 - آيا میتوانم پشتيبانی را ارتقا دهم؟
10 - آيا میتوانم گارانتی محصول را بالاتر ببرم؟
11 - آيا آگهی اعتماد لازم برای خريد را به وجود میآورد؟
12 - آيا به حد کافی احساسات مشتری بالقوه را تحريک کردهام؟
در مورد آخرين سوال بايد بگويم که انسانها بيشتر تصميمات خود را با احساسات میگيرند. پسر 20 سالهای که برای خريد لباس به فروشگاه آمده است به جنس يا ديگر فاکتورهای لباس کاری ندارد. لباس را میپوشد، خود را در آينه میبيند، ولی در تصور خود میخواهد خود را از چشم دوست دختر جديد خود ببيند! فروشنده خوب (مخصوصا اگر خانم باشد) بجای ليست کردن مزايای لباس، فقط يک کلمه میگويد "چه خوش تيپ!" همين. لباس فروخته شد.
به خاطر داشته باشيد هيچوقت نبايد آگهی شما توقعات مشتری بالقوه را بيشتر از خدمات يا محصولات شما بالا ببرد. اگر آگهی شما چنين توقعی را در مشتری به بار بياورد او شما را بازاريابی صادق نخواهد يافت و به ديگران توصيه خواهد کرد که به شما اعتماد نکنند و اين به ضرر شما تمام خواهد شد. بازارياب صداقت خود باشيد. حالا يک پرينت از آگهی خود بگيريد و نظر حداقل 7 نفر از دوستانتان را در مورد آن آگهی جويا شويد. از انتقاد نترسيد اجازه دهيد آنها نظر بدهند، قبول يا رد کردن آن انتقاد با شماست. به کلمات خودتان دقت کنيد. ناخودآگاه مشتری بالقوه را نيز در نظر داشته باشيد. ناخودآگاه مشتری بالقوه خيلی مهم است. کلمه شکست و عدم موفقيت هم معنی هستند ولی عکسالعملهای متفاوتی را در پی دارند. شکست عکسالعمل منفی و عدم موفقيت عکسالعمل مثبتی را در پی دارند. وقتی دو خبر داريد که يکی بد و ديگری خوب است خبر بد را اول بدهيد. اجازه دهيد داستانی برای شما تعريف کنم.
دو جوان به کليسا مراجعه میکنند و هر دو سوالی شبيه هم داشتند! اولی که بازاريابی نمیدانسته است به پيش پدر میرود، میپرسد: پدر آيا من میتوانم در حالی که عبادت میکنم، سيگار بکشم؟ پدر بدون اينکه جوابش را بدهد او را از کليسا بيرون میاندازد. دومی که بازاريابی میدانسته است به پيش پدر میرود، میپرسد: پدر آيا من میتوانم در حالی که سيگار میکشم، عبادت کنم؟ پدر تبسمی میکند، دستی بر سر جوان میکشد و میگويد خدا در هر زمانی بخشنده است!
مشاهده کرديد که يک تکنيک ساده بازاريابی میتواند شما را در رسيدن به هدف ياری کند. از اين تکنيکها در مسير موفقيت و جلب اعتماد مردم استفاده کنيد ولی هميشه ابتدا بازارياب صداقت خود باشيد. چيزی که در اينترنت بيشمار است محصول يا خدمات برای فروش است. از چاقويی که در دستان شماست بجای کشتن يک فرد میتوان قلبش را جراحی کرد و زندگی را به او هديه کرد! تصميم با شماست.
منبع: http://marketingmasters.blogfa.com
محور : تجارت
در دنیای اقتصادی امروز هر بنگاه اقتصادی با دو نوع شعار (Slogan) مواجهه است یکی شعار تجاری (Business Slogan) و دیگری شعار تبلیغاتی (Advertising Slogan) که بنگاه اقتصادی مورد نظر برای اینکه بتواند در بازار رقابت فشرده و سخت ( یا به اصطلاح بازار) دوام بیاورد می بایست در هر دو مورد بهترین ها را برای خود انتخاب کند.
با وجود اینکه این که هر دوی این ها شعار هستند ولی در واقع دارای تفاوت های اساسی می باشند که می توان آن ها را کاملاً جدا و مستقل از یکدیگر در نظر گرفت و جداگانه مورد مطالعه قرار داد. بهتر است ابتدا به تعریف آنها پرداخت سپس باید و نباید هایی که می بایست در خلق آنها را رعایت کرد مرور کنیم تا در آخر بتوانیم به تفاوت ها و شباهت های بین شعار تجاری و شعار تبلیغاتی بپردازیم.
تعاریف مورد نیاز:
- بنگاه اقتصادی: عنوانی است که به شرکت ها، کارخانه ها ، موسسات، کارگاه ها و هرگونه محیطی که برای اهداف اقتصادی و ارائه خدمات و یا کالا ایجاد شده اند اطلاق می شود.
- مشخص های بنگاه اقتصادی: مشخص هایی از قبیل نام، لوگو یا آرم تجاری، شعار، رنگ تجاری و ... که باعث تمایز بنگاه اقتصادی مورد نظر از دیگر بنگاه های اقتصادی می شوند.
>>>
ادامه مطلب
محور : تجارت
چكيده
تجارت الكترونيكي را مي توان انجام هرگونه امورتجاري بصورتon-line وازطريق اينترنت بيان كرد ، اين تكنيك در سالهاي اخير رشد بسياري داشته است .در آينده نه چندان دور تجارت فقط از طريق اينترنت ميسر خواهد بود.
اين متن به معرفي تجارت الكترونيك ،انواع آن و روشهاي امنيت آن مي پردازد.
مقدمه
ابزارهاي استاندارد ي جهت ساختن يك Web Site تجارت الكترونيكي وجود دارد .
شما نيز جهت متمايز ساختن سايت خود قدم اول را با انتخاب نرم افزاري مناسب برداريد. از آنجايي كه اينترنت يك زمينه فعاليت پويا وبا قابليت انعطاف بالا را جهت تبادل كالا وخدمات واطلاعات مابين كمپاني ها ومشتريان و... فراهم كرده است ،كمپاني هاي تجاري همگي به اين ابزار روي آورده اند تا به بازار فروش گسترده تري دست يابند .
>>>
ادامه مطلب
محور: تجارت
شما بسیار زحمت کشیده اید که بالاخره توانسته اید مقدار زیادی بیننده به وب سایت خود جذب کنید، اما چگونه و با چه روشهایی می توان این بینندگان را به مشتری تبدیل کرد. در واقع آوردن مشتری به وب سایت تنها کار اول است، کار مهم تر و پر اهمیت تر تبدیل این بینندگان به مشتری است. همه هنر یک وب سایت تجارت الکترونیک این است که بینندگان بیشتری را به خریدار تبدیل کند. فروش آنلاین یک بازی اعداد است: در واقع مقدار کل بینندگان وب سایت شما تقسیم بر کل فروش، به شما نرخ تبدیل وب سایت تان را می دهد که هر چقدر این نرخ تبدیل بیشتر باشد، نشان می دهد که وب سایت تجارت الکترونیک شما کارآمد تر هست.
یک نرخ تبدیل خوب می تواند از یک وب سایت با بیننده کمتر به دست بیاید: یک وب سایتی با 50000 بیننده و نرخ تبدیل 2% به همان اندازه فروش خواهد داشت که یک وب سایت با 100000 بیننده و 1% نرخ تبدیل. در واقع زمان و هزینه ای که شما صرف بهبود نرخ تبدیل مشتریان خود می کنید از ارزشمند ترین زمان هاست. حتی یک مقدار کم افزایش در نرخ تبدیل سایت تجارت الکترونیک شما می تواند بهبود عظیمی در فروش آنلاین شما داشته باشد.
مقدار کل بینندگان وب سایت شما تقسیم بر کل فروش، به شما نرخ تبدیل وب سایت تان را می دهد.
>>>
ادامه مطلب
محور : تجارت
باب اول- مقررات عمومي
بحث اول قلمرو شمول قانون
ماده 1- اين قانون مجموعه اصول و قواعدي است كه براي مبادله آسان و ايمن اطلاعات در واسطههاي الكترونيكي و با استفاده از سيستمهاي ارتباطي جديد به كار ميرود.
>>>
ادامه مطلب
محور : اقتصاد
بررسی روش های اقتصادی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی
عبدالرحمن شادان – نيره ميهن خواه
مؤسسه پژوهش هاي برنامه ريزي و اقتصاد كشاورزي، گروه پژوهشي اقتصاد توليد و بهره وري
چكيده:
موضوع بحث انگيز روند افزايشي ضايعات مواد غذايي، يكي از چالشهاي جدي اكثر كشورها به ويژه، كشورهاي در حال توسعه است، سياستمداران و انديشمندان مجامع علمي در جهان سوم درصدد برآمده اند براي كاهش ضايعات محصولات كشاورزي در مراحل كاشت، داشت و برداشت و مراحل توزيع و مصرف چاره انديشي كنند. بر همين اساس ضرورت دارد به خط مشي سياست كلان، راهكارهاي عملي و اجرايي جهت جلوگيري از ضايعات از جانب دولت و نيز بالا بردن سطح آگاهي عمومي در كاهش ضايعات اهميت داده شود. در اين مقاله همچنين مسايل مبتلا به مراحل كاشت، داشت و برداشت و نيز مرحله مصرف، تاثير ضايعات در قيمت غذايي كشور، اثر فرسودگي ماشينهاي كشاورزي در افزايش ضايعات، حمايت از كشاورزان در جهت افزايش بهره وري، اصلاح نظام خريد تضميني، بسته بندي، خود كفايي در غلات در افق ده ساله، سهم كشاورزي در عوامل توليد ملي و ارزش توليد در اقتصاد ملي تجزيه و تحليل شده است. در بخش ديگري از مقاله برنامه كنار گذاري كشت محصول (Set aside)، سياستهاي كاهش هزينه مبادله (Transaction cost)، كاهش يارانه بعضي از محصولات غذايي، بكارگيري مناسب خريد تضميني، افزايش كيفيت بسته بندي، كاهش ضايعات از طريق بازاريابي مناسب (كارايي سيستم بازاريابي و ضايعات در سيستم بازاريابي) و نقش مجموعه فعاليت هاي بازاريابي، وظيفه متخصصين بازاريابي و پرهيز از دور باطل توليدات نامناسب، نقش بازاريابي نامناسب و در افزايش ضايعات مورد بحث قرار گرفته است. با توجه به اهميت استراتژيك بخش كشاورزي در ارزش توليد ناخالص كشور و ارزش صادرات غير نفتي و اشتغال كشور كاهش ضايعات مي تواند علاوه بر افزايش عملكرد محصولات زراعي و باغي، در ايجاد اشتغال، توسعه صادرات غير نفتي و ايجاد امنيت غذايي از اهميت بالايي برخوردار است.
لغات كليدي: كاهش ضايعات، امنيت غذايي، اصلاح نظام خريد تضميني، برنامه كنار گذاري كاهش هزينه مبادله، كيفيت بسته بندي، بازاريابي مناسب
>>>
ادامه مطلب
محور : مصباح 90 (تبیین پیام نوروزی رهبر انقلاب)
اقتصاد دولتی و اقتصاد نفتی دو معضل حلناشدنی است که البته تا کنون هم تلاشهای زیادی برای رفع آن صورت گرفته است. آسیبشناسی و بازخوانی کوتاه این 2 چالش، در یادداشتی به قلم دکتر فرهاد خرمی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نگاشته شده است.
گروه اقتصادی برهان/ دکتر فرهاد خرمی؛ حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، سال 90 را به عنوان سال جهاد اقتصادی نامگذاری کردند. از این رو با توجه به نامگذاری سال 90 از سوی ایشان به عنوان سال جهاد اقتصادی لازم است که نکاتی دربارهی مهمترین مشکلات و چالشهای اقتصادی کشور در سال 90 بیان شود تا مشخص گردد اقتصاد ایران در سال جاری با چه موانعی روبهرو است و در چه شاخصهایی باید جهاد کند؟
با این مقدمه میتوان به جرأت اذعان کرد اقتصاد در ایران هم اکنون و البته از دیر باز از دو معظل دولتی بودن و نفتی بودن رنج برده و میبرد. حال آن که اغلب کارشناسان اقتصادی نیز بر این باوراند: تغییرات اساسی و عمده در این دو شاخص یعنی دولتی بودن و نفتی بودن اقتصاد ایران میتواند به عنوان یک جهاد اقتصادی و نقشهی راه اقتصاد در سال 90 مسیر اقتصاد را به طور کامل تغییر دهد.
بر هیچ کسی هم پوشیده نیست. که دو عامل نام برده شده، مسیر اصلاحات اقتصادی کشور را با کندی مواجه کرده؛ لذا همانگونه که رهبری انقلاب نیز در بیانات خود اشاره داشتند جهاد اقتصادی به عنوان یک مبارزه و تلاش اقتصادی باید محور فعالیتها قرار گیرد.
این جهاد میتواند در صورت بروز در اصلاح دو شاخص دولتی بودن و نفتی بودن، یک انقلاب جدی را در اقتصاد کشور نمایان سازد. با این حال باید بپذیریم ضعف بزرگ اقتصاد ایران در دو شاخص دولتی بودن و نفتی بودن است و تا این دو عامل را بهبود نبخشیم؛ گویی کاری برای اقتصاد نکردهایم!
1. دولتی بودن اقتصاد ایران: متأسفانه دولت در اقتصاد کنونی ایران به صورت جدی حضور دارد و بخش اعظم اقتصاد هم اکنون توسط دولت و مجریان او اداره میشود. در این میان حتی برخی آمارهای رسمی نیز از حضور 70-80 درصدی دولت در اقتصاد گواهی میدهد. این آمارها نشان میدهد حضور دولت در اقتصاد حداکثری است، که البته این حضور حداکثری سبب خواهد شد حضور بخش خصوصی و تعاونی در اقتصاد کاری غیر ممکن شود. گرچه به گفتهی بسیاری از کارشناسان، دولتی بودن اقتصاد ایران باعث شده تا عواملی چون فساد اقتصادی، رانت،انحصاری بودن اغلب خدمات در ایران و ... به شکل مشهودی جلوه کند، اما باید به این نکته نیز توجه داشت در صورت ادامهی روند کنونی و انحصار کامل خدمات در دستان دولت، توان ادارهی کشور در سالهای آینده امکانپذیر نخواهد بود. اینکه دولت به عنوان یک قدرت بزرگ و بلامنازع در اقتصاد حکم فرمایی کند، اقدامی بسیار خطرناک است که میتواند حیات اقتصادی کشور را تهدید کند. از این رو کوچک سازی حجم و ابعاد دولت در سال 90 میتواند به عنوان یک اصل اساسی در رسیدن به شعار جهاد اقتصادی، خود را بیش از پیش نشان دهد.
تلاش دولت در سه دههی اخیر قطع وابستگی به نفت بوده است اما روند و حرکت اقتصاد چیز دیگری را نشان میدهد و وضعیت فوق بیانگر این موضوع است که وابستگی اقتصاد ایران به نفت بیشتر شده است!
به یاد داشته باشیم دولت در این سالها در بسیاری از موارد بیش از سطح بهینهی خود عمل کرده و دخالت دولت بیش از حد مورد خود بوده است. متأسفانه آمارها موید این موضوع است دولت در 6 دههی اخیر در جاهایی که باید دخالت میکرده، نکرده و در جاهایی که نباید دخالت میکرده، ورود پیدا کرده است!
سهم دولت در اقتصاد با وجود واگذاریهای کوچک و بزرگ همچنان بالاست. لذا جهاد در این شاخص ضروری است.
2. نفتی بودن اقتصاد: اگرچه در تمام برنامههای توسعهای کشور اعم از برنامهی اول تا چهارم بر سهم درآمدهای مالیاتی و کاهش اتکای بودجه به نفت تأکید جدی شده است، اما عملکرد برنامههای اقتصادی دولتها نشان میدهد؛ این اتفاق تا کنون البته به رغم تلاش مستمر دولتها رخ نداده است!
بیشک تلاش دولت در سه دههی اخیر قطع وابستگی به نفت بوده است اما روند و حرکت اقتصاد چیز دیگری را نشان میدهد و وضعیت فوق بیانگر این موضوع است که وابستگی اقتصاد ایران به نفت بیشتر شده است! متأسفانه همه ساله هنگام تصویب بودجه، تعیین قیمت نفت یکی از مهمترین موضوعاتی است که در جامعه مطرح میشود. این مسأله نشان میدهد اقتصاد ایران بدون نفت خیلی تاب خودنمایی ندارد.
این یک آفت بسیار بزرگ است. اگر چه بارها از زبان برخی دولتمردان کشور شنیده شده است که وابستگی به نفت کاهش و حتی قطع شده اما اگر بخواهیم واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم اوضاع این گونه نیست! حدود یکصد سال است که اقتصاد ایران تحت لقای طلای سیاه یعنی نفت به حیات خود ادامه میدهد و حتی تمام مشکلات خود را تحت پوشش این نعمت خدادادی، انجام میدهد. 70 درصد بودجهی ایران نفتی است. این عدد رقم خطرناکی است. بنابراین برای کاهش عدد نام برده شده یک جهاد اساسی در این حوزه از سوی نهادهای دولتی باید صورت گیرد.*
(*) دکتر فرهاد خرمی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی
منبع : برهان
محور : اخبار جهاد اقتصادی
فرج الله سلحشور جهاد اقتصادی در حوزه فرهنگی تنها با تولید آثار ارزشی معنا پیدا می کند، گفت: از چنین سینمایی که ارزشی و واقعی نیست و بیشتر تجاری است نمی توان انتظار خلق آثار مذهبی و معنوی را داشت.
فرج الله سلحشور، کارگردان فیلم یوسف پیامبر (ع) در گفتگو با شبستان در پاسخ به این پرسش که «با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی، شکوفایی اقتصادی در حوزه فرهنگی و به طور خاص در بخش سینما چگونه تحقق می یابد؟» گفت: میان مسایل مادی و معنوی باید تفاوت قایل شد، چرا که تولید یک اثر مکانیکی، صنعتی، درمانی و حتی ساخت یک وسیله حرکتی با خلق یک اثر هنری فرق دارد.
سلحشور با بیان اینکه غرب، سینمای تجاری را بنیانگذاری کرده است، عنوان کرد: نباید در آثار فرهنگی به دنبال تامین منافع اقتصادی بود. باید پذیرفت که سینمای ایران، سینمای معنوی و ارزشی است و از سینمای معنوی نباید توقع سینمای کلیشه و مولفه های بازاری فرهنگ سرمایه داری را داشت.
وی فعالیت گسترده غرب در عرصه سینما را در راستای تامین منافع کمپانی های صهیونیستی عنوان کرد و افزود: ما نباید رویکرد غرب در حوزه فرهنگی را در پیش گیریم، بلکه باید برای ترویج باورها و اعتقادات اسلامی فیلم بسازیم، که در این صورت ممکن است، کار ما با استقبال خوبی مواجه شده و منافع اقتصادی نیز برای ما داشته باشد، یا اینکه سوددهی لازم را نداشته است، در هر دو صورت هدف پرداختن به مسایل ارزشی و اخلاقی است نه درآمدزایی.
این کارگردان سینما و تلویزیون درباره شاخصه های نزدیک شدن به آثار سینمای ارزشی و معنوی در سینمای ایران گفت: برای جواب به یک مثال بسنده می کنم. اگر ظرفی استعداد پاک شدن را داشته باشد، با فرو بردن آن در حوض آب کر، آلودگی آن رفع می شود، اما اگر ظرف ناپاک را در حوض آلوده فرو ببریم نه تنها پاک نمی شود، چه بسا آلوده تر شود.
وی با بیان اینکه سینمای ایران آلوده است، اظهار داشت: سینمای ایران، سینمای ارزشی و معنوی گرا نیست، سینمای توهم است. سینمای ایران از سینمای چرک الحادی، اومانیستی و مادی گرای غرب الگو گرفته است، بنابراین اولین قدم برای رسیدن به سینمای ارزشی این است که ماهیت این سینما را تغییر دهیم.
سلحشور اظهار داشت: انسانها دو دسته هستند. انسانهای پاک و ناپاک. در حقیقت انسانها یا مشرک هستند یا غیرمشرک. از انسان مشرک توقع نداریم که کار الهی انجام دهد اما از انسان مسلمان متوقع هستیم که به اعتقادات خود خدمت کند و کارش ارزشی و تبلیغی باشد.
وی با تکرار این مطلب که سینمای موجود ایران، آلوده است، بیان کرد: از جایی دیگر دارند مسایل را به سینمای ما تلقین می کنند و در آن اثر می گذارند، بر این اساس توقع اینکه سینمای ما در جهت آرمانهای انقلاب کار کند، بیجاست.
کارگردان مجموعه تلویزیون یوسف پیامبر معتقد است که سینماگری که دنبال مادیات، شهرت طلبی، نفسانیات دنیوی و شهرت باشد، نمی تواند به مسایل ارزشی و معنوی بپردازد و توقع ساخت اثار ارزشی از سینماگران مادی گرا، توهین به مذهب و دین است زیرا چنین افرادی با دین سنخیتی ندارند.
سلحشور خاطرنشان کرد: از کسی که توان، استعداد و درون مایه خلق آثار مذهبی و ارزشی را دارا نیست نباید انتظار تولید چنین آثاری داشت، چه بسا این فرد با ساخت فیلم مذهبی و اخلاقی اثری معکوس بر مخاطب بگذارد زیرا این فرد خودش با دین و ارزش های دینی آشنا نیست، پس نمی تواند اثری شایسته در این حوزه خلق کند.
وی تصریح کرد: متاسفانه مسئولان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اصلاً این عقاید را در نظر نمی گیرند. آنها حتی نمی دانند، فیلمی را که در خدمت اعتقادات و انقلاب باشد باید از یک فرد مذهبی و انقلابی انتظار داشته باشند. عده ای در مسایل ابتدایی با شعارهای بسیار وارد می شوند و در فیلمهای دم دستی، آبکی و بازاری خود چهارتا شعار می دهند و فکر می کنند فیلمشان ارزشی است، این قبیل فیلم ها در سینمای ما زیاد شده اما فیلمی که داده های ارزشی و مبانی محکمی داشته باشد و اصولی برایش تعریف شده باشد، کم است.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
نایب رییس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: گام نخست 'جهاد اقتصادی' در فارس اتحاد و همدلی نمایندگان مجلس و مسئولان استان است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکترسید احمدرضا دستغیب، نماینده اول مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، دوره هشتم امروز (16فروردین) در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال را سال "جهاد اقتصادی" نامیدند، گفت: این موضوع فرصت را فراهم می کند که با همت همگان مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم در اولویت برنامه ها قرار گیرد و برطرف شود.
وی تصریح کرد: در استان فارس این نامگذاری می تواند برخی از عقب ماندگی ها را جبران کند و باید با استفاده بهینه و افزایش بهره وری بیشتر سرمایه گذاری و زمینه های لازم فراهم شود و نباید این یک شعار شود بلکه باید به یک حقیقت تبدیل شود.
دکتر دستغیب، ادامه داد: باید امسال به کارگروهی و تعاونی ها توجه بیشتری شود و آموزش های لازم را به جوانان ارائه داد، همان طور که رهبر معظم انقلاب در فرمایشاتشان فرمودند "همگان نیازمند وحدت، همدلی و حفظ اتحاد مردم و مسئولان در بخش های مختلف هستیم"، باید در فارس حاشیه ها را جمع کرد و بین کار و خدمت و سلیقه های سیاسی تفکیک قائل شد و همه در حوزه کار مشارکت داشته باشند.
نایب رییس کمسیو فرهنگی مجلس شورای اسلامی دوره هشتم، تاکید کرد: اینکه افراد از یکدیگر خوششان نیاید نباید سبب تهدید معیشت و اقتصاد جامعه باشد، مسئولان، نمایندگان و عوامل سیاسی در عرصه جامعه باید با نگاه اقتصادی خدمت را در اولویت قرار دهند.
وی افزود: درصورتیکه 17 نماینده حاضر استان فارس در مجلس شورای اسلامی با مسئولان استان و محوریت نماینده معزز ولی فقیه در استان فارس همدل و یکسو شوند و تنها خواسته آنان پیشرفت استان باشد، گام نخست برای جهاد اقتصادی در استان برداشته خواهد شد.
این عضو کمیسیون تلفیق مجلس، اضافه کرد: بدنبال این هستیم در گام نخست برای حفظ وحدت و همراهی قدم هایی را برداریم و اعتقاد من به کار جمعی است و از نزدیک شاهد هستم که استان های دیگر علیرغم داشتن سلیقه های سیاسی مختلف در موقع کار و تلاش کنار هم حاضرند ولی متاسفانه در فارس محیط کار به شدت تحت تاثیر سیاست است و در واقع سلیقه های سیاسی حرف اول را می زند و امیدوارم که امسال نامگذاری شرایط را به نحوی عوض کند و حرف اول را تلاش، کوشش و روحیه جهادی بزند.
رئیس کمیته فرهنگ مجلس شورای اسلامی، گفت: در مقابل همه سر تواضع فرود می آورم و همه همکاران عزیز در مجلس و مسئولان استان را به خون پاک و مطهر 14 هزار و 600 شهید والامقام استان فارس قسم می دهم، به خاطر رضای خدا اختلافات را کنار گذاشته و از همین ابتدای سال از لحظه لحظه فرصت ها نهایت استفاده را ببرند.
دکتر دستغیب با تاکید بر اینکه اگر فرصت سوزی و فقط نظر و سلیقه خود را اعمال کردیم و کارگروهی را انجام ندادیم در واقع به مردم و آرمان های انقلاب خیانت شده است، یاد آور شد: همواره باید هنگام بداخلاقی های سیاسی خانواده هایی را پیش چشم آوریم که چند جوان بیکار و تحصیل کرده دارند در واقع باید هواهای نفسانی را کنار گذاشت تا بتوان با ایثار و از خودگذشتگی در سال جهاد اقتصادی در پیشگاه خداوند احدیت سرافراز از آزمون الهی بیرون آییم.
وی ادامه داد: اگر چه تاکنون کارگروهی به معنای شایسته خود از سال های گذشته در این استان انجام نشده اما این نامگذاری فرصت را فراهم کرد تا همگان پیش قدم شده و در آغاز سال جدید با رفع کدورت ها در همگرایی بین دلسوزان نظام مقدس جمهوری اسلامی نهایت تلاش را داشته باشند.
این نماینده شیراز در خانه ملت، گفت: با نگاهی خوش بینانه در انتظار تبعیت همگان از مطالبات رهبرمعظم انقلاب هستم و امیدوارم تلاش و کار گروهی مسئولان، نمایندگان و مردم، فارس را به جایگاه حقیقی خود برساند و به گفته رئیس جمهور محترم این استان تولید کننده محصولات مورد نیاز کشورهای حاشیه خلیج همیشه فارس باشد.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
نماینده ولی فقیه در زنجان، کار میدانی را یکی از اصلی ترین شاخصه های جهاد اقتصادی عنوان کرد و گفت: باید با این رویکرد همه مسائل کشور را پیش برد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، آیت الله محمد تقی واعظی، نماینده ولی فقیه در زنجان، شب گذشته (15 فروردین) در جلسه شورای اداری استان که در محل دفتر امام جمعه تشکیل شد، گفت: نظام جمهوری اسلامی، بر پایه یقین بنا شده است بنابراین هیچ خطری به اندازه حاکم شدن فضای تردید در کشور، ایران را تهدید نمی کند.
محور : اخبار جهاد اقتصادی
سرپرست سازمان اوقاف و امورخیریه با بیان این مطلب که دشمن درپی ناکارآمد نشان دادن نظام در تامین معیشت مردم است، گفت: جهاد اقتصادی می تواند تبلیغات سوء دشمن در این عرصه را خنثی کند.
به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در همایش مدیران، معاونان و کارکنان سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام جهاد اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: استکبار جهانی در طول 32 سال گذشته با انواع دشمنی ها اعم از نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی علیه جمهوری اسلامی پرداخته اما همواره با شکست مواجه شده است.
وی این شکست ها را ناشی از تدابیر رهبری نظام و آگاهی و هوشیاری مردم دانست و تصریح کرد: بیداری اسلامی در سطح منطقه و خیزش های امروز ملل مسلمان خود دلیل گویایی بر شکست توطئه ها و دسیسه های دشمن در برخورد با انقلاب اسلامی و الگو گیری امت های مسلمان از این انقلاب بزرگ است.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به تحریم های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی اظهارکرد: دشمن امیدوار بود طی 6 ماه به اهداف خود دست یابد، یکی از منافذ سوء استفاده دشمن تبلیغ و تاکید بر عدم توان پاسخگویی جمهوری اسلامی به تامین معیشت و مسائل اقتصادی مردم است و به همین جهت مقام معظم رهبری امسال را سال جهاد اقتصادی نامیدند تا با همت همه جانبه مردم و مسئولان این منفذ بسته شود.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف جهاد اقتصادی را مقدمه رفع فقر اقتصادی دانست و با تاکید براین نکته که پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) بر ثروتمند شدن عموم مردم تاکید فرموده اند، عنوان کرد: یکی از راهکارهای ثروتمند شدن عموم مردم احیای فرهنگ وقف و گسترش آن در سطح جامعه است.
وی شرط تحقق جهاد اقتصادی را داشتن روحیه جهادی دانست و ابرازکرد: نخستین شرط تحقق جهاد اقتصادی مدنظر رهبر معظم انقلاب، داشتن روحیه جهادی و توان اجرای کارهای بزرگ با برنامه ریزی خاص و اصولی است.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که مبارزه با نفس پیش نیاز دیگر برای برخورداری از روحیه جهادی است، افزود: داشتن روحیه ای عادی جهاد اقتصادی را رقم نمی زند، بلکه باید برای رسیدن به پیشرفت و جهش اقتصادی به فعالیت ها سرعت بخشید.
وی درباره نقش سازمان اوقاف در تحقق جهاد اقتصادی مدنظر رهبر معظم انقلاب عنموان کرد: یکی از اصلی ترین مخاطبان نامگذاری رهبر معظم انقلاب سازمان اوقاف است، موقوفات و بقاع متبرکه سرمایه های ارزشمندی هستند که مدیریت و هدایت آنها به سازمان اوقاف سپرده شده و این سازمان باید با یک برنامه ریزی اصولی آن را مدیریت کند.
سرپرست سازمان اوقاف یکی از گام های جهاد اقتصادی را در سازمان اوقاف اصلاح روابط استیجاری سازمان با مستاجران برشمرد و گفت: تحقق جهاد اقتصادی در این مسیر پرفراز و نشیب نیازمند رفع موانع و عدم هراس از جنجال ها است.
بنابر گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه، وی افزایش و ارتقای بهره وری موقوفات و فعال شدن سرمایه های راکد موقوفات را دیگر اولویت های سال جهاد اقتصادی اعلام کرد و ادامه داد: جلب اعتماد عمومی، زمینه سازی برای مشارکت مردم در اداره موقوفات و بقاع متبرکه، به روز کردن مال الاجاره ها و پاسخگویی سریع به اربابان رجوع از جمله اولویت های جهاد اقتصادی در سازمان اوقاف است.
حجت الاسلام محمدی خاطرنشان کرد: تحقق جهاد اقتصادی نیازمند داشتن روحیه جهادی، برنامه ریزی و برنامه محوری، هماهنگی در اجرای برنامه ها و تکیه بر امدادهای الهی و قدرت مطلقه خداوند در اجرای طرح ها است.