محور : اخبار جهاد اقتصادی
معاون سیاسی امنیتی استاندار لرستان، مبارزه با قاچاق کالا و ارز را از مصادیق جهاد اقتصادی دانست و گفت: توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور در سایه مبارزه با قاچاق کالا محقق می شود.
به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، علی چراغیان معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان شب گذشته (21 اردیبهشت) در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان لرستان،گفت: مبارزه قاطع و جدی با پدیده قاچاق کالا و ارز با هدف توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور، یکی از مصادیق بارز تلاش در عرصه جهاد اقتصادی است.
وی افزود: مبارزه جدی و قاطع با قاچاق کالا و ارز و تلاش برای ریشه کنی این پدیده نامبارک، نقش مهم و موثری در تحقق اهداف محوری شعار 'جهاد اقتصادی' در سال جاری دارد.
چراغیان اظهار داشت اظهار داشت: دراین راستا و برای تحقق این مهم ، کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید نقش جدی و محوری خود را در سال جهاد اقتصادی در عرصه مبارزه و ریشه کنی با این معضل ، به خوبی ایفا کند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان تصریح کرد: تشدید فعالیت های نظارتی، برگزاری دوره های آموزشی، اطلاع رسانی دقیق و موثر، شناخت تمامی مبادی ورودی و خروجی کالا، از جمله عوامل موثر در روند مبارزه با پدیده قاچاق است.
چراغیان بیان داشت: برنامه ریزی و نظارت مستمر بر بازار مصرف ، کنترل کیفی کالاهای تولیدی و توزیعی و شناسایی عوامل اصلی و فرعی موثر دراین حوزه از دیگر راهکارهای موثر در راستای مبارزه با قاچاق کالا است.
وی اذعان داشت: دراین زمینه انجام کارهای مطالعاتی و بررسی دقیق کالاهای هدف ، مبادی ورودی و عناصر اصلی وارد کننده با همکاری و هماهنگی دیگر دستگاهها، تکمیل کننده حلقه اصلی مبارزه با قاچاق کالا و قاچاقچیان است.
معاون سیاسی، امنیتی استانداری لرستان با اشاره به برنامه های سال جاری کمیسیون قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: ارائه برنامه های عملیاتی و کارشناسی در راستای پیگیری و مقابله با قاچاق کالاهای هدف یکی از اولویت های اصلی درسال جاری است.
منبع : خبرگزاری شبستان
محور : اقتصاد ایران
سامتي مرتضي,اشراقي فرشته,عباسلو ياسر
بسياري از اقتصاددانان معتقدند که توسعه مالي، پولي و ثبات اقتصادي شرايط لازم براي دسترسي به نرخ بالاي رشد اقتصادي هستند. با توجه به اينکه در کشورهاي در حال توسعه، رشد اقتصادي اهميت زيادي دارد، به بررسي توسعه مالي، پولي و ثبات اقتصادي و تاثير آنها بر رشد اقتصادي در ايران مي پردازيم.
در اين مقاله، هدف برآورد يک مدل اقتصادسنجي براي تحليل تاثير توسعه مالي، پولي و مخارج عمومي بر درآمد ملي ايران است. انتخاب متغيرها طبق توسعه بخش مالي، رشد اقتصادي، ديدگاههاي پول گرايان و كنيزين ها در مورد اثر سياستهاي پولي و مالي مي باشد. پس از آشكار شدن ماهيت سري زماني مجموعه داده ها، يك مدل تصحيح خطاي برداري برآورد شده است.
نتايج بدست آمده براي ايران، از ديدگاه طرف عرضه توسعه مالي و طرح سركوب گرايانه مک کينون- شاو حمايت نمي كند. همچنين حمايت قابل توجهي براي اثرات سياستهاي پولي و مالي وجود ندارد.
كليد واژه: توسعه مالي، رشد اقتصادي، درآمد ملي، توسعه اقتصادي، اقتصادسنجي، سياستهاي مالي، توسعه پولي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد
كريمي فرزاد,پيراسته حسين,طيبي سيدكميل
نظريه هاي جديد در عرصه تجارت بين المللي بر اين نکته تاکيد دارند که افزايش شدت تجارت بين کشورها و حرکت به سمت يکپارچگي تجاري، بر همزماني چرخه هاي تجاري آنها تاثيرگذار است. هدف اصلي مقاله حاضر، ارزيابي عمده عوامل موثر بر همزماني چرخه هاي تجاري کشورهاي اسلامي با تاکيد بر شاخص يکپارچگي تجاري است که با استفاده از يک سيستم همزمان در طي مقطع زماني 2005- 1990 ارزيابي مي شود. نتايج بطورکلي نشان مي دهد شاخص يکپارچگي تجاري (به تفکيک تجارت بين صنعتي و تجارت درون صنعتي) از مهمترين عوامل ايجادکننده همزماني در چرخه هاي تجاري کشورهاي اسلامي است . بعلاوه عواملي نظير تشابه سياستهاي مالي و تشابه ساختارهاي اقتصادي مابين کشورها نيز از جمله راههاي مهم تاثيرگذار بر همزماني چرخه هاي تجاري کشورهاي عضو OIC است .
كليد واژه: سازمان کنفرانس اسلامي OIC، يکپارچگي تجاري، همزماني چرخه هاي تجاري، مدل اقتصادسنجي، سياستهاي مالي، ارزشيابي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد
مقدسي رضا,رحيمي بدر بيتا
گندم به عنوان يکي از محصولات اساسي کشاورزي سلاحي کارآمد در مناسبات سياسي و جهاني است که روز به روز بر اهميت راهبردي آن افزوده مي شود. در اين نوشتار با توجه به رسالت بسيار سنگين تامين امنيت غذايي و خودکفايي در توليد محصولات اساسي کشاورزي از جمله گندم در سند ملي توسعه بخش کشاورزي در برنامه چهارم و نقش انکار ناپذير قيمت در اين مورد، ضمن تصريح و انتخاب الگوي مناسب، اقدام به پيش بيني قيمت اين محصول در دوره 90 -1388 خواهد شد. براي اين منظور قدرت پيش بيني انواع الگوهاي ساختاري و سري زماني بر اساس معيارهاي متداول، مورد ارزيابي و مقايسه قرار مي گيرد. داده هاي مورد استفاده در اين تحقيق شامل قيمتهاي سالانه سرمزرعه و تضميني گندم و برنج و ميزان موجودي گندم در پايان سال در دوره
87- 1345 است که از گزارشات وزارت جهاد کشاورزي و بانک مرکزي استخراج شده است. نتايج پژوهش مويد برتري الگوهاي سري زماني (ريشه واحد و (ARIMA براي پيش بيني قيمت گندم در دوره مورد بررسي است.
كليد واژه: ارزشيابي، الگوي ساختاري، الگوي سري زماني، الگوهاي اقتصادسنجي، ARIMA، خودکفايي، معيارهاي ارزيابي عملکرد، الگوهاي آتي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد
پورحيدري اميد,اخلاقي يزدي نژاد اسماعيل
اين مطالعه به بررسي ميزان استفاده و اثربخشي هر يک از روشهاي ارزيابي پيشرفته، تحليل ريسک و تحليل تورم در رابطه با پروژه هاي بلندمدت در بورس اوراق بهادار تهران در سال 1385 پرداخته است. در اين مطالعه براي جمع آوري داده ها از پرسش نامه کتبي که قابليت اعتماد و اعتبار آن تاييد شده، استفاده شده است. نتايج آزمون فرضيات تحقيق نشان دادکه مديران شرکتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به منظور ارزيابي پروژه ها از روشهاي خالص ارزش فعلي، شاخص سودآوري، نرخ بازده داخلي و نرخ بازده حسابداري استفاده مي کنند. همچنين نتايج نشان داد از نظر مديران، روشهاي مبتني بر تورم؛ نظير روش مبتني بر ارزش واقعي جريانات نقدي و روش مبتني بر جريانات نقدي به نرخ جاري، بيشترين اثربخشي در اتخاذ تصميمات سرمايه گذاري را دارند. ساير يافته هاي تحقيق نشان داد که مهمترين موانع استفاده مديران از روشهاي پيشرفته بودجه بندي سرمايه اي به ترتيب عدم بکارگيري نيروي زبده از نظر تجربي و علمي و غير قابل اتکا و ناکافي بودن شاخصها و متغيرهاي موجود در کشور براي انجام محاسبات مورد نياز است.
كليد واژه: بودجه بندي سرمايه اي، تحليل ريسک، مديريت ريسک، روشهاي مبتني بر تنزيل، تحليل تورم، ارزشيابي، اثربخشي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : معرفی کتاب
آبيلي محمد*
فرهنگ لغات و واژگان اقتصادي
اين اثر مرجع برجسته و کاملا ويرايش شده، حاوي تعاريف و توضيحات بيش از 2،500 عبارت و اصطلاح کليدي اقتصادي مي باشد که به صورت مختصر و کاملا روشن، کليه جنبه ها و زمينه هاي اقتصادي از اقتصاد خرد و اقتصاد کلان تا تجارت الکترونيک و تجارت بين المللي، و هچنين نظريه اقتصادي، اقتصاد کار، تامين منابع مالي عمومي، اقتصاد پولي، اقتصاد محيط زيست را پوشش مي دهد. خوانندگان کتاب، توضيحات جامع و خوبي بخصوص در مورد تجارت بين المللي، سازمانها و موسسات اقتصادي و نيز توضيحات مفصلي درباره مفاهيم مشترک اقتصادسنجي و مفاهيم مهم نظري از جمله: سازمان، رقابت، بهره وري، و تعادل خواهند يافت. علاوه بر اين، نويسندگان ضمايمي از برندگان جايزه نوبل به ترتيب حروف الفبا و کلمات اختصاري سازمانها (شامل جزييات و اطلاعات بيشتر براي هر سازمان، از جمله وب سايت آنها) را ارايه کرده اند. اين کتاب، مرجع مهمي براي دانشجويان و اساتيد رشته اقتصاد و نيز رشته هاي مرتبط با مطالعات اجتماعي، مطالعات بازرگاني و امور مالي مي باشد، اين نوشتار مرجع بسيار ارزشمندي براي اقتصاددانان حرفه اي و کساني است که در تجارت و امور مالي، و يا اطلاعات و متون اقتصادي سر و کار دارند.
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد ایران
آماده حميد,حق دوست احسان,اعظمي آرش
بررسي ابعاد اقتصادي انتشار گازهاي گلخانه اي و آثار زيست محيطي آنها بخصوص در شرايط کنوني که حجم گازهاي گلخانه اي در حال افزايش است، از اهميت قابل توجهي بر خوردار است. در اين مقاله رابطه انتشار گاز گلخانه اي دي اکسيدکربن و توليد ناخالص داخلي سرانه ايران طي سال هاي 1353 تا 1385 با استفاده از منحني زيست محيطي کوزنتس (EKC) مورد بررسي قرار گرفت.
الگوي اقتصادسنجي مورد استفاده در اين مقاله بصورت تابع درجه دوم است که با روش OLSبرآورد شد. نتايج بدست آمده حاکي از وجود يک الگويEKC ناقص در ايران است. با توجه به اين واقعيت که نرخ رشد انتشار گاز دي اکسيدکربن در ايران بيشتر از نرخ رشد توليد ناخالص داخلي سرانه است، اقتصاد ايران روي قسمت صعودي منحني زيست محيطي کوزنتس قرار دارد. به عبارت ديگر موقعيت اقتصادي– اجتماعي کشور و شرايط رشد اقتصادي کشور هنوز در شرايطي نيست که رشد اقتصادي و افزايش توليدات باعث کاهش انتشار آلاينده هاي زيست محيطي بخصوص دي اکسيدکربن شود.
كليد واژه: گاز گلخانه اي، گاز دي اکسيد کربن، توليد ناخالص داخلي سرانه، منحني زيست محيطي کوزنتس، مدل اقتصادسنجي OLS
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد ایران
نصابيان شهريار,كاظمي پيمان
در اين مقاله به منظور بررسي ضرورت ارتقاء مهارتهاي شغلي در حوزه ICT و همچنين شناسايي مهارتهاي جديد به لحاظ تغيير ساختار بازار کار پس از انقلاب ديجيتال، وضعيت تحولات علمي، فناوري، تحولات بازار کار و شاخصهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در ايران و ساير کشورها مورد بررسي قرار گرفت.
نتيجه نشان مي دهد که نه تنها مي توان از سرمايه گذاريهاي انجام شده در زير بخش ICT به صورت کاراتر استفاده نمود، بلکه بستر مناسب براي توسعه لايه هاي زيرين ICT در اقتصاد و ايجاد فرصتهاي شغلي جديد براي جوانان و فارغ التحصيلان دانشگاهي و افزايش بهره وري نيروي کار را نيز فراهم نمود.
كليد واژه: اشتغال، فناوري اطلاعات و ارتباطات، شکاف ديجيتالي، توسعه اشتغال، نيروي کار ماهر، اشتغال بخش ICT
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد ایران
سليمي فر مصطفي,نوروزي روح اله,مطهري محب اله
هدف اين مقاله بررسي سطوح توسعه صنعتي و منطقه اي و چگونگي توزيع امکانات صنعتي، فرهنگي، زيربنايي و بهداشتي- درماني در بين شهرستانهاي استان خراسان رضوي، جنوبي و شمالي است. به اين منظور پس از انتخاب شاخصهاي مناسب معرف جنبه هاي مختلف توسعه، از روشهاي مختلف آماري و معيارهاي تصميم گيري چندشاخصه اي (MADM)، SAW، TOPSIS، تاکسونومي کلاسيک و تاکسونومي غير کلاسيک به رتبه بندي توسعه صنعتي و توسعه منطقه اي شهرستانهاي مذکور در سال 1385 پرداخته شده است. نتايج بدست آمده نشان مي دهند که اختلاف فاحشي در سطح توسعه صنعتي و توسعه منطقه اي شهرستانهاي مذکور در سال مورد مطالعه وجود داشته است. همچنين ارتباط مثبت و معني داري بين توسعه صنعتي و توسعه منطقه اي در استانهاي مذکور وجود دارد؛ هر چند که اين ارتباط ضعيف تر از رابطه مشابه در سطح ملي است.
كليد واژه: خراسان رضوي، جنوبي و شمالي، توسعه صنعتي، توسعه منطقه اي، سنجش وضعيت، تاکسونومي، MADM
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد ایران
فيض پور محمدعلي,محمودي وحيد,امامي ميبدي مهدي
در ادبيات اقتصادي، ايجاد بنگاههاي جديد و رشد بنگاههاي موجود به عنوان دو منبع اصلي ايجاد اشتغال قلمداد مي شود. ايجاد اشتغال از طريق رشد بنگاه نيز از رشد و رشد سريع آن صورت مي گيرد و پژوهشهاي موجود نشان مي دهد که بيشتر مشاغل جديد ايجاد شده توسط اقليت بنگاههاي موجود با رشد سريع صورت گرفته است. با اين وصف، مطالعات اندکي در اين حوزه، بويژه در بنگاههاي کوچک صورت گرفته و از اين رو اين مقاله با هدف بررسي عوامل موثر بر رشد سريع در بنگاههاي کوچک صنايع توليدي ايران طي برنامه سوم توسعه تدوين شده است.
ويژگيهاي 7379 بنگاه با ده تا پنجاه نفر کارکن داده هاي اين پژوهش را تشکيل داده و دو روش رشد مطلق و رشد نسبي براي اندازه گيري رشد سريع با استفاده از معيار شاغلان استفاده شده و تخمين مدل نيز با استفاده از تکنيک رگرسيوني پروبيت صورت گرفته است. نتايج اين پژوهش مويد آن است که جواني بنگاه، سودآوري آن، سهم تکنسين هاي فعال در بنگاه، مخارج انجام شده براي حمل و نقل و تبليغات و در نهايت نرخ خالص بنگاههاي تازه تأسيس به صورت مثبت و معني دار، بر رشد سريع تاثير گذار است. اندازه بنگاه، همچنين به صورت غيرخطي، اما معني دار رشد سريع را تحت تاثير قرار مي دهد. رشد سريع بنگاههاي کوچک توليدي مي تواند تحت تاثير مالکيت و بهره وري بنگاه نيز قرار گيرد.
كليد واژه: ايران، بنگاه کوچک، توسعه، صنايع توليدي، برنامه سوم توسعه، اشتغالزايي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد ایران
پورپرتوي ميرطاهر,دانش جعفري داوود,جلال آبادي اسداله
کارايي و تخصيص بهينه منابع به عملکرد رقابتي بازارها بستگي دارد. براي ايجاد بازارهاي رقابتي، حفظ آنها و افزايش کارايي، وجود زمينه هاي مناسب از قبيل تعريف جامع حقوق مالکيت و اعمال آن، کاهش هزينه هاي قراردادي و مبادلاتي، تسهيل جريان اطلاعات در بازارها ميان توليدکنندگان و مصرف کنندگان و وجود قوانين تسهيل کننده رقابت و ضد انحصار ضروري است. در اين مقاله با استفاده از آمار سرشماري کارگاههاي بزرگ صنعتي کشور در سال 1386 به بررسي و محاسبه شاخصهاي تمرکز و انحصار براي 130 صنعت با استفاده از شاخصهاي سهم بنگاههاي برتر و هرفيندال- هيرشمن پرداخته شده است. علاوه بر اين، نقش بنگاههاي دولتي و عمومي در افزايش يا کاهش انحصارات مورد ارزيابي قرار گرفته و عوامل موثر در ايجاد و تداوم انحصارات موجود شناسايي شده اند. نتايج حاصله، بيانگر تمرکز قابل توجه در صنايع ايران در بخشهاي عمومي و خصوصي است. همچنين مهمترين دليل شکل گيري انحصارات در کشور، چه در بخش عمومي و چه در بخش خصوصي، ايجاد موانع ورود از طريق قوانين، آيين نامه ها و مقررات است.
كليد واژه: ايران، انحصار، صنعت، رقابت، تمرکز، شاخص هرفيندال- هيرشمن، بررسي مقايسه اي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد ایران
جمشيدي فرشيد,فلاح محسن خاني زهره
طي چهل سال که از اجراي طرح هزينه و درآمد خانوار در ايران مي گذرد، در تمامي اين سالها، متوسط درآمد خانوارها کمتر از هزينه بوده است. هرچند ممکن است در برخي سالها به علت پاره اي از مشکلات اقتصادي، اين پديده قابل توجيه باشد، اما استمرار آن در يک دوره طولاني گوياي اين واقعيت است که اختلاف، ناشي از بحرانهاي اقتصادي موجود در سيکل هاي اقتصادي نيست؛ بلکه تداعي کننده کم پوششي طرح آمارگيري يا کم گويي درآمد در دسته خاصي از خانوارها است.
در اين مطالعه پس از بررسي و تحليل نتايج آمارگيري از هزينه و درآمد خانوار در سالهاي 80- 1376 مشخص شد که اين مشکل منحصر به يک دسته خاص از خانوارها نيست ، بنابراين براي رفع اين مشکل بايد پرسشهاي مربوط به بخش درآمد در پرسشنامه آمارگيري از هزينه و درآمد خانوار بگونه اي طراحي شود که پوشش بهتر درآمد حاصل شود.
كليد واژه: توازن، هزينه و درآمد خانوار، طرح آمارگيري، تجزيه واريانس، روش دانکن
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد
برقي اسكويي محمدمهدي,صادقي حسين,بهبودي داوود
در اين مقاله با استفاده از مدل تعادل عمومي قابل محاسبه (CGE)، اثر آزادسازي تجاري بر سطح اشتغال و توزيع درآمد بين خانوارهاي شهري و روستايي در قالب سناريوهاي مختلف کاهش نرخ تعرفه کالاهاي وارداتي، در بسته نرم افزاريGAMS شبيه سازي شده است. بر اساس نتايج مطالعه حاضر، کاهش عمومي نرخ تعرفه کالاهاي وارداتي، سطح اشتغال کل و نيزسطح اشتغال نيروي کارغير ماهر را افزايش داده و منجر به بهبود توزيع درآمد به نفع خانوارهاي روستايي مي شود. نتايج حاصل از آثار کاهش نرخ تعرفه کالاهاي مربوط به صنايع غذايي، پوشاک و نساجي نيز نشان مي دهد که اين کاهش سطح اشتغال کل و نيز سطح اشتغال نيروي کار غيرماهر را افزايش داده و منجر به بهبود توزيع درآمد به نفع خانوارهاي روستايي مي شود. همچنين با کاهش نرخ تعرفه کالاهاي کشاورزي، سطح اشتغال کل و سطح اشتغال نيروي کار غير ماهر کاهش مي يابد و توزيع درآمد به نفع خانوارهاي شهري تغيير مي نمايد.
كليد واژه: تعرفه هاي گمرکي، واردات، کاهش نرخ تعرفه، توزيع درآمد، اشتغال، تعادل عمومي قابل مقايسه، تعادل عمومي قابل محاسبه (CGE)، خانوار شهري، خانوار روستايي
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388
محور : اقتصاد
شاكري عباس,مالكي امين
مطالعه حاضر به بررسي دلايل تغيير ساختار در انديشه توزيع درآمد از توزيع تابعي درآمد يعني توزيع درآمد بين عرضه کنندگان عوامل توليد به «توزيع مقداري درآمد» ؛ يعني توزيع درآمد بين افراد يا خانوارها که نيازمند گذشت زماني بيش از يک قرن بوده است، مي پردازد. طي يک قرن گذشته، در تحول انديشه توزيع از تابعي به شخصي، برخي عوامل، نقش تسهيل کنندگي و برخي ديگر نيز نقش بازدارندگي داشته اند. در اين مطالعه هفت عامل تسهيل کننده؛ شامل نياز دولتهاي رفاه، کاستيهاي نظريه توزيع تابعي، بهبود امکانات سخت افزاري و نرم افزاري تحليل درآمد و هزينه، نظريه رشد و نابرابري کوزنتز، نظريه انتخاب فردي فريدمن، نظريه سرمايه انساني بکر و توزيع عادلانه رالز و دو عامل بازدارنده؛ شامل جايگاه توزيع تابعي در انديشه نئوکلاسيک و مکتب کمبريج و ابهام در تعريف کاربردي از عدالت توزيعي برشمرده شده اند. گذار نظريه هاي توزيعي در بستر نظريه هاي اقتصاد کلان و اقتصاد خرد مي تواند فصلي از فرايند تکامل علم اقتصاد در اين زمينه طي يک قرن گذشته باشد.
كليد واژه: توزيع تابعي درآمد، توزيع مقداري درآمد، نظريه اقتصادي، تابع توليد کاب داگلاس، نظريه سرمايه انساني
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشنامه اقتصادي- شماره 4 (پياپي 35) زمستان 1388