تاريخ : جمعه 19 فروردین 1390  | 1:27 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : مصباح 90 - تبیین پیام نوروزی رهبر انقلاب

جهاد اقتصادی زیبنده‏ترین نامی است که برای سال 1390 بایستی بکار برد، چرا که مسایل راهبردی کشور در ابعاد داخلی و خارجی، تلاش­هایی فراتر از یک مجموعه تلاش و کار طبیعی را می‏طلبد و واژه‏ی جهاد، که ناظر به جهد و کوشش مضاعف و مستمر و بهره‏گیری حداکثری از ظرفیت‏های سرشار انسانی، طبیعی و مادی می‏باشد.

گروه اقتصادی برهان/ دکتر بیژن صفوی؛ اهمیت فرموده‏ی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در نام‏گذاری سال 1390(ش)، به نام سال جهاد اقتصادی، از هر دو بعد ملاحظات داخلی و خارجی کشور دارای اهمیت اساسی است.
 
 از بعد داخلی، واقعیت‏هایی که مستلزم دگرگونی بنیادین در مبانی و زیرساخت‏های قانونی، نرم‏افزاری و سخت‏افزاری پیشرفت اقتصادی کشور از قبیل قانون اجرای سیاست‏های کلی اصل 44، تمرکززدایی، آمایش سرزمین و برنامه‏ی تحول اقتصادی کشور در ابعاد مختلف و محورهای هفت‏گانه پیشرفت اقتصادی کشور می­باشد، پیشرفت اقتصادی ایران را در آستانه یک جهش تاریخی قرار داده است. مسؤولین کشور در سایه منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سال همت مضاعف و کار مضاعف برنامه‏ریزی‏های وسیعی در تسهیل مسیر اجرای سیاست‏های مورد نیاز تحولات یاد شده به عمل آورده و یکی از مهم‏ترین محورهای تحول اقتصادی کشور را که هدفمندکردن یارانه‏ها می‏باشد، به قانون تبدیل کرده و با مشارکت و همکاری مردم به نحو مطلوب و با موفقیت اجرا نمودند. مسیر اجرایی سایر ابعاد تحول اقتصادی کشور، در سال 1390(ش) با شدت و حساسیت مضاعفی بایستی تداوم بیابد.
 
 از بعد خارجی، با عنایت به دشمنی امپریالیسم و نگرانی استکبار و ایادی آن از پیشرفت کشورمان، که به عنوان الگوی بیداری و آزادگی بشریت از یک سو و محوریت آن در منطقه و جهان که مانع اصلی سیطره استکبار بر منابع سایر کشورها بهویژه منطقه‏ی خاورمیانه می‏باشد، موجب شده است که دشمنان ملت ما به بهانه‏های مختلف اقدام به بسترسازی و زمینه‏سازی برای اعمال تحریم‏های اقتصادی بر علیه کشورمان نموده و نهایت تلاش خود را به‏کار برده‏اند تا بر روند پیشرفت کشور ضربه بزنند.
 
لذا ضرورت دارد تا آحاد ملت شریف ایران اسلامی دست در دست هم با وحدت کلمه، به عنوان بازوهای پرتوان مسؤولین نظام به‏ویژه قوه‏ی مجریه و خدمتگزاران خود، از یک سو در مقابل توطئه‏های دشمنان با بیداری و هوشیاری بایستند و از سوی دیگر، در عرصه‏ی کار و تلاش و افزایش بازدهی اقتصادی و بهره‏وری کارها و امور مربوطه، لحظه‏ای درنگ نکنند.
 
مقام معظم رهبری(مدظله العالی) با تدبیر، هوشیاری و احاطه بر تمامی مسایل راهبردی کشور، به شایستگی، سال جدید را سال جهاد اقتصادی نام‏گذاری فرمودند. جهاد اقتصادی زیبنده‏ترین نامی است که برای سال 1390 بایستی بکار برد، چرا که مسایل راهبردی کشور در ابعاد داخلی و خارجی، از جمله امور یاد شده، تلاش­هایی فراتر از یک مجموعه تلاش و کار طبیعی را می‏طلبد و واژه‏ی جهاد، که ناظر به جهد و کوشش مضاعف و مستمر و بهره‏گیری حداکثری از ظرفیت‏های سرشار انسانی، طبیعی و مادی می‏باشد، نکته‏ی کلیدی این نامگذاری است. تحقق جهاد اقتصادی و نفی بردن کشور از برکات آن، مستقیماً متوجه همدلی و همراهی تنگاتنگ مردم و مسؤولین کشور می‏باشد. انشاء الله مردم و مسؤولین کشور با حماسه‏سازی و رقم‏زدن یک جهاد همه جانبه‏ی اقتصادی، در راستای فرمایشات و رهمنودهای راهبردی مقام عظمای ولایت، همچون گذشته برگ زرین دیگری بر تاریخ این مرز و بوم افزوده و ضمن خنثی‏سازی توطئه‏های دشمنان، روند پیشرفت اقتصادی کشور را در همه‏ی ابعاد، با سرعت بیشتر تداوم بخشیده و بدین ترتیب آهنگ پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور را برای سال‏های آینده، پرشتاب‏تر و سهل‏تر خواهند نمود. *
 

*بیژن صفوی، رییس پژوهشکده‏ی وزارت اقتصاد و استاد دانشگاه



نظرات 0