محور : جهاد اقتصادی
سرمایه و اقتصاد عامل قوام، عزت، ایستایی و اقتدار یک جامعه است و اقتدار اقتصادی؛ اقتدار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به دنبال دارد و جامعه اسلامی باید از یک اقتصاد جامع، صحیح، کامل و پیشرو برخوردار باشد.
آیت الله عبدالنبی نمازی: نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال "جهاد اقتصادی" تعبیری بسیار کارشناسانه، حکیمانه و دقیق بود چرا که از نظر مبانی علمی، اقتصاد یکی از دو رکن مهم توحید است برخلاف تصوراتی که اسلام را یک آئین فردی و شخصی معرفی می کنند.
اسلام دین حکومتی نیست و باید گفت این دیدگاه یک تصور غلط و برداشت نادرست و غیر کارشناسانه از اسلام است که عده ای به خاطر جهالت و عده ای هم به خاطر غرض ورزی این حرف را می زنند؛ در حقیقت اسلام از دو رکن مادیت و معنویت تشکیل شده است، رکن معنویت اسلام مبدا و توحید است که همه انبیا و اولیا الهی برای این مساله آمده اند و مبنای حیات معنوی بشر و زندگی سعادتمند مبتنی بر معنویت است که مظهر آن در عبودیت و توحید تجلی می یابد؛ امور مادی و معاش رکن دیگر اسلام است و این دو رکن اگر به درستی در جامعه عملی شود، مردم در دنیا و آخرت سعادتمند می شوند.
تا زمانی که مسلمانان بر محور توحید حرکت کنند مقتدر و قائم هستند و مادامی که بندگی خدا را از دست بدهند ذلیل و ناتوان می شوند، بنابراین این دو رکن باید دست به دست هم دهند تا جامعه مقتدر باشد.
اگر معنویت در جامعه وجود داشته باشد، اما مسلمانان فقیر باشند فقر عامل ذلت آنها خواهد بود و جامعه فقیر به دلیل عجز از تامین مایحتاج خود وابسته و ذلیل می شود، چرا که در درون فقر وابستگی نهفته است و دین مبین اسلام شدیدا با فقر مخالف است.
در نظام اسلامی به معیشت و مدیریت اقتصادی عنایات ویژه ای شده است چنانچه در قرآن کریم نیز آیاتی درباره جایگاه اقتصاد و سرمایه وجود دارد که باید به آن توجه کنیم و امام علی (ع) نیز در این باره فرموده اند "اگر فقر در کسوت یک انسان در جامعه ظاهر میشد او را اعدام می کردم " که این مطلب بیانگر توجه جدی اسلام به امر معاش مردم است.
زمانی که فقر در سیمای یک جامعه بروز کند، آن جامعه با مشکلات زیادی مواجه می شود، از این رو مسلمانان نباید فقیر باشند بلکه باید از حداقل مایحتاج زندگی از جمله مسکن و مرکب برخوردار باشند.
سرمایه و اقتصاد به معنای صحیح کلمه، عامل قوام، عزت، ایستایی و اقتدار یک جامعه است و اقتدار اقتصادی، اقتدار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به دنبال دارد و جامعه اسلامی باید از یک اقتصاد جامع، صحیح، کامل و پیشرو برخوردار باشد.
رهبر معظم انقلاب با نامگذاری امسال به عنوان سال "جهاد اقتصادی" در حقیقت نشان دادند که دین مبین اسلام در زمینه های اقتصادی نیز دارای برنامه های کلان برای از بین بردن فقر در جامعه است.
تفکر جهاد اقتصادی یک امر مهم و حیاتی است که مسوولان فرهنگی، آموزگاران، دانشجویان، اساتید، فرهیختگان و اهل علم و روحانیون باید این ابتکار عمل و شعار ملی را کالبد شکافی کرده و آن را برای افکار عمومی تبیین کنند.
اگر امروز مردم ایران اسلامی می خواهند در دنیا استقلال داشته باشند، نباید در عرصه اقتصادی به دنیای خارج وابسته شوند و کارشناسان در نهادهای مهم اقتصادی مانند وزارت نفت، جهاد کشاورزی، گمرک، باید بیش از گذشته فعالیت کنند تا باعث اقتدار اسلام و نظام اسلامی شوند.
همه ملت نیز باید با کمک یکدیگر یک جهاد اقتصادی در کشور به پا کنیم تا ارزش پول ملی با ارزهای خارجی مانند دلار رقابت کند و همان طور که در سایر مسایل در منطقه حرف اول را می زنیم باید در عرصه اقتصادی نیز با همت مضاعف و کار مضاعف تحول بزرگی خلق کنیم.
بی شک محقق شدن "جهاد اقتصادی" در جامعه، تمام توطئه های دشمنان و معاندین نظام اسلامی را در بخش تحریم های اقتصادی خنثی و بی اثر می کند و مردم ایران اسلامی با پیروی و تبعیت از رهنمودهای ولایت مطلقه فقیه شهد شیرین استقلال اقتصادی را نیز خواهند چشید.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان، عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
منبع : خبرگزاری شبستان