محور : اقتصاد

صفارزاده پاريزي غلام رضا*
 * دانشگاه آزاد سيرجان
 
 در اولين برنامه توسعه اقتصادي - اجتماعي و فرهنگي کشور براي نخستين بار سياست واگذاري فعاليت هاي اقتصادي به بخش خصوصي مطرح شد. اندکي بعد اين سياست در چارچوب برنامه تعديل اقتصادي به اجرا در آمد و پس از چند سالي، از شدت اجراي آن کاسته شد. اما در سال هاي اخير به طول تلويحي يا به صراحت سخن از واگذاري فعاليت هاي اقتصادي به بخش خصوصي و ارايه طرح هاي براي واگذاري سهام شرکت هاي دولتي به ميان آمد که از نمونه هاي بارز آن مي توان به تشکيل سازمان خصوصي سازي به عنوان يکي از نکات برجسته قانون برنامه سوم توسعه اشاره نمود.
مقاله حاضر با مروري بر سياست خصوصي سازي و تحليل ساير جنبه هاي مرتبط با اين فرايند، سعي در ارزيابي عملکرد آن در برنامه هاي اول و دوم توسعه را دارد.
در اين مقاله، همچنين به بررسي عوامل مؤثر موفقيت کامل اجراي سياست خصوصي سازي پرداخته شده است. از جمله اين عوامل مي توان به عدم شفافيت قيمت گذاري، عدم ثبات اقتصادي، وجود قوانين دست و پاگير، ناکارايي بازار سرمايه، انقباضي عمل کردن بانک ها، عدم نگرش صحيح بخش خصوصي به بخش دولتي، و عملکرد نادرست برخي مجريان اشاره نمود. نهايتاً برخي از اين عوامل و نحوه تأثير آن بر سياست هاي خصوصي سازي بررسي گرديده است.

 



:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::





منبع : پژوهشنامه اقتصادي تابستان 1381; 2(2 (پیاپی 5)




 



نظرات 0