محور : اقتصاد اسلامي

موسايي ميثم*
 * گروه برنامه ريزي اجتماعي، دانشگاه تهران
 
 در اين مقاله رفتارهاي انفاق گونه مردم بهبهان بررسي شده است. منظور از انفاق، پرداخت هاي مالي واجب و مستحب به وسيله خانوارها به نيازمندان است و هدف تحقيق اين است که مشخص شود، در جامعه مورد مطالعه چند درصد از مردم انفاق مي کنند و چه اندازه به اين رفتار ديني اعتقاد دارند؟ هدف ديگر اين است که نشان دهد، آيا متغيرهاي زمينه اي که نقش مهمي در تعيين پايگاه اجتماعي افراد دارند (مانند درآمد و تحصيلات) با رفتارهاي انفاق گونه و اعتقاد به آن رابطه معنادار دارد، يا نه؟
روش مقاله در بخش نظري کتابخانه اي، در بخش مطالعات ميداني، توصيفي مقطعي بوده و جمع آوري اطلاعات به روش پرسشنامه صورت گرفته و در تجزيه و تحليل داده ها از روش هاي شناخته شده آمار توصيفي و استنباطي و براي مطالعه روابط معناداري از آماره کاي اسکوير استفاده شده است.
واحد تحليل سرپرست خانوار و تعداد نمونه ها 444 خانواده بوده که به صورت تصادفي ساده در سطح شهر بهبهان انتخاب شده اند. نتيجه ها، حاکي است که درصد قابل توجهي از جامعه مورد مطالعه، انفاق هاي واجب و مستحب را پرداخت مي کنند و انفاق هاي واجب و مستحب با درآمد و تحصيلات (متغيرهاي تعيين کننده پايگاه اجتماعي) رابطه معنادار دارند.
 
كليد واژه: بهبهان، انفاق، تامين اجتماعي، نوع دوستي و ماليات هاي اسلامي

 

 

» » » توجه : برای مشاهده متن کامل مقاله میتوانید به فصلنامه اقتصاد اسلامی 30 مراجعه نمایید .


نظرات 0