محور : اخبار جهاد اقتصادی
رئیس پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه می گوید: برای دستیابی به جهاد اقتصادی باید با یأس و ناامیدی خداحافظی کنیم و توپ را در زمین دیگری نیندازیم.
حجتالاسلام عبدالله حاج صادقی، رئیس پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه پیرامون راههای دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی به خبرنگار شبستان گفت: مقام معظم رهبری با تسلط کامل بر اوضاع کشور و انقلاب اسلامی در میان اولویتهای متعدد جهاد اقتصادی را به عنوان شعار و مبنای اقدامهای امسال کشور معرفی فرمودند.
وی با بیان اینکه روحیه جهادی و انقلابی یکی از راههای مهم دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی است، اظهار کرد: اول اینکه باور کنیم باید چنین کاری صورت بگیرد و از حد معمول نیز کار بیشتری انجام دهیم و معتقد باشیم که کار و تلاش ما در هر صحنهای به صورت جهادی در حفظ نظام و انقلاب نقش اساسی دارد، از دیگر راههای تحقق این شعار است.
حجتالاسلام حاج صادقی با اشاره به اینکه دستیابی به جهاد اقتصادی مستلزم شناخت ابعاد مختلف آن است که این ابعاد بیشتر متوجه مسئولان کشوری میشود، تصریح کرد: به عنوان مثال مجلس شورای اسلامی و قوه مقننه باید در بعد زیرساختهای کشور با قانونگذاریهای تسهیلکننده و یا اصلاح قوانینی که موجود هستند ولی میدان و فرصت را برای افراد اهل جهاد میبندند تلاش کرده و زمینه را به گونهای فراهم کنند که نه تنها حالت بازدارندگی برای جهاد اقتصادی نداشته باشند، بلکه زمینهساز فرصت و تحرک برای تلاش مردم باشند.
رئیس پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در تحقق جهاد اقتصادی این است که قوه مجریه با مبنا قرار دادن دو اصل عدالت و پیشرفت همان چیزی که مقام معظم رهبری از آنها به عنوان شعار و اصول دهه چهارم انقلاب یاد کردند سعی در اجرا و اصلاح زمینههایی داشته باشند که جلوی جهاد اقتصادی را برای مردم میگیرند.
وی اصلاح نظام بانکی و تقویتبخش خصوصی را از دیگر راههای تحقق جهاد اقتصادی برشمرد و افزود: ایجاد انگیزه برای افرادی که میتوانند در بخش خصوصی سرمایهگذاریهای سنگین داشته باشند، نقش مهمی در تحقق جهاد اقتصادی دارد.
حجتالاسلام حاج صادقی یادآور شد: در تحقق جهاد اقتصادی باید ضرورتها و اولویتها را شناخت، یعنی اینکه کجا بهتر است سرمایهگذاری شود و آنها در اولویت سایر سرمایهگذاریها قرار گیرد که در اینجا نقش قوه مجریه پررنگتر از سایر قوا است.
رئیس پژوهشکده تحقیقات اسلامی سپاه با بیان اینکه قوه قضاییه تضمینکننده عدالت اقتصادی در جامعه است، افزود: عدالت اقتصادی انگیزهدهنده جهاد اقتصادی در جامعه است و قوه قضاییه بر اساس حکام شرعی و قوانین خود باید با باندهای مفاسد اقتصادی و جریانهای فسادانگیز اقتصادی با قاطعیت برخورد کنند و زمینه را برای کسانی که در راستای ایجاد فساد در جامعه هستند ناامن و برای افراد عامل اقدامهای اقتصادی امن کنند.
حجتالاسلام حاج صادقی گفت: توپ را در میدان دیگری انداختن نیز یکی از موانع دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی است یعنی اینکه هر کسی دیگری را مسئول در امور اقتصادی بدانند در صورتی که اینگونه نیست و باید به صورت همگانی مشارکت کنیم.
وی اظهار کرد: برای تحقق جهاد اقتصادی باید همه افراد جامعه همت فوقالعاده داشته باشند. ممکن است مسئولان گرایشهای سیاسی مختلفی داشته باشند ولی در بحث مسایل جهاد اقتصادی نباید نقش داشته باشند بلکه همه باید با احساس مسئولیت و وظیفه در تحقق جهاد اقتصادی مشارکت داشته باشند.
حجتالاسلام حاج صادقی اضافه کرد: مردم و مسئولان نباید به این مسئله نگاه کنند که این کار برای من چقدر منفعت دارد و چقدر حقوق میگیرند، بلکه جهاد اقتصادی یعنی اینکه چقدر میتوانم، چقدر قدرت دارم و وظیفه من در قبال شکوفایی اقتصادی جامعه چقدر است.
رئیس پژوهشکده تحقیقات علمی سپاه با اشاره به موانع دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی خاطرنشان کرد: یأس و ناامیدی یکی از موانع تحقق جهاد اقتصادی است، ما نباید به دلیل مشکلات و دشواریهای موجود در کشور دچار یأس و ناامیدی در انجام امور اقتصادی کشور شویم بلکه باید با اعتماد به نفس کامل پیش برویم.
وی خودمحوری، انفعال در برابر دشمن و مشغول شدن به امور فرعی و احساسی و بازماندن از امور اصلی و جهادی را از جمله موانع دستیابی به تحقق جهاد اقتصادی عنوان کرد و افزود: ما نباید به افرادی که به دنبال ضربه زدن به ما هستند، بازی کنیم.
منبع : خبرگزاری شبستان