تاريخ : سه شنبه 27 اردیبهشت 1390  | 7:26 AM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد

متناسب با روند رشد و توسعه دانش، پیشرفت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، روز به‌روز نمایان‌تر می‌شود به نحوی که امروزه منشأ تمام تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دنیا دانش بشری است. در میان رشته‌های مختلف علمی، علوم انسانی به لحاظ پیچیدگی‌های خاص خود از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در حوزه علوم انسانی، علم اقتصاد یکی از پیچیده‌ترین، وسیع‌ترین و مهم‌ترین علومی است که امروزه در تمام برنامه‌های توسعه‌ای کشورها نقش محوری دارد. این‌اهمیت تا حدی است که می‌توان گفت درونی کردن عقلانیت اقتصادی در برنامه‌های تحول‌ساز اقتصاد کشورها، یک کار بسیار سخت است، چرا که به لحاظ ویژگی‌های ذاتی علم اقتصاد که هر متغیر آن به چندین متغیر کمی و کیفی دیگر مرتبط بوده و ضمن تأثیر‌گذاری از آنها تأثیرپذیر می‌باشد، قلمرو زمانی، مکانی و محیطی آن در واقع، پهنه جهانی است و به عبارت دیگر قلمرو فعالیت یک اقتصاددان بسیار فراتر از آزمایشگاه‌ها در ابعاد محدود و کمی است. کشور عزیزمان، ایران اسلامی نیز در سال‌های اخیر شاهد تحولات عظیمی در راستای پیاده‌سازی بزرگ‌ترین طرح تحول اقتصادی بوده است؛ طرحی کاملاً کارشناسی شده و در عین حال جسورانه که با به‌کارگیری کارشناسان برجسته اقتصادی کشور و مطرح در سطح جهانی، در تلاش است تا مهم‌ترین قدم اساسی در اقتصاد کشور را که همانا هدفمندسازی یارانه‌هاست، پیاده کند. کشور عزیزمان ارزنده این است که دائماً اقتصادش پایش شود تا در مسیر آرمان‌های مقدس انقلاب اسلامی و توسعه همه‌جانبه پیشتاز باشد. از این‌رو وظیفه هر کارشناس، بخصوص کارشناس اقتصادی است تا نقش خود را برای اعتلای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه‌اش ایفا کند. کشور ما در روند تحولات غرورآفرین خود و در بستر نورانی ارزش‌های انقلاب اسلامی، با انباشت دانش اقتصادی از ذخایر علمی این رشته مهم بهره‌مند بوده است. همچنان‌که اشاره شد، هم به لحاظ اهمیت این رشته علمی و هم نقش پررنگ ‌ذخیره دانش نظری و تجربی آن در برنامه‌های عملیاتی اقتصاد کشور از یک‌سو و از سوی دیگر این‌که سال‌های مدیدی است شاهد برگزاری کنگره‌های مختلف جهت معرفی متخصصان و عالمان امر در رشته‌های مختلف علمی و ارائه آخرین دستاوردهای علمی/ دانشگاهی در شکستن مرزهای دانش آن علم و همچنین تجلیل از دست‌اندرکاران آن رشته در پیشبرد وظایف محوله و ایفای نقش مؤثر در اعتلای کیفیت جامعه بشری بخصوص جامعه متعلق به خود هستیم. لذا جا دارد از عالمان رشته اقتصاد که در واقع، تحولات اقتصادی کشور جوهره خود را از قلم ایشان گرفته است، به نحو شایسته‌ای قدردانی شود. این تقدیر و تجلیل بایستی از سازوکاری برخوردار باشد که رهنمود‌های مقام معظم رهبری‌(مدظله‌العالی) مبنی بر «ضرورت تبدیل علم و پژوهش به یک باور عمومی» را عملیاتی کند. این مهم ایجاب می‌نمایدکه فرایند مذکور استمرار داشته و به صورت ادواری و با سازوکار تعریف شده، اجرا شود. لذا وزارت اقتصاد در نظر دارد برای اولین بار در تاریخ اقتصادی ایران چنین اقدام بسیار مهمی را همت گمارد. هدف از برگزاری این کنگره ملی حول دو محور ذیل تعریف می‌شود:

1.      طرح چالش‌های اساسی و مسائل موضوعه در حوزه علم اقتصاد و ارائه راه‌کارهای عملی برای تصریح بهره‌مندی بهینه از این علم و نیز مقابله با نوسانات اقتصادی از طریق جمع‌بندی نقطه نظرات کارشناسان برجسته اقتصادی کشور و...

2.      تجلیل از صاحب‌نظران اقتصادی کشور، که در راستای اعتلای سطح دانش نظری، اعتلای سطح آموزشی و اعتلای سطح تحلیلی و شکستن مرزهای دانش و تصمیم‌سازی‌های اساسی و برنامه‌ریزی اقتصادی کشور قدم برداشته‌اند. در این میان نیز لازم است بدانید نقش دولت، اثبات توجه عظیم خود بر سرمایه‌های انسانی این رشته می‌باشد.




:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf  ::


منيع : پژوهشکده امور اقتصادی



نظرات 0