محور : جهاد اقتصادی
۱- رهبر انقلاب: جهاد اقتصادی به معنای مبارزه اقتصادی است. علاج، برگشتن و تکیه کردن به خود است
بخشی از بیانات رهبری چند درباره مفهوم “جهاد اقتصادی” در جمع مردم و کارکنان صنعت نفت عسلویه- ۱۳۹۰/۰۱/۰۸
جهاد اقتصادى، صرفاً تلاش اقتصادى نیست. جهاد یک بارِ معنائى ویژهاى دارد. هر تلاشى را نمیشود گفت جهاد. در جهاد، حضور و رویاروئى با دشمن، مفروض است. انسان یک تلاشى میکند، دشمنى در مقابل او نیست؛ این جهاد نیست. اما یک وقت شما میخواهید یک تلاشى را انجام دهید، که بخصوص یک دشمنى سینه به سینهى شما ایستاده است؛ این میشود جهاد. ممکن است یک وقت این جهاد به شکل قتال باشد، ممکن است جهاد مالى باشد، ممکن است جهاد علمى باشد، ممکن است جهاد فنى باشد؛ همهى اینها جهاد است؛ انواع و اقسام جهاد و مبارزه است. اگر بخواهیم در ادبیاتِ امروز ما براى «جهاد» معادلى پیدا کنیم، میشود «مبارزه». جهاد اقتصادى، یعنى مبارزهى اقتصادى؛
شما وقتى نگاه میکنید، مىبینید همهى کسانى که از پیشرفت ملت ایران ناراضىاند، آنجا در مواجههى با ملت ایران جمع شدهاند، متراکم شدهاند؛ آن طرف را کمک کنند و هرچه میتوانند، در کار این طرف کارشکنى کنند. این، معناى جهاد و مبارزه را نشان میدهد؛ اینکه انسان در مقابل خود، دشمنىِ دشمن و خصم را احساس کند. هر یک قدمى که شما در این کار و امثال این کار پیش بروید، دشمن را عصبانى میکند، ناراحت میکند؛ هرچه هم بتوانند، کارشکنى میکنند. هرچه شما براى این پیشرفت احتیاج داشته باشید، آنها سعى میکنند بر روى آن متمرکز شوند و دسترسى شما به آن را مشکل کنند، دشوار کنند؛
علاج چیست؟ علاج، برگشتن و تکیه کردن به خود؛ استمداد از توانائىهاى خود؛ این چشمهى جوشان تمام نشدنى ارادهى انسانى و استعدادى که بحمداللَّه در ایران عزیز ما، در مردم ما، در نسل جوان ما وجود دارد؛
۲- رئیس اتاق بازرگانی تهران: برای جهاد اقتصادی باید دیوارها را برداشت(!). باید بخش خصوصی را تقویت کرد
خشی از اظهارات یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران درباره جهاد اقتصادی- گفتگو با خبرگزاری فارس ۱۳۹۰/۰۱/۰۸
افسران عملیاتی جهاد اقتصادی فعالان اقتصادی و تشکلها هستند که باید احساس وظیفه کنند، امروز روز هنرنمایی تشکلها و خبرگان اقتصادی و انجام وظیفه همه فعالان اقتصادی است. امروز اتاق بازرگانی بزرگترین وظیفه تاریخی را دارد و اگر نتواند از پس این کار بر نیاید به تاریخ بدهکار است،اتاق بازرگانی امروز قانوناً در تمام مراجع تصمیمگیری حضور دارد.
آل اسحاق با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در مشهد گفت: باید بخش خصوصی را توانمند کنیم، این شانهها با ماشاالله تقویت نمیشود و نیازمند پشتیبانی قانونی فضاسازی، عملیاتی و امکانات مالی است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: زمینه مشارکتها باید به گونهای باشد که بخش خصوصی بتواند در سرمایهگذاریهای مشترک و در شرکتهای مشترک حضور داشته باشد.بخش دولتی نباید شروع به سرمایهگذاری کند و در واگذاریها بخش خصوصی واقعی وارد صحنه شود.
آلاسحاق گفت: این جهاد بزرگ اتفاق نمیافتد مگر اینکه یک وجدان و عزم ملی وجود داشته باشد،در این فضاسازی رسانهها نقش تعیینکنندهای دارند و بدون رسانهها این فضاسازی امکان ندارد.
وی افزود: در سیر تکاملی و روند تاریخی ملت ایران همواره مقاوم و مبارز بودهاند و ما میتوانیم در تاریخ جهان، اسلام و ایران خودنمایی کنیم، لذا امروز نوبت اقتصادیون است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: نگاه به اقتصاد باید جهانی باشد، تولیدات براساس نیازهای منطقه و جهان باشد و از فناوریهای جهانی استفاده کنیم اما این اتفاقات با توجه به اقتضائات داخلی شکل گیرد.
وی افزود: برای رسیدن به یک اقتصاد درونزا و بروننگر الزاماتی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها سیاستهای خارجی کشور است که باید با حوزه اقتصادی کشور همراه باشد. ما باید در تمام پیمانهای اقتصادی منطقه و جهان حضور داشته باشیم و باید یک استراتژی تجاری، فعال تهاجمی داشته باشیم، امروز زمان هجمه است و نه زمان دفاع کردن.
آلاسحاق گفت: اگر بخواهیم در صحنههای بینالمللی حضور داشته باشیم باید تدبیر، استانداردها و تعاملات لازم با جهان را داشته باشیم باید بتوانیم با تمام کشورهای همگن خودمان شریک باشیم و تعامل داشته باشیم، ما نمیتوانیم بگوییم هر چه هست خودمان تولید میکنیم ما باید با منطقه و جهان تعامل ارگانیک داشته باشیم. هیچ کشوری به تنهایی نمیتواند مسیر رشد را طی کند تعامل با کشورهای دیگر جهان باید براساس یک قائده برد ـ برد باشد و استراتژی صادرات محور حتماً باید این الزامات را داشته باشد.
آلاسحاق گفت: اگر قرار است جهاد کنیم و به اهدافمان برسیم و رشد ۸ درصدی داشته باشیم، باید استراتژی تجاری جدید برای اقتصاد داشته باشیم. باید دیدگاهمان نسبت به تجارت متحول شود. تاکنون نگاهمان به تجارت حاشیهایی بوده است و فکر میکردیم که بازرگانی و تجارت مولد نیست، ارزش افزوده ندارد اما کاملاً برعکس است و امروز تجارت محور توسعه جهانی است.
رشد توسعه تجاری نسبت به تولید چندین برابر بالاتر است، امروز کشورهای پیشرفته عمده تلاشهایشان در حوزه تجاری است لذا لازم است تا ما نیز در حوزه تجارت یک تغییر استراتژی داشته باشیم.
وی افزود: اگر میخواهیم جهاد اقتصادی شکل گیرد باید ایران محور پیمانهای اقتصادی شود و همکاری منطقهای رشد پیدا کند، باید دیوارها را برداشت و پیمانهای منطقهای را با حفظ منافع ملی توسعه داد
منبع : جنبش عدالت خواه دانشجویی