تاريخ : سه شنبه 27 اردیبهشت 1390  | 11:16 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : امام (ره) و اقتصاد

خطاب به دانشجویان: … اسلام برخلاف ادعاهای کاذب مکاتب دیگر ‌که ‌سران آن همیشه گفته‌اند و عمل نکرده‌اند … با آغوش باز ‌از شما استقبال می‌کنیم و به شما خدمت می‌کنیم… اسلام برای نجات مستضعفین آمده ‌است[۱]… .

… ما همه مکلفیم و بتوانیم تکلیفمان را ادا کنیم در مقابل خدای تبارک و تعالی و در مقابل ملت مسلمان، و بتوانیم ‌این مقدار ‌از قدرتی ‌که داریم صرف کنیم در راه خدای تبارک و تعالی برای نجات بندگان خدای تبارک و تعالی، نجات مستضعفین[۲]… .

… طبقات مختلف به طبقات پایین ظلم نکنند. باید حق فقرا، حق مستمندان داده بشود. تمام اینها در جمهوری­اسلا‌می باید عمل بشود.

و ملت وظیفه دارد ‌که در جمهوری اسلا‌می پشتیبانی ‌از دولت‌ها بکند ‌که به خدمت ملت هستند. اگر دولتی را دید ‌که خلاف می‌کند، ملت باید تودهنی به او بزند. اگر چنانچه دستگاه جابری را دید ‌که می‌خواهد به آنها ظلم کند، باید شکایت ‌از او بکنند و دادگاه‌ها باید دادخواهی بکنند؛ و اگر نکردند خود ملت باید دادخواهی بکند، برود توی دهن آنها بزند. در جمهوری اسلا‌می ظلم نیست. در جمهوری اسلا‌می این طور مسائلی ‌که زورگویی باشد نیست. فقیر و غنی؛ نمی‌تواند طبقه غنی بر طبقه فقیر زور بگوید، نمی‌تواند استثمار کند، نمی‌تواند آنها را با اجر کم وادار به عملهای زیاد بکند. باید مسائل اسلا‌می حل بشود در اینجا و پیاده بشود. باید مستضعفین را حمایت بکنند، باید مستضعفین تقویت بشوند؛ زیرورو بشوند مستکبر باید مستضعف بشود و مستضعف باید مستکبر بشود.  نه مستکبر به آن معنی بلکه باید همه با ‌هم برادروار در ‌این دنیا ـ در ‌این مملکت ـ همه با ‌هم باشند. و من به همه اقشار ملت ـ به تمام ـ عرض می‌کنم ‌که در اسلام هیچ امتیازی بین اشخاص غنی و غیر غنی، اشخاص سفید و سیاه، اشخاص (و) گروه‌های مختلف، سنی و شیعه، عرب و عجم، و ترک و غیر ترک ـ به هیچ وجه ـ امتیازی ندارند.  قرآن کریم امتیاز را به عدالت و به تقوا دانسته ‌است… اسلام آن قدری ‌که در فکر مستمندان ‌است در فکر دیگران نیست[۳]… .

… ما انشاء الله بعد ‌از اینکه بتوانیم استقرار بدهیم جمهوری اسلا‌می را، اسلام در فکر کارمندان و در فکر کارگران و در فکر مستضعفین بیشتر ‌است تا فکر دیگری[۴]…. .

… آنهایی ‌که امروز برای استفاده نامشروع می‌خواهند سر ‌این سفره بنشینند کجا بودند آن روز ‌که مستضعفین خون خود را می‌دادند؟ یا در بیغوله‌ها بودند و یا در خارج. ‌این مستضعفینند ‌که نهضت ما را به پیش بردند؛ اینها هستند ‌که خون خود را ریختند. جوانان دانشگاهی، جوانان مدارس قدیم، جوانان بازاری، عشایر محترم، ‌این طبقه بودند ‌که با قیام خود رژیم منحوس را عقب نشاندند و دست نفت‌خواران مفتخوار را قطع کردند[۵]… .

… اینها باید خودشان را عوض کنند. ‌این ‌سران کشورهایی ‌که با ملت‌هایشان آن طور رفتار می‌کنند، با مستضعفین جهان آن طور رفتار می‌کنند، اینها باید افکارشان را عوض بکنند. ‌این افکار دیگر در دنیا خریدار ندارد. ‌این مال یک زمانی بود ‌که آن وقت باز ‌مردم بیدار نشده بودند… آنها ‌هم خودشان را می‌بینند و یک دسته ‌که اقلیتی هستند و به آنها چسبیده‌اند برای منافعشان. ملت خودشان را نمی‌بینند. اصلاً توجه ندارند ‌که ملت ‌هم یک چیزی ‌است. و لهذا برخلاف موازین اسلا‌می، برخلاف موازین عدل و انصاف، هر چه ظلم می‌توانند به ‌این مستضعفین می‌کنند[۶]… .

… شما ‌این انقلاب را به ثمر رساندید و گروه‌هایی ‌که در سرتاسر ‌این کشور ‌این انقلاب را به ثمر رساندند، همان زن و مرد محروم (بودند) و همان‌هایی ‌که مستضعف هستند و کاخ‌نشین‌ها آنها را استضعاف می‌کنند و اینها ثابت کردند ‌که کاخ‌نشین‌ها هستند ‌که ضعیفند و پوسیده‌اند و برای ‌این ملت هیچ کاری نکرده‌اند و نخواهند کرد. ‌این دانشگاه بود، جوان‌های دانشگاه ‌که آنها ‌هم ‌از محرومین و مستضعفینند و ‌این طبقه محروم جامعه بود‌که ‌از همه رفاه‌ها محروم بود، لکن قلبش مملو ‌از عشق به اسلام و ایمان بود و با آن عشق و با آن ایمان ‌این حرکت را دنبال کرد و شهید داد و در مقابلش چیزی مطالبه نکرد[۷]… .

… چه هیچ علاجی بالاتر و والاتر ‌از آن نیست ‌که ملت در سرتاسر کشور در کارهایی ‌که محول به اوست برطبق ضوابط اسلا‌می و قانون اساسی انجام دهد؛ و در تعیین رئیس جمهور و وکلای مجلس با طبقه تحصیل‌کرده متعهد و روشنفکر با اطلاع ‌از مجاری امور و غیر وابسته به کشورهای قدرتمند استثمارگر و اشتهار به تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلا‌می مشورت کرده، و با علما و روحانیون با تقوا و متعهد به جمهوری اسلا‌می نیز مشورت نموده؛ و توجه داشته باشند رئیس جمهور و وکلای مجلس ‌از طبقه‌ای باشند؛ ‌که محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشند، نه ‌از سرمایه‌داران و زمینخواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذات و شهوات ‌که تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنگان را نمی‌توانند بفهمند[۸]… .

… آنها ‌که تصور می‌کنند مبارزه در راه استقلال و آزادی مستضعفین و محرومان جهان با سرمایه‌داری و رفاه‌طلبی منافات ندارد با الفبای مبارزه بیگانه‌اند. و آنهایی ‌هم ‌که تصور می‌کنند سرمایه‌داران و مرفهان بی‌درد با نصیحت و پند و اندرز متنبه می‌شوند و به مبارزان راه آزادی پیوسته و یا به آنان کمک می‌کنند آب در هاون می‌کوبند. بحث مبارزه و رفاه و سرمایه، بحث قیام و راحت‌طلبی، بحث دنیاخواهی و آخرت‌جویی دو مقوله‌ای ‌است ‌که هرگز با ‌هم جمع نمی‌شوند. و تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند ‌که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بی‌بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعی انقلاب‌ها هستند. ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورتی ‌که ممکن ‌است خط اصولی دفاع ‌از مستضعفین را حفظ کنیم[۹]… .

… از آنچه در نظر شرع حرام و آنچه برخلاف مسیر ملت و کشور اسلا‌می و مخالف با حیثیت جمهوری اسلا‌می ‌است به طور قاطع اگر جلوگیری نشود، همه مسؤول می‌باشند.

و ‌مردم و جوانان حزب اللهی اگر برخورد به یکی ‌از امور مذکور نمودند به دستگاه‌های مربوطه رجوع کنند و اگر آنان کوتاهی نمودند، خودشان مکلف به جلوگیری هستند[۱۰]… .

… جنگ ما جنگ پابرهنگی علیه خوشگذرانی های مرفهین و حاکمان بی درد کشورهای اسلامی است .این جنگ سلاح نمی شناسد این جنگ محصور در مرز و بوم نیست این جنگ خانه و کاشانه و شکست و تلخی کمبود و فقر و گرسنگی نمی داند.این جنگ جنگ اعتقاد است جنگ ارزشهای اعتقادی و انقلابی علیه دنیای کثیف پول و زور و خوشگذرانی است جنگ ما جنگ قداست و عزت و شرف و استقامت علیه نامردی هاست[۱۱]… .

… یکی از مسائل مهمی که به عهده علما و فقها و روحانیت است مقابله جدی با دو فرهنگ ظالمانه و منحط  اقتصادی شرق و غرب  و مبارزه با سیاستهای اقتصادی سرمایه داری و اشتراکی است[۱۲]… .



[۱] ۴/۸/۵۷
[۲] ۲/۹/۵۷
[۳] ۱۲/۱/۵۸
[۴] ۲۷/۱/۵۸
[۵] ۲۶/۲/۵۸
[۶] ۲۹/۸/۵۸
[۷] ۱۶/۱/۶۰
[۸] ۱۵/۳/۶۸
[۹] ۲۹/۴/۶۷
[۱۰] ۱۵/۳/۶۸- وصیت نامه سیاسی الهی امام (ره)
[۱۱] صحیفه امام ج۲۱/ص۶۸
[۱۲] صحیفه امام ج۲۰/ص۳۳۹
 

منبع : جنبش عدالت خواه دانشجویی



نظرات 0