تاريخ : جمعه 30 اردیبهشت 1390  | 5:53 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اهل بیت (ع) و مسائل اقتصادی       گردآورنده : نویسنده وبلاگ

رسول اكرم (ص) ميفرمود:
ما من مسلم يغرس غرسا او يزرع زرعا فيأكل منه انسان او طير او بهيمة الّا كانت له به صدقة
 (2) مسلمانى كه درختى غرس يا زراعتى سبز نمايد مردم و طيور و چرندگان از آن بخورند اجر صدقه دارد.
ان قامت السّاعة و في يد احدكم الفسيلة فان استطاع ان لا تقوم السّاعة حتّى يغرسها فليغرسها. «2»
 (3) اگر ساعت انقراض عالم و بهم ريختن منظومه شمسى برسد يكى از شما نهال درختى در دست داريد چنانچه بقدر كاشتن آن فرصت است آن را بكاريد يعنى فكر انقراض عالم شما را از اين عمل شريف باز ندارد على (ع) ميفرمود:
نعم المال النّخل من باعها فلم يخلف مكانها فانّ ثمنها بمنزلة رماد على رأس شاهقة اشتدّت به الرّيح في يوم عاصف.
 (1) كسى كه درختى را بفروشد و بجاى آن نهالى غرس نكند پول آن درخت مانند خاكسترى است كه در برابر طوفان بر باد رفته باشد.
عن علىّ عليه السّلام ... فقوله تعالى هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فِيها فاعلمنا سبحانه انّه قد امرهم بالعمارة ليكون ذلك سببا لمعايشهم بما يخرج من الارض من الحبّ و الثّمرات و ما شاكل ذلك ممّا جعله اللَّه تعالى معايش للخلق. «1»
 (2) على عليه السّلام در تفسير آيه هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فِيها فرموده: كه خداوند بمردم امر كرده است زمين را با كشاورزى آباد سازند تا بدين وسيله خوراكشان از غلّات و حبوبات و ميوه‏ها و ساير روئيدنيها تأمين گردد و در آسايش زندگى كنند.
عن ابى جعفر عليه السّلام: خير الاعمال زرع يزرعه فيأكل منه البرّ و الفاجر. «2»
 (3) امام باقر عليه السّلام فرموده: بهترين كارها زراعت است كه نفعش عايد عموم مى‏شود و از محصول آن نيكوكاران و بدكاران ارتزاق ميكنند.
عن الصّادق عليه السّلام قال: كنوز اللَّه في ارضه و ما في الاعمال شى‏ء احبّ الى اللَّه من الزّراعة و ما بعث اللَّه نبيّا الّا زارعا الّا ادريس (ع) فانّه كان خيّاطا. «1»
 (1) امام صادق عليه السّلام فرمود: گنجهاى الهى در زمين نهفته است و هيچ كارى نزد خداوند محبوبتر از زراعت نيست، تمام پيامبران خدا كشاورز بودند جز ادريس كه كارش دوزندگى بود.
عن ابى عبد اللَّه عليه السّلام قال: ازرعوا و اغرسوا و اللَّه ما عمل النّاس عملا احلّ و لا اطيب منه و اللَّه ليزرعنّ الزّرع و ليغرسنّ الغرس بعد خروج الدّجّال. «2»
 (2) امام صادق عليه السّلام فرمود: زراعت كنيد و درخت بكاريد بخدا قسم هيچ عملى مباح‏تر و پاكيزه‏تر از آن نيست «از اين نظر كه كشاورزى و درختكارى يك امر ضرورى در تغذيه و حيات بشر است و گذشت زمان آن را از ميان نخواهد برد». در آخر حديث امام صادق قسم ياد كرد كه در آخر زمان نيز مردم زراعت مى‏كنند و درخت مى‏نشانند.
على (ع) ميفرمود:
من وجد ماء و ترابا ثمّ افتقر فابعده اللَّه «3»
 (3) كسى كه آب و خاك يعنى نيروى طبيعى در اختيار دارد و نيروى انسانى خود را براى بهره‏بردارى بكار نمى‏بندد و با فقر و گدائى ميگذراند نفرين و لعنت بر او باد.
قال النّبىّ صلّى اللَّه عليه و آله: اكرموا الخبز فانّه قد عمل فيه ما بين العرش الى الارض و ما فيها من كثير من خلقه. «1»
 (1) رسول اكرم (ص) فرمود: نان را كه فراورده كشاورزى است عزيز داريد چه آنكه عوامل سماوى و ارضى و بسيارى از آفريده‏هاى الهى در ايجاد آن مؤثّر بوده‏اند.

 

منبع  : الحديت-روايات تربيتى، ج‏1



نظرات 0