محور : اقتصاد ایران
شهرستاني حميد,بيدآباد بيژن,ثوابي اصل فرهاد
الگوي مارکوويتز در تعيين سهم هر يک از سهام در سبد دارايي، بر مبناي انتخاب بهينه سهام جهت حداکثر نمودن درآمد انتظاري سبد استوار مي باشد.
از طرفي تنها به دليل توجه ويژه به مفهوم ريسک کل به مرز کارايي دست مي يابد که مسلما سهم بخش ريسک غير سيستماتيک آن که بازار براي آن پاداشي را در نظر نمي گيرد الزاما در سطح حداقل خود نمي باشد.
از طرف ديگر الگوي پيشنهادي شارپ با برخي مفروضات ساده کننده به مرز کاراي جديدي دست مي يابد که اگرچه در آن به مفهوم ريسک سيستماتيک توجه شده است، اما ضعف اساسي آن به کارگيري پرتفوليوي بازار توسط سرمايه گذاران در هنگام سرمايه گذاري مي باشد.
در اين مقاله از طريق ترکيب نظريات مارکوويتز و شارپ و پيشنهاد مدلي جديد الگوي جامع تري را معرفي مي نماييم که نه تنها نسبت به مرز سنتي مارکوويتز کاراتر بوده، بلکه ضعف موجود در الگوي پيشنهادي شارپ را برطرف مي نمايد.
برتري نظريه پيشنهادي نسبت به مدل سنتي مارکوويتز و شارپ به لحاظ نظري از طريق توجه به ريسک غير سيستماتيک و حذف برخي مفروضات مدل سنتي شارپ و در انتها از طريق عملي با يافتن سبد بهينه سهام شرکت هاي بزرگ سيمان بورس تهران تاييد مي گردد.
كليد واژه: خط بازار سرمايه، مرز کاراي ميانگين، واريانس جديد، مدل قيمت گذاري دارايي هاي سرمايه اي، ريسک سيستماتيک، ريسک غير سيستماتيک
:: مشاهده متن کامل مقاله در قالب فرمت pdf ::
منيع : پژوهشهاي اقتصادي- شماره 2 تابستان 1389