« انَّ اللهَ يأمُرُكم أن تؤدّوا الاماناتِ الي اهلها و اذا حكمتم بين الناس ان تحكموا بالعدل إنَّ اللهَ نِعمّا يَعِظكم به إن الله كانَ سميعاً بصيرا» (1)
«همانا خداوند فرمانتان ميدهد كه امانتها را به صاحبانشان بدهيد و هرگاه ميان مردم داوري كرديد به عدل حكم كنيد، چه نيك است آنچه كه خداوند شما را بدان پند ميدهد، بيگمان خداوند شنواي بيناست»
امانتداري و رفتار عادلانه و دور از تبعيض از نشانههاي مهم ايمان است. چنانكه خيانت به امانت، علامت نفاق است.
در حديث آمده؛
«به ركوع و سجود طولاني افراد نگاه نكنيد، بلكه به راستگويي و امانتداري آنان بنگريد.» (2)
معناي «عدل» اين است كه هر چيز سرجاي خودش قرار بگيرد، امروز اسلام، قرآن و نظام اسلامي و پستها و مسؤوليتهاي نظام كه بواسطه خون هزاران شهيد و معلول به دست ما رسيده بزرگترين امانت الهي است كه به حكم ايمان و عدالتخواهي و امانتداري بر ما واجب است كه از آنها حفاظت و پاسداري نماييم. اين امانت الهي را در جاي خود و به اهلش بسپاريم و نگذاريم كه به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد.
لازمه تشكيل نظام و حكومت الهي سپردن مسئوليتها به اهلش ميباشد و سپردن امور به كاردانان از مصاديق ايمان و عمل صالح شمرده شدهاست. چون هر امانتي صاحبي، و هر كس لياقت و استعداد كار و مقامي را دارد. خداوند ما را بر اين امر مهم هم فرمان داده و هم موعظه فرموده است.
آري مسئله انتخابات و انتخاب كه هميشه از ويژگي خاصي برخوردار ميباشد، شناختن صالحان، و واگذاري امانت به آنهاست. كه انجام اين فرمان الهي و پرداختن به اين امر مهم آگاهي، هشياري، عدالتخواهي، پشتكار، مقاومت و حضور امت در صحنه را، طلب ميكند.
اميرمؤمنان علي در اينباره ميفرمايد؛
«فليست تصلح الرعيه الا بصلاح الولاة و لا تصلح الولاة الا باستقامة الرعيه» (3)
«يك كشور اصلاح نميشود مگر اينكه كارگزاران، زمامداران و مسئولينش صالح باشند و آنها اصلاح نميشوند مگر به استقامت و پشتكار مردم.»
پس انتخاب و انتخابات امتحان بزرگي براي امت در تعيين سرنوشت خويش است. كه با انتخاب افراد مؤمن، لايق، صالح، كارآمد، كاردان و خدمتگزار به كشور، امور اصلاح و باعث جلب رضايت و رحمت و پاداش نيكوي الهي خواهد گرديد. و در خدمتگذاري، اعمال نيك و صالح آنها، و در پاداش اخروي شريك، در غير اينصورت در پيشگاه الهي مسئول و به يقين در فساد و خيانتهاي روي كارآمدن افراد ناصالح و نالايق شريك خواهيم بود.
بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، امام خميني ميفرمايد:
«وصيت اينجانب به ملت در حال و آينده اين است كه با اراده مصمم خود به احكام اسلام و مصالح كشور، در تمام انتخابات چه انتخاب رئيس جمهور و چه انتخاب خبرگان و وكلاي مجلس در صحنه باشند و افرادي كه داراي تعهد به اسلام و جمهوري اسلامي كه غالباً بين متوسطين جامعه و محرومين ميباشند و غير منحرف از صراط مستقيم و بدون گرايش به غرب و شرق و مكتبهاي انحرافي و اشخاص تحصيلكرده و مطلع بر مسائل روز و سياستهاي اسلامي را انتخاب كنند.»
- رهبر حكيم و فرزانه انقلاب هم در اين رابطه ميفرمايند:
«مهمترين مسئله حضور پرشور، سالم و قوي مردم در انتخابات است. كساني ميتوانند وارد صحنه رقابت شوند كه به اسلام و نظام اسلامي و قانون اساسي و امام معتقد باشند. افرادي باتقوا، طرفدار محرومين، مخالف عملي با فساد بهخصوص فساد مالي و اقتصادي، توانمند، بااخلاص و عالم حضور داشته باشند.
بنابراين توجه و عمل به چند مهم وظيفه ما ميباشد:
الف) حضور آگاهانه و مخلصانه،گسترده و جدي.
ب) عمل به وظيفه و فرمان الهي.
ج) شناساندن و آگاهي دادن به ديگران با رعايت اصول ديني، اخلاقي و اجتماعي.
د) پرهيز از فتنهها، شايعه پراكنيها، تنشها و جنجالهاي بيهوده و صفشكني و اختلافافكني.
هـ) مراقبت از افتادن به دامها، نقشهها، شعارهاي فريبنده و دروغين منافقان و دشمنان اسلام و انقلاب و كشور.
نوشتاري كه پيش روي شما خواننده عزيز و گرامي است آموزههايي است از آيات و روايات براي بهترين انتخاب (اخلاقانتخاباتي) و انتخاببهترين (انتخاباصلح). كه اميدوارم مورد رضاي خداوند و توجه مصلح كل، عدالتگستر جهان امام زمان و استفاده شما قرار گيرد.
قبلاً از همهي عزيزاني كه اينجانب را از نظرات خود بهرهمند نمايند تشكّر ميكنم.
«و ما توفيقي الّا بالله عليه توكلت و اليه انيب»
مصادف با ايام شهادت حضرت جوادالائمه
22/10/83
محمد موحدي نژاد
تهران
1- نساء /58
2- اصول كافي 2/105
3- نهجالبلاغه / خطبه 216