فصل 5: معيارهاي بهترين در قانون
مطابق اصل شصت وهفتم قانون اساسي رئيس جمهور و نمايندگان مجلس در نخستين جلسه سوگند ياد ميكنند كه به استقلال، اعتلاي كشور و حفظ حقوق مردم پايبند و مدافع قانون اساسي باشند و در گفتهها و نوشتهها و اظهار نظرها استقلال، آزادي مردم و مصالح آنها را مد نظر قرار دهند. حال با استفاده از سوگند و مروري بر متن قانون اساسي به اختصار شرايط داوطلب «اصلح» را مرور ميكنيم؛
1- پاسداري از حريم اسلام
بديهي است كساني ميتوانند از حريم و كيان اسلام پاسداري نمايند كه علاوه براعتقاد به اسلام، نسبت به اجراي ضوابط و احكام اسلام در عرصه زندگي فردي و اجتماعي خود ملتزم باشند و اين از مهمترين شرايط است.
2- نگاهبان دستاوردهاي انقلابو مباني جمهورياسلامي
مهمترين دستاورد انقلاب اسلامي، نظام مقدس جمهوري اسلامي است و استقلال و آزادي و اسلامي بودن كليه قوانين و مقررات (اصل 4 قانون اساسي) و ولايت مطلقه فقيه (اصول 5 و 57 و 107 قانون اساسي... ) و انجام امور كشور به اتكا به آراء عمومي (اصل6 قانون اساسي) از جمله مهمترين دستاوردها به شمار ميروند و هر يك از نامزدها كه ضمن اعتقاد به اين اصول و مباني، بدانها اظهار وفاداري نمايند و اعتقاد و التزام عملي آنها شدت بيشتري از سايرين داشته باشد، اصلح (بهترين) ميباشند.
3- امانتداري
قبول مسئوليت نظام اسلامي يك امانت الهي است كه از سوي مردم به افراد سپرده ميشود و تنها كساني از عهده اين امانت برميآيند كه در همه امور امين و مورد اعتماد مردم باشند.
به گفته امير مومنان علي ؛
«انَّ عَمَلِكَ لَيسَ لَكَ بِطُعمَةً وَ لكِنَّهُ فِي عُنُقِكِ اَمَانَة» (106)
«بدرستيكهعملتو(و راي و اعتماد مردم) طعمه (چرب و آش دهن سوزي) نيست. بلكه به گردن تو امانتي است. (كه بايد در حفظ و حراست از آن كوشا باشي.)»
4- تعهد و تقوي
تعهد و تقوي به معناي پافشاري بر اصول، ارزشها و آرمانهاي اسلامي و پايبندي آن است كه اخلاق اسلامي، ايمان، ساده زيستي و عدالت خواهي و قانون مداري و حسن شهرت از آثار تقوي و تعهد به شمار ميآيند.
5- پايبندي به استقلال و اعتلاي كشور
يكي ديگر از معيارها، پايبندي فرد به استقلال و اعتلاي كشور است.
پر واضح است كساني كه در مقابل دشمنان ملت و نظام و انقلاب اسلامي و اين كشور مرعوب هستند و يا طرحهاي براندازي دشمن را در داخل كشور عملياتي ميكنند شايستگي ورود به خانه ملت را ندارند و ملت به نمايندگاني شجاع، فهيم و دشمن شناس و دشمن ستيز احتياج دارد.
6- تقدم مصالح مردم و نظام بر منافع فردي و گروهي
هر كارگزار در برابر تمام ملت مسئول است. (اصل114 قانون اساسي) و بايد در كليه اظهار نظرها و تصميمگيريها و كردار فردي و اجتماعياش مصالح و منافع امت اسلامي و نظام اسلامي را بر مصالح و منافع فردي، گروهي و قومياش ترجيح بدهد.
7- خدمتگذاري به ملت
ارتباط مستمر با مردم به ويژه طبقه محروم و مستضعف و رعايت حال آنان از نشانههاي شايستگي و «بهترين» هاست. (107)
106- نهجالبلاغه / نامه 5
107- با استفاده از نوشته محسن مهاجر
تاريخ : یک شنبه 30 بهمن 1390 | 12:04 AM | نویسنده : قاسمعلی