مجالس ترحیم سیاسیون همیشه تبدیل به نوعی میتینگ سیاسی میشود، و اگر این افراد به دور از قدرت در عالم سیاست باشند، آنگاه این مجالس در حکم اعلام حیات و موجودیت میباشد و حال اگر این مجلس ختم در آستانه انتخاباتی حساس، چون مجلس نهم باشد، دیگر محفلی میشود برای گفتوشنودهای درگوشی و اعلام خط و خطوط و مواضع گروهها و افراد.
ایران: مجالس ترحیم سیاسیون همیشه تبدیل به نوعی میتینگ سیاسی میشود، و اگر این افراد به دور از قدرت در عالم سیاست باشند، آنگاه این مجالس در حکم اعلام حیات و موجودیت میباشد و حال اگر این مجلس ختم در آستانه انتخاباتی حساس، چون مجلس نهم باشد، دیگر محفلی میشود برای گفتوشنودهای درگوشی و اعلام خط و خطوط و مواضع گروهها و افراد.
مجلــس ختــم مرحــــوم هاشمیان،
امام جمعه فقید رفسنجان و مجلس ختم محمد حسن خلیلی (شوهر خواهر سید محمد خاتمی) محفلی بود که در اولی هاشمی رفسنجانی و خاندانش و در دومی سید محمد خاتمی و جمعی از یاران اصلاحاتیاش، بتوانند فرصتی را پدید آورند تا در آستانه انتخابات مجلس نهم برای بازگشت به قدرت، تلاش کنند و در این میان پوشش خبری خاص این دو مراسم توسط رسانههای شبهاصولگرا بخصوص در سایت خبری فارس و خبرگزاری مهر تأییدی بود بر این سناریوی مهم. احیای اصلاحطلبان برای بازگشت به قدرت از طریق انتخابات چندی است که از سوی رسانههای وابسته به اصولگرایان، با شدت و حدت دنبال میشود! عادیسازی حضور اصلاحطلبان در انتخابات، حتی چهرههایی از این جریان که به اصحاب فتنه مشهورند همچون موسوی خوئینیها که در مصاحبه با فارس میگوید، فتنه یعنی خود من! و یا گفتوگو با ابطحی، موسوی لاری،
احمد خرم، علی یونسی، اسحاق جهانگیری و حسن روحانی در همین راستا ارزیابی میشود!
بررسی نحوه بازگشت اصلاحطلبان به عرصه سیاست و شرکت آنها در انتخابات، فصل مشترک اکثر اخباری است که این رسانهها سعی در دنبال کردن آن دارند و در این بین آنچه مهم میباشد آن است که تنها این عملیات رسانهای به هر شکل ممکن حفظ شود حال با موضعگیریهای له یا علیه!
بلاتکلیفی در آمدن یا نیامدن اصلاحطلبان موضوعی نیست که بخواهیم در این وادی به آن بپردازیم، اما سناریویی را که اصولگرایان به همراه افراد و رسانههای موجودشان به آن میپردازند، به صحنه آوردن و طرح رقیبی است که به خوبی میدانند دیگر امروز پایگاهی در دنیای سیاست ایرانیان ندارد اما برای آنها رقیب مجازی مناسب ارزیابی میشود.
احساس خطر نمیکنیم
سید مرتضی نبوی قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین که مسئولیت کمیته سیاسی جبهه متحد اصولگرایان را نیز عهدهدار میباشد درباره وضعیت اصولگرایان با توجه به اختلافات موجود میگوید: ما در انتخابات شاهد وحدت اصولگرایان خواهیم بود، بویژه اگر رقیبی چون اصلاحطلبان وارد شوند!
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اینکه «اگر اصلاحطلبان به صورت گسترده وارد صحنه انتخابات شوند و در مقابل اختلاف بین اصولگرایان ادامه پیدا کند و به وحدت موردنظر هم نرسند، آیا این موضوع برای جریان اصولگرایی خطرناک نخواهد بود» اظهار میکند: «بنده زیاد در این زمینه احساس خطر نمیکنم و تصورم این است که اصولگرایان به وحدت خواهند رسید.»
البته پیش از این باهنر با ادبیاتی که نشان از خواهش داشــت از اصلاحطلــبانی که امروز خود به واسطه عملکردشان در فتنه در برزخند دعوت کرده بود که به عنوان یک رقیب مجازی وارد میدان انتخابات شوند.
ائتلافی خود ساخته میان فتنه و جریان موهوم انحرافی
از سوی دیگر البته پروژه چسباندن فتنهگران اصلاحاتی با جریان موهوم انحرافی خیلی پررنگ توسط همین رسانهها دنبال میشود، بخشی از این دروغ بر این نکته تأکید داشت که این جریان موهوم انحرافی است که برای احیای جریان اصلاحات تلاش میکند. در همین راستا مدیرعامل سایت خبری فارس که رسانه تحت مدیریتش نقش اول را در بازگرداندن اصلاحطلبان به صحنه بازی ایفا میکند، در بخشی از سناریوی انتخاباتی از ائتلاف غیررسمی جریان فتنه و جریان موهوم انحرافی بر سر حضور «مهرههای سفید» در انتخابات مجلس نهم خبر داده و همچنین از همه طیفهای اصولگرایی خواسته تا در برابر این موضوع هوشیار باشند!
سیدنظامالدین موسوی که این سخنان را در جمع دانشگاهیان امام صادق(ع) عنوان کرد به تحلیل آرایش سیاسی در آستانه انتخابات مجلس نهم پرداخته و خاطرنشان کرده این انتخابات که نخستین انتخابات بعد از فتنه ۸۸ است رویدادی مهم محسوب میشود!
وی با تأکید بر گره خوردن سرنوشت جریان اصلاحات با فتنه ۸۸ و عدم پذیرش فتنهگران از سوی مردم و نظام میگوید: امروز در برخی طیفهای اصولگرایی این بحث مطرح میشود که آیا اصلاحطلبان میآیند یا نمیآیند؟ و این پرسش اکنون از دید برخیها به مسئله اصلی تبدیل شده است. موسوی ادامه میدهد: برخی مدعیاند که انتخابات مجلس بدون حضور اصلاحطلبان معنایی ندارد و این جریان به هر قیمت باید در انتخابات حضور یابد. از سوی دیگر برخیها هم تحلیل میکنند که اصلاحطلبان در انتخابات حضور نخواهند داشت، به همین دلیل ما باید فضا را به سمتی ببریم که رقابت بین اصولگرایان باشد.
وی که در تلاش است از اصلاحطلبان یک رقیب جدی و قوی بسازد، تصریح میکند: آنهایی که تأکید دارند باید به جریان اصلاحطلبی فضا داد و این جریان قابل حذف نیست باید فتنه سال ۸۸ و حوادث آن را به یاد آورند و بعد در خصوص حضور یا عدم حضور اصلاحطلبان اظهارنظر کنند. وی خاطرنشان میکند: جریان اصلاحات پیش از این فرصت کافی برای حضور در عرصه سیاسی و حاکمیت را داشته است اما این جریان در فتنه ۸۸ مقابل نظام و قانون ایستاد و صلاحیت سیاسی خود را از دست داد. مدیرعامل خبرگزاری فارس در بخش دیگری از صحبتهای خود پروژه پیوند جریان موهوم انحرافی با اصلاحات را مطرح میکند و میافزاید: البته نکته مهم دیگر، این است که جریان انحرافی هم در شرایط فعلی به دلیل حضور در قدرت، فعال است و به صورت عملگرایانه وارد صحنه انتخابات شده است.
این کارشناس مسائل سیاسی یادآور میشود: مدتی پیش یکی از افراد منتسب به جریان (موهوم) انحرافی طی گفتوگویی با یکی از روزنامههای اصلاحطلب اعلام کرد که ما دنبال کسب دوسوم کرسیهای مجلس نهم هستیم و برای تحقق این امر با اصلاحطلبان ائتلاف میکنیم!
وی که درخصوص سخنان خود به سندی تکیه نمیکند، با بیان این نکته که جریان فتنه و جریان انحرافی! هر دو در انتخابات پیشرو استفاده از «مهرههای سفید» را در دستور کار خود قرار دادهاند، گفت: مسئله مهم در انتخابات پیشرو، پیوند جریان فتنه و جریان (موهوم) انحرافی است که در برخی شهرها این موضوع قابل مشاهده است و بایستی اصولگرایان نسبت به این موضوع حساس بوده و متوجه این خطر باشند. موسوی در ادامه سخنان خود هم با تأکید بر اینکه نباید جبهه متحد اصولگرایان را در چند نفر که در مقطع فتنه مواضع محکمی نداشتهاند، منحصر کرد، میافزاید: جبهه متحد اصولگرایان فقط از برخی اعضای خاص تشکیل نشده بلکه شاهد حضور بسیاری از نیروهای دلسوز و انقلابی در آن هستیم که انقلابیترین مواضع را در قبال جریان فتنه داشتهاند!
٭٭٭
اکنون باید به این نکته اشاره کرد که جریانهای سیاسی در ایام انتخابات سعی دارند با ترفندها و پروژهها و طرح سناریوهای مختلف به رقابت و در برخی مواقع به حذف رقیب و حریف خود بپردازند اما در این میان گاهی از این نکته غافل میشوند که این مردم و آرایشان است که سرنوشت نهایی را رقم میزند!