هفته نامه صبوح : رفتارهای سیاسی و ادعاهای انتخاباتی و مانورهای تبلیغاتی کاندیداها در این دوره انتخابات نه تنهاجالب و قابل مطالعه و بررسی است بلکه ما را به یک نتیجه گیری مهم وابسته غیرقابل انکار می رساند که بضاعت فکری و توانمندی کاندیداها در اندیشیدن برای حوزه انتخابیه و چاره اندیشی برای مشکلات مردم در قالب انتخاب روشهای ارائه افکار و ایده ها و نظرات ایشان به جامعه بروز و تجلی می یابد. و صد البته این بضاعت، ارتباط مستقیمی با توانمندی مشاوران و اتاقهای فکری که به کاندیداها مشورت می دهند دارد که صنفهای شکلی و محتوای کنونی که در رفتارها و گفتارهای انتخاباتی کاندیداها و فعالین سیاسی استان به شدت رخ نمایانده است مردم را به اصل حضور و وجود مشاوران متخصص و متعهد در کنار کاندیداهای انتخاباتی ناامید می سازد چه رسد به اینکه این مشاوران چه کسانی هستند و به چه قصد و نیتی در کنار فعالین عرصه انتخابات حضور دارند.
مدتی است حضور برخی دلالان سیساسی و انتخاباتی در کنار بعضی کاندیداها که اتفاقاً ادعاهای آنچنانی سیاسی و عقیدتی دارند، مردم را نسبت به بروز برخی آسیبهای سیاسی در فضای انتخاباتی استان نگران نموده است که کمابیش در برخی مطالب تخریبی و شبنامه گون که گهگاه در روز روشن و توسط رسانه های مشخص منتشر می گردد تازه مطلعی از این فضای ناهمگون و غبارآلود محسوب می شود.
در فضایی که باید برای مشارکت بیشتر مردم و درست بودن انتخاب ایشان تلاش کنیم تهمت ها و تخریب ها در دلسرد شدن مردم و آلوده شدن فضای انتخابات تاثیر بسزایی خواهند داشت و در این شرایط است که معیارهای انتخاب اصلح کمرنگ و کمرنگ تر می شوند و تنها پول و لابی سیاسی تعیین کننده خواهد بود و خواسته یا ناخواسته مهمترین سنگر نظام را دو دستی تقدیم افراد غیردلسوز و بی انگیزه خواهیم کرد که نهایتاً مردم متضرر خواهند شد.
برای شفاف شدن فضای انتخاباتی لازم است کاندیداهای افرادی را بعنوان مشاور امین خود در کنار و همراه داشته باشند که بجز خوشنامی در عرصه اجتماعی و سیاسی، تخصصی و تعهد لازم را برای خدمت به جامعه داشته باشند که متاسفانه در مورد برخی کاندیداها شائبه همکاری و همدستی با دلالان سیاسی و انتخاباتی مطرح است. حق العمل بگیرانی که در روز روشن از حمایت یکی دست می کشند و به اردوگاه رقیب می پیوندند بدون شک دلسوز کشور، استان و شهر عزیزمان نیستند. حالا همین افراد قرار است بیان کننده ایده ها و نظرات کسی باشند که قرار است دلش برای کشور، استان و شهرش عاشقانه بتپد. آیا این یک تضاد آشکار در رفتار و گفتار یک فعال سیاسی محسوب نمی شود؟
یکی از نقاط آسیب پذیر اکثریت قریب به اتفاق کاندیدهای انتخاباتی استان و بخصوص شهر اراک، نداشتن دیدگاه رسانه ای است. دیدگاهی که لزوماً نباید خود کاندیدا سر منشاء و تئوری پرداز آن باشد و می توان به راحتی با به بازی گرفتن و بکارگیری نخبگان این عرصه بعنوان مشاور و اتاق فکر منشاء موفقیت در رقابت انتخاباتی و نهایتاً اثرات خیر در استان و شهر اراک باشد و در ضمن برگ برنده ای مهم در رقابت های انتخاباتی محسوب شود. تازه این بخشی از ماجراست چرا که وقتی اتاق فکر در حوزه تبلیغات و رسانه وجود ندارد که برای عرصه انتخابات حداقل لازم و ضروری است می توان پی برد در سایر عرصه ها هم هیچ مشاوره و اتاق فکری وجود ندارد. گرچه آقایان کاندیدهایی که مدعی حضور اتاق های فکر هستند پیشنهاد می شود برای شفافیت بخشیدن به عرصه تبلیغات و انتخابات در استان نام تیم های مشاور یا اتاق های فکر خود را اعلام فرمایند تا مردم بهتر و دقیق تر بتوانند در مورد آنها قضاوت نمایند.
بد اخلاقی در انتخابات موضوع تازهای نیست
همواره یکی از دغدغههای مسئولان عالی نظام خصوصا رهبر حکیم و فرزانه انقلاب عدم وجود بد اخلاقی در ایام انتخابات بوده است.
عمده این بد اخلاقیها که در قالبهای مطالب نوشتاری، گفتاری، پیامک، کاریکاتور، از سوی اشخاص حقیقی – رسانههای دیداری و شنیداری نمود پیدا می کند عمدتا دارای پایههای دروغ و مبتنی بر عدم وجود شخصیت ثابت سیاسی اجتماعی میباشد.
مقام معظم رهبری بارها و در خطابههای متعدد این حرکت را مذموم دانسته و آن را محکوم نمودهاند و همواره ترویج به تقوا پیشگی نمودهاند. در استان مرکزی نیز از گذشته تا کنون برخی از افراد که جایگاه خود را متزلزل میدیدند همواره به این بداخلاقیهای انتخاباتی دامن می زنند.
نگارنده امیدوار است روزگاری انتخاباتی به دور از هرگونه توهین و افترا و بداخلاقی در استان و شهر چه در بین مردم و چه در اصحاب رسانه شاهد باشیم.
تاريخ : دوشنبه 8 اسفند 1390 | 6:51 AM | نویسنده : قاسمعلی