تاريخ : پنج شنبه 11 اسفند 1390  | 12:18 AM | نویسنده : قاسمعلی

   بصیرت: يكي از محورهاي اساسي در خطبه‌هاي نماز جمعه‌ي اخير امام خامنه‌اي، الزامات حضور مردم در انتخابات آینده بود كه معظم له با مقايسه‌ي آن با حضور مردم در 22 بهمن آن را از مظاهر حضور مردمي برشمردند. از نگاه ايشان تاكنون دو نوع حركت داخلي و خارجی مي‌تواند در زمره‌ي عوامل منفي در مسير مشاركت بالاي مردم به حساب آيند كه عبارتند از :

1- تلاش دشمن براي مايوس كردن مردم از حضور در انتخابات

2- القاي وجود بحران یا بزرگنمايي مسايل كوچك

از سوي ديگر رهبر فرزانه‌ي انقلاب عوامل مشوق مشاركت و حضور بالاي مردم را نيز مورد اشاره قرار داد و موارد زير را در اين زمره ذكر فرمودند:

1- رقابت سالم و فارغ از بدگويي و بد اخلاقي سياسي

2- اجراي درست انتخابات از سوي مجريان

3- عدم ترديد آفريني نسبت به سلامت برگزاري انتخابات

4- باز نگه داشتن ميدان رقابت با رعايت سطح معقول و منطقي صلاحيت‌ها

بديهي است رقابت سالم و سازنده و همچنين برگزاري انتخابات سالم و درست مي‌تواند فضايي گرم و پر شور براي مشاركت بالاي مردم فراهم سازد و مردم نيز در آرامش و امنيت به شناسايي و گزينش نامزدها بپردازند كه به دو صورت مقدور خواهد بود.1- تشخيص و شناخت نامزدها با بررسي و تحقيق فردي.2- مشورت و كمك گرفتن از افراد بصير و مطمئن.

نكته‌ي مهم ديگري كه امام خامنه‌اي در رابطه با انتخابات آينده متذكر شدند، مراقبت و هوشياري مردم، نامزدهاي انتخاباتي و مسئولان نظام از امنيت كشور در برابر توطئه‌ي دشمنان بود كه با توجه به تلاش‌هاي ماههاي اخير براي تحميل ناپايداري به كشور و سوء استفاده از انتخابات براي پديد آوردن بهانه‌هایي عليه اقتدار و امنيت نظام، ايشان تاكيد داشتند.

1- عبرت آموزي از حوادث سال 88 و مراقبت راي نياورده‌هاي احتمالي براي اينكه فريب مشابه راي نياوردگان آن سال را نخورند.

2- نامزدها و هوادارانشان به فضاي تهمت زني عليه يكديگر وارد نشده و آب به آسياب دشمن نريزند.چرا كه انتخابات در فضاي رقابتي ميدان برد و باخت است و لذا همه‌ي رقباء بايد به قواعد بازي پاي بند بوده و به نتيجه ی كه از راي مردم بر مي‌خيزد گردن نهادند. حتي در صورت وجود ابهام و اعتراض ، بايد از مجاري قانوني و پيش‌بيني شده اقدام كرده و از هر گونه افراطي‌گري اجتناب كرد. چرا كه دشمنان وبدخواهان مترصد بهانه‌جويي عليه امنيت و اقتدار نظام بوده و چه بسا هر گونه اشتباه براي به راه انداختن يك معركه‌ي نمايشي و جزيي را تبديل به فتنه‌‌هاي با ابعاد نامعلوم كرده و هزينه ي گزافي را به گردن افراد غافل بيندازند. بنابراين هم نامزدهاي برنده و حاميان آنها و هم نامزدهاي بازنده و حاميان آنها بايستي با درك شرايط حساس كنوني از هر گونه رفتار هيجاني كه موجب تحريك و افراطي‌گري شده اجتناب كرده و اقدامات خود را در چارچوب و روال قانوني و معطوف به آرامش و عقلانيت تنظيم نمايند.در اين صورت مي‌توان به شكل گيري يك حماسه‌ي مردمي ديگري در فضاي گرم، جدي و در عين حال منطقي و معطوف به منافع و امنيت ملي و شيريني و حلاوت آن به كام مردم و پشتوانه‌اي براي اقتدار نظام از سوي كليه نامزدها و حاميان آنها و نقش آنان را در الگوسازي به نفع مردم سالاري ديني به رخ جهانيان كشيد.

رسول سنايي راد



نظرات 0