تاريخ : دوشنبه 15 اسفند 1390  | 9:25 PM | نویسنده : قاسمعلی

شاخص‌های انتخابات در 'مکتب امام' /عدالت/35- رهبر معظم انقلاب: اشرافی‌گرى براى یک کشور آفت است؛ اشرافی‌گرى مسئولان، آفت مضاعف است/ ابزارهاى دشمن در درون کشور و نظام ما عبارت است از فساد، تبعیض و فاصله طبقاتى


بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در باب "اخلاق انتخاباتی":
خوی اشرافی و گرایش به اسراف و طعمه انگاشتن این مسئولیت، بلای بزرگی است که گاه مردمِ سابقاً نجیب و پارسا هم ممکن است نتوانند خود را از آن برحذر بدارند. همه باید بشدّت مراقب خویش باشیم و دوره‌‌‌ی مسئولیت خود را، حسنه‌ئی ماندگار، و نه سیئه‌ئی دامنگیر، بسازیم.
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت آغاز به کار هشتمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی - 1387/03/07
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
گرایش اشرافیگرى، آن چیزى نیست که بشود با قانون و با دادگاه و با بازجویى و با امثال اینها علاجش کرد؛ خیلى سخت‌تر از این حرفهاست. این از جمله مقولاتى است که بایستى فضاى عمومى کشور - احساسات مردم، خواست مردم و به تعبیر رساتر، فرهنگ عمومى مردم - آن را دفع کند تا این علاج شود. آن کسانى که به اشرافیگرى گرایش دارند و دلشان براى زندگى اشرافى لک مى‌زند - یعنى خوردن و پوشیدن و زندگى کردن و مشى کردن به سبک اشراف و دور از زندگى متوسّط مردم - یکى از کارهایى که مى‌کنند، این است که این دید و ذهنیت را در مردم به‌وجود آورند که این چیز خوبى است و ارزش است؛ کما این‌ که قبل از انقلاب این ‌گونه بود.
اشرافیگرى براى یک کشور آفت است؛ اشرافیگرىِ مسؤولان، آفت مضاعف است؛ به ‌خاطراین ‌که اگر اشراف عالَم از مال خودشان - حالا حلال و حرامش به عهده خودشان - خرج مى‌کنند، از مال خودشان اشرافیگرى مى‌کنند؛ اما اگر مسؤولان اشرافیگرى کنند، از مال مردم خرج مى‌کنند؛ مال خودشان که نیست. این اشرافیگرى، با احساس عمومى مردم، با نوشتن، با گفتن و با ترویج این فکر، درست خواهد شد. این باید به یک فرهنگ تبدیل شود؛ کارى نیست که بشود به ‌صورت دادگاه ویژه و محاکمه و امثال اینها درستش کرد.
بیانات در پاسخ به پرسش‌هاى دانشجویان در دانشگاه صنعتى شریف‌ - 1378/09/01

امام حقایق فراموش ‌شده اسلام را احیاء کرد؛ عدالتخواهى اسلام را سرِ دست بلند کرد؛ ضدّیت اسلام را با تبعیض و اختلاف طبقاتى و اشرافیتها علنى کرد. از روز اوّل تا روزهاى آخر عمر، امام بزرگوار روى قشرهاى مستضعف، پابرهنه‌ها و محرومان تکیه کرد. بارها و بارها در آغاز تشکیل نظام اسلامى و در طول ده سال عمر با برکتش در مقام رهبرى نظام اسلامى، به مسؤولان و به همه ما تأکید کرد که باید رعایت حال ضعفا را بکنید؛ شما مرهون طبقه پابرهنه این کشورید. عزیزان من؛ ملت بزرگ ایران! هر جا و در هر موردى ما به این توصیه امام توجّه نمودیم و در برنامه ‌ریزیها، قانونگذاریها، اجرا و عزل و نصبها، به این نصیحت عمل کردیم، پیروزى نصیب ما شد.
ابزارهاى دشمن در درون کشور و نظام ما عبارت است از فساد، تبعیض و فاصله طبقاتى. ما باید با اینها مبارزه کنیم. این وظیفه دولت و مجلس و قوّه قضاییّه و همه ارکان نظام است.
بیانات در مراسم چهاردهمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهورى اسلامى ایران - 1382/03/14


نظرات 0