نخستین موضع خاتمی پس از حضور در انتخابات: من از موضع اصلاحات اقدام کردم/ مصالح بزرگتر کشور مقدم بر ملاحظات شخصی است
اقدام من مبنی بر شرکت در انتخابات از منش و بینش سیاسی و فکری من و آنچه به آن باور دارم و پای بندم ریشه میگیرد/ تعیین استراتژی عدم معرفی نامزد و ارائه لیست، هیچ گاه به معنی تحریم انتخابات نبود.
به گزارش مجلس نهم ،در پی شرکت سید محمد خاتمی در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی بسیاری از سایت ها و رسانه های ضدانقلاب اقدام به حمله های شدید نسبت به وی کرده و این حرکت رییس جمهور سابق ایران را مورد انتقاد شدید قرار دادند.
به دنبال این اظهارنظرها پایگاه اطلاع رسانی محمد خاتمی اقدام به انتشار یادداشت کوتاهی به قلم خاتمی درباره چرایی رای دادن وی، به این ابهامات و حمله ها پاسخ داد.
متن کامل این یادداشت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شخصی محمد خاتمی به شرح زیر است:
به نام خدا
اقدام من از منش و بینش سیاسی و فکری من و آن چه به آن باور دارم و پای بندم ریشه می گیرد. من از موضع اصلاحات و در جهت نگاه داشت روزنه های اصلاح طلبی که آن را مهم ترین و بلکه تنها راه سربلندی کشور و دست یابی به آرمان های اصیل انقلاب و تأمین حقوق مردم و مصالح ملت می دانم و نیز برای دفع مخاطرات و تهدیدهای درونی و بیرونی اقدام کرده ام. هدف ممکن و مطلوب، بازگرداندن امور به موقعیتی است که در آن مصلحت کشور و خواست های اساسی و تاریخی مردم اصل قرار گیرد.
من براساس راهبرد اصلاح طلبانه به آشتی ملی و بازگشت به آرمان های اصیل انقلاب و قانون اساسی و ایجاد فضای همدلی و مشارکت همگان دعوت کرده و می کنم و انتظار داشته و دارم که همه با اسیر نماندن در گذشته و با نگاه به آینده روند تازه ای را در کشور آغاز کنند. تأکید اصلاح طلبی بر روندها و اقدام های قانونی و غیر خشونت آمیز به این معنا نیست که اصلاح امور کشور بدون پرداخت هزینه میسر است. اما در هر اقدام سیاسی در نظر گرفتن مصالح و شرایطی که نیروهای فعال در داخل کشور با آن مواجه اند ضرورت دارد. در مورد انتخابات مشارکت فعال و معرفی نامزد طبعاً در گرو وجود شرایط مناسب است. مصالح بزرگ تر کشور و اصلاحات مقدم بر ملاحظات شخصی است و اقتضائات خاص خود را دارد. تعیین استراتژی عدم معرفی نامزد و ارائه لیست هیچگاه به معنی تحریم انتخابات نبود و می بایست این امر را در عمل اثبات کنیم تا با گرفتن هرگونه بهانه ای از بدخواهان روزنه ای برای امکان مفاهمه بیشتر با تکیه بر حقوق و مصلحت مردم و پیشرفت واقعی کشور باز شود.
امیدوارم درک مشترکی از شرایطی که در آن قرار گرفته ایم به وجود آید. تردیدی ندارم که احساسات و داوری ها در زمان مناسب می تواند به آنجا برسد که به جای هرگونه توجیهی، چه از سر افراط و چه از سر تفریط، درستی تصمیم هایی در جهت منافع و مصالح ملی و پیشبرد اصلاحات در درون نظام جمهوری اسلامی گرفته می شود اولویت پیدا کند و ان شاء الله گشایش در کارها فراهم آید.