مشارکت نزدیک به ۶۵ درصدی واجدین شرایط حضور در انتخابات برای انتخاب نمایندگان مجلس در حالی اتفاق افتاد که پیش از این برخی از تندروهای داخلی و معاندین خارجی به مشارکت کمتر از ۲۰ درصدی مردم در سطح کشور برای انتخابات نهم مجلس دل بسته بودند.
مجلس نهم : دشمنانی که بسیاری از برنامهریزیهای آینده خود را موکول به نتایج انتخابات نهم مجلس ایران و نوع حضور مردم در پای صندوقهای رأی کرده بودند، با رصد حقایق انتخاباتی ایران در روز جمعه، روی بسیاری از گزینههای خود خط کشیدند و نقشههای خود را نقش بر آب شده دیدند. انتخابات اخیر از جنبه داخلی نیز حائز اهمیت فراوان بود. رویگردانی معنادار مردم از جریان فتنه به رغم تبلیغات شدید معاندان داخلی و خارجی، نشانههایی را در بر داشت که به سادگی نمیتوان از آن گذشت.
افزایش مشارکت مردمی در انتخابات نهم
دمیدن برخی از اصحاب داخلی سیاست بر تنور تحریم انتخابات و نتیجه عکسی که در روز جمعه شاهد بودیم، در درجه اول نشان داد که قهر سیاسی یک اقلیت هیچگاه نمیتواند بر فهم سیاسی اکثریت تأثیرگذار باشد. مردم با رفتار سیاسی خود در روز جمعه بار دیگر ثابت کردند که تحت تأثیر توهمات و هیجانات عدهای که همسو با دشمنان نظام شدهاند، قرار نمیگیرند و خود دارای تحلیل سیاسی و موقعیتسنجی انقلاب اسلامی ایران هستند.
مشارکت نزدیک به ۶۵ درصدی واجدین شرایط حضور در انتخابات برای انتخاب نمایندگان مجلس در حالی اتفاق افتاد که پیش از این برخی از تندروهای داخلی و معاندین خارجی به مشارکت کمتر از ۲۰ درصدی مردم در سطح کشور برای انتخابات نهم مجلس دل بسته بودند.
حضور پرشور ملت در روز جمعه پای صندوقهای رأی زمانی تلخی بیشتری در کام مخالفان جمهوری اسلامی گذاشت که از آمار مشارکت مردم در انتخابات هشتم مجلس هم فراتر رفت. آنچه طبق آمار از میزان حضور مردم در انتخابات هشتم مجلس به ثبت رسیده است، رقم ۴۰/۵۵ را نشان میدهد که این رقم در انتخابات نهم مجلس بر اساس آخرین آمار به ۲/۶۴ ارتقا پیدا کرد.
اکثریت مجلس نهم به نفع اصولگرایان
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی ستاد انتخابات کشور، بیشترین ترکیب نمایندگان راهیافته به مجلس نهم ابتدا با مرکزیت جبهه متحد اصولگرایان و سپس با جبهه پایداری است. ورود اصولگرایان به داخل خانه ملت نیز در حالی صورت گرفت که بسیاری از اصلاحطلبان از مدتها پیش از شکست اصولگرایان در این انتخابات خبر داده بودند. البته عدهای هم طبق معمول رأیآوردن اصولگرایان در این انتخابات را از مدتها پیش غیرممکن و غیرقابل قبول اعلام کرده بودند تا پس از اعلام نتایج و موفقیت اصولگرایان، توهمات خود مبنی بر تقلب در انتخابات را تجدید کنند. به هر حال اصولگرایان در این انتخابات به رغم آنکه با چند لیست حاضر شده بودند، با رأی بالایی به پیروزی رسیدند و شاکله اصلی خانه ملت را این بار هم اصولگرایان تشکیل میدهند.
روشن شدن وزن سیاسی اصلاحطلبان
گرچه در انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی افراد شاخصی از طیف اصلاحات مانند هاشمیرفسنجانی، سید حسن خمینی و سید محمد خاتمی در پای صندوقهای رأی حاضر شدند و برخی از اصلاحطلبان نیز با دستهبندیهای دلخواه خود برای حضور بیشتر مردم در انتخابات به تکاپوی سیاسی در چارچوب قانون پرداختند، اما از مدتها پیش شاهد بودیم برخی از افراد مشهور در جبهه اصلاحات با تابلو و هدف کاهش مشارکت در انتخابات نهم مجلس دست به تحریم انتخابات زدند.
علاوه بر این حامیان فتنه در خارج از کشور نیز از مدتها پیش از حامیان خود برای خانهنشینی در روز جمعه ۱۲ اسفند دعوت کرده بودند. اما انتخابات اخیر، وزن سیاسی و پایگاه اجتماعی اصولگرایان، اصلاحطلبان و همچنین فتنهگران که امروز با انحرافیون گره عقیدتی خوردهاند را نشان داد.
در حالی که طبق نتایج اعلام شده بیشترین اقبال عمومی در انتخابات نهم مجلس به اصولگرایان بوده است، اما جالب است این آمار در خصوص اصلاحطلبان مورد بررسی قرار گیرد که از حدود ۱۷ نماینده عضو فراکسیون خط امام منتسب به جریان اصلاحطلب در مجلس هشتم، تنها دو نماینده موفق شدند به مجلس راه پیدا کنند دو نماینده دیگر به مرحله دوم انتخابات راه یافتند.
رویکرد مردم به جریانات افراطی اصلاحطلب و مرتبط با فتنه در این دوره از انتخابات گویای این واقعیت روشن است که فتنهگران با اتخاذ رفتارهای ساختارشکنانه در حوادث سال ۸۸ از دایره توجهات مردم خارج شده و به بایگانی سیاسی سپرده شدهاند. اندک کاندیداهای معتدل جریان اصلاحات نیز به دلیل حرکت روی لبه شک و تردید و محدود کردن موضعگیری قاطعانه خود به ایام انتخاباتی، طعم شکست را چشیدند.
بنابراین رشد سیاسی مردم پس از حوادث سال ۸۸، در انتخابات نهم مجلس ثابت کرد که تحرکات داخلی و خارجی علیه ملت ایران با دست ملت ایران خنثی میشود و ملت با حفظ وحدت خود هم تحریم انتخابات را شکستند و هم در آینده تحریمها و تهدیدات خارجی را خواهند شکست.
علی رضائی
منبع :جوان آنلاین