Theory of constraints: a theory for operations management
تئوری محدودیتها: تئوری عمومی مدیریت عملیات
نویسندگان: ماهش سی.گوپتا و لین بوید
مترجم: مصطفی احمدی
نشریه: International Journal of Operations & Production Management، ۲۰۰۸
چکیده
هدف- هدف این مقاله ارائه تئوری محدودیتها(TOC) بعنوان تئوری عمومی مدیریت عملیات میباشد. مقاله ابتدا رابطه بین TOC و مفاهیم/اجزای اساسی مدیریت عملیات(OM) را مورد بررسی قرار میدهد و با استفاده از ادبیات منتشر شده تئوری محدودیتها نشان میدهد که مفاهیم مدیریت عملیات چگونه میتواند با تئوری محدودیتها یکپارچه شود. هدف دومی که دنبال میشود نشان دادن این است که TOC، بعنوان یک تئوری، دارای ویژگیهای مناسب برای یک تئوری خوب میباشد.
طرح/ متدولوژی/ دیدگاه – با استفاده از یک دستهبندی رایج پذیرفته شده تصمیمات عملیات(فرآیند، کیفیت، موجودی و ظرفیت)، دیدگاههای سنتی، و نگرشهای مختلف به تصمیمات عملیاتی و تصمیمات عملیاتی ذاتی TOC مقایسه شدهاند.
یافتهها- این مقاله مطرح میکند که تئوری محدودیتها دیدگاههایی را برای تصمیمات عملیاتی ارائه میکند که مانع دامهای بهینهسازی محلی از طریق دستیابی به حدود وظیفهای در سازمانها میشود. بعلاوه، در حالیکه انتظار میرود تئوری محدودیتها معیارهای یک تئوری خوب را داشته باشد، برای بسیاری از بخشها بهطور تجربی آزموده نشده است.
ابتکار/ ارزش- تئوری محدودیتها میتواند بعنوان یک تئوری یگانهساز یا پیش زمینه برای مدیریت عملیات باشد که مفاهیم جدیدی را برای محققان و یک قاعده کلی سازمان دهنده را برای مدرسان ارائه کند.
نوع مقاله: مقاله مفهومی
بخش هایی از مقاله:
بخش مهمی از این مقاله اثبات چگونگی مشاهده اصول و مفاهیم مدیریت عملیاتی(گاهی اوقات به یک جعبه ابزار اشاره میکند) که در ادبیات منتشر شده مورد بحث و بررسی قرار میگیرند بعنوان یک تمامیت منسجم میباشد(بخش۲). بعلاوه برای اینکه محققان TOC را بعنوان یک تئوری در مدیریت عملیات بپذیرند، آنها باید مشاهده کنند که TOC معیارهای لازم برای یک تئوری خوب را دارا میباشد. ما معتقدیم که دومین بخش مهم این مقاله نشان دادن این است که TOC این معیارها را دارا میباشد(بخش۳). بنابراین، مقاله حاضر بیشتر بدنه ادبیات تحقیق موجود TOC را توسعه میدهد و همچنین یک شکاف مشخص در ادبیات توسعه تئوری مدیریت عملیات را پرمیکند.
هر علمی از ۳ مرحله توسعه کاملاً مجزا و متفاوت عبور میکند. علوم در هر مرحلهای دیدگاه، اصطلاحات و حتی فروض اساسی خود را به طور کامل تغییر میدهند[...] ۳مرحلهای که هر علمی از آنها عبور میکند عبارتند از: دسته بندی، همبستگی و اثر- علت – اثر(تأکید شده است). [...] اغلب برخی اقدامات علمی درخصوص این(اولین) مرحله صورت میگیرد ولی سهم اصلی معمولاً خلق اصلاحات اساسی موضوع میباشد. دومین گام- همبستگی- اغلب بیشتر عملی است. این گام رویههایی را ارائه میکند که به اندازه کافی برای خلق برخی پیش بینیهای عملی برای آینده توانمند هستند[...] اما مهمترین مرحله(مرحلهای که به خاطر اینکه ما را قادر میسازد تا همه چیز را در محیط عادی خلق کنیم بسیار قویتر است) مرحله اثر- علت- اثر می باشد. فقط در این مرحله است که شناخت گسترده پذیرفته شدهای مبنی بر اینکه موضوع مورد مطالعه واقعاً یک علم است وجود دارد.
تعداد تقریبی کاراکترهای فایل ترجمه مقاله: ۴۰۰۰۰
قیمت ترجمه مقاله: ۱۲۰۰۰ تومان