MBNQA-oriented self-assessment quality management system for contractors: fuzzy AHP approach
مدل خودارزیابی سیستم مدیریت کیفیت با رویکرد MBNQA برای پیمانکاران : دیدگاه فازی AHP
نویسندگان : کا- چی لام، مایک چون- کیت لام و دان وانگ
مترجم: مصطفی احمدی
نشریه: Construction Management and Economics، ۲۰۰۸
چکیده
بسیاری از فعالان حوزه ساختمانسازی، از عملکرد کیفی تعداد از پیمانکارانی که دارای گواهینامه ۹۰۰۰ : ۱۹۹۴ISO راضی نیستند. مدیریت کیفیت جامع(TQM)، سیستم مدیریت کیفیت را برای دستیابی به کیفیت بهتر و رضایت مشتری بیشتر از طریق گسترش روحیه بهبود مستمر (که توسط نسخه ۲۰۰۰ : ۹۰۰۱ISO نیز پذیرفته شده) بهطور گستردهای به کار گرفته است. اعتقاد براین است که TQM میتواند به افزایش کیفیت و بهروری در صنعت ساختمانسازی کمک کند. سیستمهای خود ارزیاب فرصتی را برای طراحی کیفیت در تمام گستره سازمان تأمین میکنند و فرآیند خود ارزیابی به سازمان اجازه میدهد که نقاط قوت و ضعف خود را برای اقدامات بهبود مستمر شناسایی کند. در این مقاله یک مدل خودارزیاب سیستم مدیریت کیفیت(FQMS) با رویکرد MBNQA، که بر مبنای هفت معیار جایزه ملی مالکوم بالدریج (MBNQA ) میباشد، برای الگوبرداری توسط پیمانکاران ساختمانی پیشنهاد شده است. یک پژوهش پرسشنامهای از کارشناسان مدیریت کیفیت ساختمانی هنگکنگ (که در آن یک فرآیند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی( AHP ) فازی برای محاسبه وزن هفت معیار بکار گرفته شده است) اجرا شد. تفاوتهای قابل توجهی برای اختصاص وزن در هفت معیار مخصوصاً در معیار ورودی (رهبری، برنامهریزی استراتژیک و تمرکز بر مشتری و بازار) و معیار”نتایج” در مقایسه با وزنهای اصلی MBNQA مشاهده شد.
جهت مشاهده اطلاعات بیشتر و دریافت فایل مقاله و ترجمه، به ادامه مطلب بروید
بخش هایی از مقاله:
باوجود رشد سریع صنعت ساختمان در بسیاری از کشورها، نقصهای زیاد، بهرهوری پائین، کیفیت پائین وضعف در استانداردها همچنان مشکلات اصلی شرکتهای ساختمانی هستند(بیمارایا، ۲۰۰۵). اجرای مدیریت کیفیت در حوزه ساختمان به خاطر تفاوت زیاد و ساختارهای ضعیف مشکل میباشد؛ و در نتیجه دستیابی به یک بهبود قابل قبول در کیفیت خیلی مشکل میباشد(لاووتان، ۱۹۹۶). بسیاری از مشتریان از عملکرد کیفی بدست آمده در پروژههایشان رضایت ندارند (کومتا و اولومولایی، ۱۹۹۷). از طرف دیگر، بسیاری از شرکتها از جمله پیمانکاران سازندگان ساختمان از تلاشهایشان برای بهبود کیفیت از طریق سیستمهای مدیریت مختلفی که به جای تمرکز به معیار کیفی، به طور گسترده به عقبماندگی معیارهای مالی تمرکز میکنند، ناامید شدهاند(توربیکا و سترو، ۱۹۹۹).
TQM به عنوان یک استراتژی یا فلسفه تجاری کلنگرانه برای دستیابی و حفظ تعالی عملکرد سازمانی دیده شده است(هانت، ۱۹۹۳). TQM یک فلسفه مدیریت منسجم(آراواتی، ۲۰۰۵؛ ایوانس و لیندسای، ۲۰۰۵) و مجموعهای از اقدامات (ویتنی و پاوت، ۱۹۹۸؛ سیلا و ابراهیمپور، ۲۰۰۲؛ لی و همکاران، ۲۰۰۳) میباشد که به بهبود مستمر، برنامهریزی بلند مدت، ارضای نیازهای مشتری، طراحی مجدد فرآیند، افزایش درگیر کردن کارکنان و کارتیمی، و روابط نزدیکتر با تأمین کنندگان تأکید میکند. پایه و بنیاد بکارگیری TQM در پروژههای ساختمانی این است کهTQM مکانیزمی منسجم برای خنثی کردن گرایشات بازدارندهای که به خاطر وجود حرفههای متفاوت در پروژههای ساختمانی ایجاد میشود را ارائه میکند.
تعداد تقریبی کاراکترهای فایل ترجمه مقاله: ۲۵۰۰۰
قیمت ترجمه مقاله: ۱۰۰۰۰ تومان