تاريخ : چهارشنبه 2 فروردین 1391  | 7:50 AM | نویسنده : قاسمعلی

Successful ISO 9000
implementation in Taiwan

How can we achieve it, and what does it mean?

 

اجرای موفقیت آمیز ایزو ۹۰۰۰ در تایوان

چگونه می توانیم به آن دست یابیم و مفهوم آن چیست ؟

نویسندگان : چینگ –آی لین و ونگ – یو جانگ
مترجم: فرهاد آریایی جو (نویسنده میهمان)
نشریه: International Journal of Productivity and Performance Management, 2008

چکیده
هدف – این مقاله در پی آن است که با استفاده از آزمونهای تجربی، چگونگی اجرای ایزو ۹۰۰۰ و منتفع شدن کسب و کارها از آن را، در تایوان مورد بررسی قرار دهد.
طراحی / متدولوژی/ یافته ها – از بین ۱۶۸۸پرسشنامه فرستاده شده به شرکت هایی که دارای گواهینامه ۹۰۰۰ هستند، ۴۴۱ پاسخ قابل استفاده جمع آوری شده است. با استفاده ازمدل برابری ساختاری، این مطالعه بر چارچوب تئوری بنا شده و با چهار متغیر کلیدی: حمایت مدیریت ارشد، طراحی کیفی، درگیری کارمندان، بهبود مستمر و عملکرد شرکت، در ارتباط است
یافته ها – نتایج تجربی نشان می دهد که در روابط مثبتی ما بین ISO 9000 و عملکرد تجاری وجود دارد. واژه های موفقیت بر ۴ اصل بنا شده، یعنی حمایت مدیریت عالی، طراحی کیفی، درگیری کارمندان و بهبود مستمر. این اصول یک سری زنجیری، نسبت به مولفه های موازی هستند.
خلاقیت / ارزش -  این مقاله چارچوب فکری را می سازد که به متغیرهای کلیدی زیر مربوط می شود: حمایت مدیریت ارشد، طراحی کیفی، درگیری کارمندان، بهبود مستمر و عملکرد شرکت. این مطالعه نه تنها تاثیر این اعمال را برعملکرد شرکت نشان می دهد بلکه فرآیند را از طریق عملکرد تأثیرات اجرای ISO 9000 توضیح می دهد. بعلاوه، این مقاله چارچوب تجربی را برای آزمودن چرخه PDCA معروف را بوجود می آورد. نتایج باید اطلاعات با ارزشی را برای بررسی موضوعات مدیریتی مشابه ارائه کند.

بخش هایی از مقاله:

ISO 9000 در تجارت یکی از مهمترین پدیده های اخیر در گسترش و جهانی سازی مدیریت کیفی تشریح شده است (دیک، ۲۰۰۰ ) برطبق آخرین آمار منتشره توسط (۲۰۰۶) ISO از اول تا آخرماه دسامبر ۲۰۰۵، ۱۶۱ کشور برای ۶۰۸/۷۷۶ گواهینامه حساب بازکرده اند. چنین رقم بالایی نیاز دارند که ISO 9000  را پدیده ای ضروری و جهانی بسازد. در حالیکه هدف ISO 9000 بخوبی شناخته شده است، چند موضوع هست که هنوز مورد توجه قرار نگرفته است. اولاً، نظرات خوش بینانه (آروز و سوزوکی، ۲۰۰۴؛ هورنگ، ۱۹۹۹؛ یاها وگو، ۲۰۰۱؛ کاسادیسو و کاراپتروویک، ۲۰۰۵) ونظرات بد بینانه (کوریگان، ۱۹۹۴؛استفان، ۱۹۹۴؛ سیما، ۲۰۰۰) درباره گواهینامه ISO9000 وجود دارد. در حالیکه بسیاری از تجار سود بدست آورده اند، بسیاری دیگر در کسب سود های تجاری و کیفی از طریق اجرای ISO 9000 سودی کسب نکرده و شکست خورده اند، بدین معنا که شرکت ها نتوانستند مزیتی از گواهینامه بدست آورند.

 

 

سینگ (۱۹۹۲) خاطر نشان می کند که اغلب شرکتها در ایالات متحده آمریکا و ژاپن چرخه PDCA را به روشهای تقریباً متفاوتی بکار می برند.
او توضیح می دهد که بسیاری از مدیران آمریکایی موفق به ایجاد بهبود معنی دار نشدند زیرا آنها از برنامه ریزی به مرحله اجرا می پریدند، ضعف ذاتی که در اینجا وجود دارد موجب می شود آنها هرگز نفهمند که برنامه ریزی کیفی نمی تواند بی درنگ و بی واسطه باشد.
بر عکس این گونه عمل کردن، زمان و هزینه قابل ملاحظه ای را خواهد برد. مختصراً زمان کافی باید برای تجزیه و تحلیل و انجام برنامه ریزی کیفی اختصاص یابد این وظیفه مدیران است که زمان کافی را برای برنامه ریزی کیفی جهت مناسب سازی برنامه ISO اختصاص میدهند به تمامی کارمندان کمک کند تا آنها به این موضوع پی ببرند که اجرای ISO به شرکتشان کمک خواهد کرد تا به اهداف سازمانیشان برسند.

 

 

asl

kharid

تعداد تقریبی کاراکترهای فایل ترجمه مقاله: ۳۶۷۰۰
قیمت ترجمه مقاله: ۱۲۰۰۰ تومان



نظرات 0