Industrial Competitiveness: Cost Reduction
کتاب رقابت صنعتی (کاهش هزینه) توسط گیدون هالوی به رشته تحریر درآمده و انتشارات اسپرینگر در سال ۲۰۰۶ آن را منتشر نموده است. در بخش مقدمه این کتاب اینگونه می خوانیم:
اهداف مدیریت صنعتی عبارتند از:
- اجرای سیاست های پذیرفته شده توسط مالک یا هیئت مدیره
- بهینه کردن بازگشت سرمایه
- استفاده کارا از افراد، ماشین آلات و پول
به بیان دیگر، صنعت باید سودآور باشد.
تولید فقط یکی از ابعاد فعالیت های مدیریت صنعتی را پوشش می دهد و متدولوژی تولید روزانه به اندازه اهداف اولیه سودآور نیست.
فرآیند تولید نیازمند دانش در حوزه های مختلف، مثل طراحی، برنامه ریزی فرآیند، هزینه یابی، بازاریابی، فروش، روابط با مشتری، خرید، کنترل موجودی، انبارداری، نگهداری مواد اولیه، حمل و نقل و غیره می باشد.
هر حوزه ای مشکلات خاص خودش را از ابعاد مختلف دارد. به عنوان مثال، در مورد تعریف یک محصول جدید:
- بازاریابی باید میزان جذابیت محصول را در نزد مشتری ارزیابی کند
- طراح محصول، باید روش های دستیابی به کارکردهای محصول را ارزیابی کند
- برنامه ریزی فرآیند باید منابع مورد نیاز را ارزیابی کند
- امور مالی، سرمایه مورد نیاز را باید ارزیابی کند
- نیروی انسانی، نیروی کار مورد نیاز را تعیین می کند
- مهندس تولید باید فضای مورد نیاز و نحوه جابجایی مواد را تعیین کند
- خرید و حمل و نقل باید چگونگی انبار کردن محصولات را تعیین کنند
هر حوزه کار خود را در حد تواناییش به بهترین شکل انجام می دهد. هر حوزه تولیدی اهداف و معیارهای خود را با توجه به وظایفش برای بهبود دارد. برای مثال: هدف اصلی طراح، تعیین مشخصه های محصول می باشد؛ هدف اصلی برنامه ریز فرآیند این است که مشخصه های مورد نظر را تامین کند؛ اهداف کلی برنامه ریز تولید تحویل به موقع محصولات و حداقل کردن کار در جریان ساخت است. سودآوری برای هیچ یک از حوزه های تولیدی در صدر لیست اهداف قرار ندارد. حتی اگر هر حوزه وظیفه خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد، لزوماً دستیابی بهینه به اهداف مدیریت تضمین نمی شود…
بی شک همه بر روی این موضوع توافق دارند که هر حوزه در فرایند تولید باید به سایر حوزه ها نیز توجه کند. با این وجود هیچ روش متدولوژیکی برای دستیابی به این مهم وجود ندارد. در این کتاب تلاش شده است با سازمان دهی جلسه ای با حضور مدیران همه حوزه ها برای بحث و درک مشکلات و سختی های یکدیگر، یک هماهنگی بین همه مدیران حوزه های مختلف ایجاد شود. هر حوزه وظایف کاری خود را شرح داده و مشکلات و سختی هایی را که با آنها روبرو است را بیان می کند …
بخشی از کتاب:
… قطعات اغلب زمانیکه واقعاً مورد نیاز می باشند موجود نیستند زیرا آنها به طور مستقل از زمانیکه هر یک مورد نیاز می باشند سفارش داده می شوند. این موقعیت در شکل زیر نمایش داده شده است. تنها زمانی یک سفارش مونتاژ برای محصول نهایی A صورت می پذیرد، برای محصول C درخواست صورت می گیرد. تقاضا برای قطعه C خیلی منقطع می باشد. نگهداری موجودی ایمنی (برای مثال ۲۰ واحد) زمانیکه با یک تقاضای ۱۰۰ واحدی روبرو می شویم خیلی حالت جالبی نمی باشد…
نویسنده: مصطفی احمدی
مشخصات محصول:
کد محصول: ۱۰۰۱۰
قیمت محصول: ۱۵۰۰ تومان
حجم فایل کتاب: ۲٫۶۷ مگابایت
نوع فایل: pdf