ارائه الگویی برای تدوین راهبرد ساخت و تولید
مطالعه موردی: صنعت تجهیزات پزشکی
نویسندگان:
چکیده:
در محیط رقابتی متلاطم امروز، سازمانها بیش از همیشه نیاز به استراتژی دارند که نوع مزیت رقابتی را که در بازار جستجو میکنند، مشخص نموده و روش بدست آوردن مزیتهای فوق را به روشنی بیان نماید . استراتژی تولید صنعتی را شاید بتوان شامل دنبالهای از تصمیمات در طول زمان دانست که واحد کسب و کار را قادر میسازد تا ساختار تولید صنعتی مطلوب، زیرساخت و مجموعهای از قابلیتهای خاص را به دست آورد. در این مقاله سعی شده است تا با در نظر گرفتن الگوها و نظریات مطرح در حوزه استراتژی ساخت و تولید، مدلی با قابلیت بکارگیری عمومی برای فرایند برنامه ریزی و تدوین استراتژی ساخت و تولید، معرفی و مراحل مختلف آن در یک شرکت تولیدی به صورت نمونه تشریح گردد. برای تعیین ستاده های تولیدی، از روش تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی(AHP) با یک ساختار سه سطحی استفاده شده است. این تحقیق در شرکت مهندسی پزشکی پارسیان طب انجام گرفته است. در مطالعه ادبیات موضوع، مشخص گردید که در بررسی استراتژی تولید، دو رویکرد یا نگاه عمده وجود داشته که شامل رویکرد محتوایی و رویکرد فرآیندی است. محققین در این تحقیق، رویکرد فرایندی را مد نطر قرار داده اند. نتایج تحقیق نشان داد که ستاده تولیدی اصلی شرکت پارسیان طب به عنوان مزیت رقابتی، عملکرد میباشد و ستاده های هزینه و کیفیت در مرحله بعدی اهمیت قرار می گیرند.
بخشی از مقاله:
در مرحله ۲ ، عملکرد تولید باید برابر با متوسط صنعت بوده و کارها و تحولاتی که در صنعت مربوطه رخ میدهد، دنبال شده و مورد پذیرش قرار میگیرد. واحد وظیفه ای ساخت و تولید، در این مرحله تحت عنوان “بی تفاوت خارجی” نامگذاری می گردد. مرحله ۳ از چارچوب فوق، مرحلهای است که عملکرد تولید “حمایت کننده داخلی” استراتژی شرکت یا کسب و کار میشود. این نقشی است که تولید به صورت هدفمند برای استراتژی تولید دنبال میکند. نهایتاً در مرحله چهارم، تولید نقش استراتژیک “حمایت کننده خارجی” سازمان را در شرایط رقابتی در مقابل رقبای شرکت در بازار خارجی دارد. در این مرحله عملکرد تولید به قدری اثربخش مدیریت میشود که میتواند یک استراتژی تولید محور را در سطح شرکت پشتیبانی نموده و حوزههای وظیفه ای دیگر را تحت تاثیر قرار دهد. در این سطح ، تولید پیوسته به دنبال افزایش قابلیت و توانایی در پیشبینی نیازها می باشد، بطوری که باعث می شود همیشه برتر از رقبا قرار گیرد.
میلتنبرگ(۱۹۹۵)، فرایند تدوین استراتژی ساخت و تولید را در قالب سه مرحله اصلی ارائه می نماید. در مرحله اول وضعیت فعلی سیستم تولیدی شرکت ترسیم شده و ضمن تعیین نوع سیستم، سطح قابلیت اهرمهای تولید تعیین می گردد. در مرحله بعد، وضعیت هدف تعیین می شود که شامل تحلیل بازار و رقابت و مشخص کردن خروجیهای قابل ارائه و اهذاف کمی برای آنها، همچنین تعیین نوع سیستم تولیدی که شرکت می خواهد به آن برسد، می باشد.در مرحله آخر، تعیین می شود که چگونه می خواهیم به وضعیت هدف برسیم.
مشخصات محصول:
کد محصول: ۸۰۰۰۵
قیمت محصول: ۵۰۰۰ تومان
نوع فایل: pdf
کلیه حقوق این مقاله متعلق به سایت خط تولید می باشد