به گفته پانتین، می توانیم درس های ارزشمندی را در زمینه نوآوری از این نوآوران فاضل بیاموزیم.
همان گونه که در مقاله ای به تازگی پیرامون این موضوع توضیح داده شده است، این نوآوران در یک سری از ویژگی ها مشترک هستند؛ از تمایل به پذیرش شکست گرفته تا حل برخی از مهمترین مسایل جهان.
به نظر می رسد این نوآوران جوان لزوماً افراد مصممی هستند.
بر اساس مباحثی که در جریان برنامه ای موسوم به تی. آر 35 [1] میان برندگان جوایز آن در سال جاری و سال های پیشین در گرفت، پانتین مواردی را در نظر گرفت که از این قرار است:
1. نوآوران موفق در امید به شکست پرآوازه هستند.
2. بسیاری از نوآوران واقعاً از شکست استقبال می کنند و قدر آن را می دانند.
3. نوآوران معمولاً این واقعیت را به رسمیت شناخته اند که ”مسایل و پرسش ها منبع محدود کننده نوآوری هستند“.
4. نوآوران از رشته های نامتجانس الهام می گیرند.
5. نوآوری زمانی شکوفا می شود که سازمان ها اجازه دهند طرف های سوم نیز محصولات آنان را آزمایش کنند.
6. ”پراکندگی“ دشمن نوآوری است: سیستم ها باید کابردهای گسترده را تشویق کنند و غیر قابل پراکنده شدن باشند.
7. نوآوران واقعی هنگامی که آنچه را می خواهیم به ما می دهند، خوشحال می شوند: راه حل هایی برای مشکلات ما و راه حل های جایگزین گسترده برای روش های (کاری) ثابت ما
8. نوآوران گاهی اوقات از این که ما نیازهای خود را نادیده می گیریم، دچار حیرت می شوند. یاشوآ اسکچر که از سوی تکنولوژی ریویو در سال 2006 میلادی به عنوان نوآور برتر برگزیده شد، می گوید: ”شما باید مسایلی را حل کنید که مردم واقعاً به آنها دچار هستند.“
9. نوآوران می توانند نیازها را با به کارگیری امری مفید استنباط کنند. آنها می پرسند:”آیا نوآوری می تواند هم اینک به کسی کمک کند؟“
10. بسیاری از نوآوران به ”فن آوران“ مبدل می شوند، زیرا در صدد بهبود وضع جهان هستند. برنده جایزه سالانه بشردوستی، کریستینا گالیتسکی که یک ماده پالاینده ی ارزان قیمت را برای جدا سازی آرسنیک از آب آشامیدنی مردم بنگلادش طراحی کرد، نمونه ای مناسب است.
نکته جالب این است که پانتین در هیچ یک از نوآورانی که با آنها دیدار کرده است، انگیزه سود جویی را نیافته است. با این حال محصول، فرعی چنین نوآوری در بیشتر مواقع دستاوردی مالی خواهد بود؛ همان گونه که سرمایه های تجاری در نهایت توسط همین نوآوران جوان به شکلی موفق به حرکت در می آید.
اگر چه منتقدان ممکن است بر این عقیده باشند که نوآوری بدون الگوی تجاری همراه آن چیزی در حد اختراع هواپیما بدون بال است، اما شکی نیست کاری که توسط این نوآوران و دیگر همکاران آنها در سراسر جهان صورت می پذیرد، حتا بدون یک راهبرد تجاری شفاف و معین باز هم بی اندازه ارزشمند و گرانقدر می باشد.
روشن است که پیشرفت در عرصه های پزشکی، ارتباطات، محاسبات، حمل و نقل و غیره مرهون فداکاری و تعهد چنین افرادی است که در بیشتر مواقع بودجه کافی در اختیار ندارند، اما در تلاش خویش برای حل مسایل دشوار به همان میزان که فداکار و متعهد هستند، پایدار نیز می باشند. باید قدردان این نیکویی آنان بود. زیرا بدون چنین فداکاری هایی، برخی از تحسین آمیزترین نوآوری های پیشرو ممکن بود هیچگاه پدید نمی آمدند.
نوشته: امی رول
منبع:
http://www.innovateforum.com/innovate/content/printContentPopup.jsp?id=376080
برگرفته از: وبلاگ مقالات فناوری اطلاعات و ارتباطات